Η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College σε συνεργασία με την Microsoft Hellas διοργανώνει workshop με θέμα: «Ανάπτυξη εφαρμογών σε Windows Phone 7».

WINphoneWorkshopA3Στα πλαίσια του workshop θα καλυφθούν τα ακόλουθα:
Εισαγωγή στο λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7: Εισαγωγή στην κατασκευή εφαρμογών για Windows Phone 7, Γνωριμία με τα εργαλεία (Visual Studio, Expression Blend), Γλώσσα C#, Εισαγωγή στο Silverlight (XAML + CS). –WP7 Development: Part 1: Frame και Page navigation, Pivot and Panorama Control, Application Bar, Sensors (GPS, Accelerometer), RSS, HTML parsing and web services. –WP7 Development: Part 2: Launchers and choosers, Isolated Storage, Application Lifecycle, Marketplace, Game Development: XNA. –Ανάπτυξη Εφαρμογών / Upload στο Windows Phone Marketplace


Εισηγητής είναι ο Κος Δημήτρης Γκανάτσιος, Academic Programs Manager at Microsoft Hellas. Η διάρκεια του workshop είναι 16 ώρες και οι ημερομηνίες διεξαγωγής είναι:
2 Δεκεμβρίου, ώρα 11:00 – 19:00 & 3 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 09:00 – 17:00.
Η αξία συμμετοχής για φοιτητές του Κολεγίου είναι 50€ και για εξωτερικούς 80€.
Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας). Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.


Κατά τη διάρκεια του workshop, οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε ομάδες με σκοπό την ανάπτυξη εφαρμογών και το upload τους στο Windows Phone Marketplace (Η εγγραφή σε αυτό είναι δωρεάν για φοιτητές). Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην ουσιαστική χρήση των τεχνολογιών και εργαλείων που θα παρουσιαστούν από τους συμμετέχοντες.
Η ομάδα που θα φτιάξει την καλύτερη mobile εφαρμογή (η οποία θα πληροί τις προϋποθέσεις να ανέβει στο Microsoft Marketplace) θα κερδίσει 3 Windows Phone.
Μετά το πέρας του workshop οι συμμετέχοντες θα έχουν ενάμιση μήνα προθεσμία για να ανεβάσουν τις εφαρμογές τους στο Marketplace.


Πληροφορίες – Εγγραφές: Κα Κέλλυ Αδάμη, Administration Office, τηλ. 210 8899 658,e-mail: kadami@medcollege.edu.gr έως 30/11/11 , καθημερινά 11:00-19:00.