Σταθερότητα στον κύκλο εργασιών, μικρή μείωση στα κέρδη λόγω αναπτυξιακών κινήσεων και αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων, παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της Profile.

Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για τον Όμιλο, το εννιάμηνο του 2008 έφτασε τα €11,6 εκατ. εν συγκρίσει με το ποσό των €11,7 εκατ. το εννιάμηνο του 2007. Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBIDTA) ανήλθαν στα €2,789 εκατ. έναντι €3,299 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2007 παρουσιάζοντας μείωση 15,4%.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους μειώθηκαν κατά 17,2% διαμορφούμενα σε €1,245 εκατ. το εννιάμηνο 2008, έναντι €1,504 εκατ. το εννιάμηνο του 2007 ως αποτέλεσμα των σημαντικών επενδύσεων που πραγματοποιήθηκαν, σε ανθρώπινο δυναμικό και προωθητικές ενέργειες. Τα κέρδη ανά μετοχή μετά από φόρους, (EPS) διαμορφώθηκαν στα €0,10 από €0,12 το αντίστοιχο περυσινό εννιάμηνο.

Σε επίπεδο μητρικής, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα €10,3 εκατ., ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα €1,1 εκατ. Τα κέρδη μετά από φόρους προσδιορίσθηκαν στα €819 Χιλ.

Τα διαθέσιμα του ομίλου στις 30/09/2008 διαμορφώνονται στα €2,1 εκατ. από €1,8 εκατ. στις 30/09/2007, αυξημένα κατά 16%. Σε επίπεδο μητρικής τα διαθέσιμα κατά την 30/09/2008 ανήλθαν σε €2 εκατ. έναντι €1,3 εκατ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2007 ήτοι αύξηση 49% κυρίως λόγω της αύξησης των εισροών από λειτουργικές δραστηριότητες.

Επισημαίνεται ότι οι τραπεζικές υποχρεώσεις του Ομίλου αλλά και της μητρικής ανέρχονται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων για το εννιάμηνο του 2008 (Δείκτης Ιδίων Κεφαλαίων / Τραπεζικές Υποχρεώσεις Ομίλου: 3,53), ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα το σύνολο των υποχρεώσεων του Ομίλου και της μητρικής διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα, υποδηλώνοντας την ισχυρή κεφαλαιακή διόρθωση του Ομίλου.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η διοίκηση της PROFILE εκπονεί ήδη νέο επιχειρηματικό σχέδιο, προσαρμοσμένο στις συνθήκες που δημιουργεί η τρέχουσα οικονομική συγκυρία.

Η υγιής κεφαλαιακή διάρθρωση με υψηλά ταμειακά διαθέσιμα, οι μέχρι τώρα επενδύσεις, το ισχυρό πελατολόγιο και οι απαιτήσεις από υλοποιήσεις της τάξεως των €14 εκατ. καθώς και σημαντικός αριθμός ανεκτέλεστων έργων αποτελούν σταθερή βάση για την συνετή και συνεπή ανάπτυξη του ομίλου στο εσωτερικό και το εξωτερικό, καθώς και για την εκμετάλλευση ευκαιριών που αναμένεται να προκύψουν.

Κατά την διάρκεια του 9μήνου, το έμπειρο προσωπικό και οι συγκροτημένες ενέργειες που υλοποιήθηκαν, οδήγησαν στην ενίσχυση της διαφοροποιημένης παρουσίας του ομίλου, στην εγχώρια αγορά αλλά και στις περιοχές της ΝΑ Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με έργα του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα.

Ανάμεσα στις δραστηριότητες του ομίλου περιλαμβάνονται υλοποιήσεις σημαντικού αριθμού έργων (πλέον των 10) στο Δημόσιο τομέα (Υπ. Δικαιοσύνης, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΤΡΑΜ, ΚΕΔΚΕ, Δήμοι, Επιμελητήρια κ.ά.), ενώ διατηρείται η παρουσία και η εξειδίκευση που διαθέτει σε Ο.Π.Σ. (Ολοκληρωμένα Πληροφοριακά Συστήματα) και Online εφαρμογές (Portals) του Δημοσίου.

Ταυτόχρονα, αναπτύσσονται οι ολοκληρωμένες πλατφόρμες FMS – Financial Management System και UTS – Universal Ticketing Solution, ενώ υλοποιήσεις υποσυστημάτων της λύσης FMS έχουν αρχίσει ήδη σε γνωστές τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού όπως οι Probank, FBB, BNP Paribas, FIBA κ.ά.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο όμιλος διεύρυνε την συνεργασία του με την Oracle, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής επιχειρηματικού λογισμικού στον κόσμο, για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και υλοποίησης εφαρμογών όπως τα Oracle Ε-Business Suite & Oracle Business Intelligence Suite, ενώ σύναψε συνεργασία με την TMA Systems, για την αντιπροσώπευση Computerised Maintenance Systems (CMMS).