Επιστροφή στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για ένα από τα πιό επιτυχημένα gaming franchise.

Call Of Duty: World at WarΗ επιτυχία του Call of Duty: Modern Warfare πήγε το είδος των first person shooters (FPS) ένα βήμα παραπέρα.  Εκ προοιμίου λοιπόν, η δουλειά της Treyarch ήταν δύσκολη αφού οι απαιτήσεις των gamers είχαν αυξηθεί γεωμετρικά σε σύγκριση με την προ-COD 4 εποχή. Καταφέρνει το καινούργιο Call of Duty να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες;

Η σειρά Call of Duty έχει μια ιδιαιτερότητα. Κάθε παιχνίδι με «μονό» αριθμό δημιουργείται από την Trayarch ενώ τα «ζυγά» είναι δημιούργημα της Infinity Ward. Το Call of Duty: Modern Warfare ήταν ένα πραγματικό διαμάντι, και όντας το τέταρτο της σειράς, ήταν «παιδί» της Infinity Ward. Το γεγονός λοιπόν πως το World at War αναπτύχθηκε από διαφορετική εταιρία, και έχει θέμα ξανά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στην αρχή αποθάρρυνε αρκετούς. Τώρα όμως μπορείτε να ησυχάσετε. Το παιχνίδι είναι τόσο καλό, όσο και ο πρωκάτοχός του!

Το World at War ασχολείται και με μία πτυχή του πολέμου που δεν είχαμε την ευκαιρία να δούμε σε πολλά παιχνίδια του είδους. Το θέατρο των επιχειρήσεων, λοιπόν, πέρα από την Ευρώπη και την μάχη των Σοβιετικών,  μεταφέρεται αυτή τη φορά και στον Ειρηνικό ωκεανό, και στη μάχη των Αμερικανών με τους Γιαπωνέζους. Αντί για κατεστραμμένα χωριά, τώρα πια έχουμε πυκνές ζούγκλες, και αντί για φανατισμένους Ναζί, τώρα έχουμε (ακόμα πιο) φανατισμένους Ιάπωνες που ξέρουν να πολεμάνε στο αφιλόξενο αυτό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας με επιτυχία τεχνικές κάλυψης. Οι αντίπαλοι εμφανίζονται κυριολεκτικά από το πουθενά, και ορμούν κατά πάνω μας και έτσι απαιτούνται γρήγορα αντανακλαστικά για να αποφευχθεί ο (σίγουρος) θάνατος. Βέβαια, υπάρχει και ο εύκολος τρόπος του να πάρουμε ένα φλογοβόλο ανά χείρας και να «αποψιλώσουμε» το δάσος αλλά το δοχείο βενζίνης που κουβαλάμε γίνεται εύκολος στόχος και ενδέχεται να μας γυρίσει «μπούμερανγκ».

Το μεγάλο ατού του παιχνιδιού είναι η ατμόσφαιρα του πολέμου. Πλέον ο Β’ Π.Π. απεικονίζεται όπως πραγματικά ήταν. Βίαιος, αδυσώπητος και γεμάτος ένταση… Σε αυτό βοηθάει πολύ η μηχανή του παιχνιδιού η οποία είναι ίδια με αυτή του COD 4. Έτσι, οι ζούγκλες φαίνονται εκπληκτικά ρεαλιστικές, τα εφέ της φωτιάς είναι επίσης εντυπωσιακά ενώ οι αντιδράσεις και οι κινήσεις των χαρακτήρων είναι τόσο αληθοφανείς που θα προξενήσουν ανατριχίλα και στον πιο… «σκληρόπετσο».

Σε συνδυασμό με τις άφθονες multiplayer επιλογές, το World at War είναι ένα πραγματικό «διαμάντι» που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους που πίστευαν πως ένα ακόμα παιχνίδι με θέμα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν θα τους κινούσε το ενδιαφέρον. Απλά αποκτήστε το με την πρώτη ευκαιρία.

ΣΥΣΤΗΜΑ

PC, Xbox 360, PS3, Wii, Nintendo DS

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ:                            9

ΗΧΟΣ:                                   8

GAMEPLAY:                        9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ:                          9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Donic