Η ΕΕΤΤ διεκδίκησε και πέτυχε την Προεδρία του Σώματος Ευρωπαίων Ρυθμιστών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (BEREC).

EETTΚατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της Συνόδου του BEREC, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, στις 8-9 Δεκεμβρίου 2011, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, Δρ. Λεωνίδας Κανέλλος, εκλέχθηκε Πρόεδρος του Σώματος για το έτος 2013. Η εκλογή του έγινε παμψηφεί από τους επικεφαλής των 27 Ρυθμιστικών Αρχών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Βάσει του Κανονισμού του Σώματος, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ, ως Πρόεδρος του BEREC για το έτος 2013, αναλαμβάνει το ρόλο του Αντιπροέδρου τόσο για το 2012 (Incoming Chair) όσο και για το 2014 (Outgoing Chair). Επιπλέον, αναλαμβάνει για το 2013 και το ρόλο του Προέδρου και του IRG (Independent Regulators Group), στο οποίο συμμετέχουν, οι Ρυθμιστικές Αρχές των 27 κρατών μελών της Ε.Ε., τα τέσσερα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών (Ελβετία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία), καθώς και τα τέσσερα κράτη υποψήφια προς ένταξη στην Ε.Ε. (Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ και Τουρκία).


Το BEREC αποτελεί ευρωπαϊκό όργανο που συστάθηκε με τον Κανονισμό 1211/2009 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25ης Νοεμβρίου 2009. Στόχος του είναι να προάγει την ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρονικών επικοινωνιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, συμβάλλοντας ενεργά αφενός μεν στη δημιουργία ενός ενιαίου ρυθμιστικού περιβάλλοντος στα κράτη μέλη, αφετέρου δε στη διαμόρφωση μίας ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, προς όφελος της αγοράς και των καταναλωτών.


Η εκλογή της ΕΕΤΤ στην Προεδρία του BEREC αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη χώρα, αλλά και απόδειξη του κεντρικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά δρώμενα, ακόμη και υπό τις παρούσες συνθήκες. Παράλληλα, σηματοδοτεί την έμπρακτη αναγνώριση του συνολικού έργου, αλλά και της δυναμικής της Ελληνικής Ρυθμιστικής Αρχής, τόσο από τους ομολόγους της Ευρωπαίους Ρυθμιστές όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.