Το Oracle Education Foundation προσκαλεί μαθητές και δασκάλους να συμμετάσχουν στο Διαγωνισμό Δημιουργίας Web Sites ThinkQuest 2009.

oef-tqΟ διεθνής μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας Web Sites, ThinkQuest 2009, που διοργανώνει το Oracle Education Foundation (OEF), δέχεται ήδη συμμετοχές από ομάδες μαθητών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, ηλικίας 9-19 ετών, από όλες τις χώρες του κόσμου. Οι ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν ένα εκπαιδευτικό site με θέμα επιλογής τους. Τα web sites που θα συμμετάσχουν μπορούν να βασιστούν σε μια ποικιλία τεχνολογιών και να έχουν διαφορετικές μορφές. Ένας δάσκαλος ή ένα μέλος του προσωπικού του σχολείου υποστηρίζει και καθοδηγεί την ομάδα.  Οι συμμετοχές θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι τις 2 Απριλίου 2009. Επαγγελματίες εκπαιδευτικοί από όλο τον κόσμο θα αξιολογήσουν όλα τα web sites που θα κατατεθούν στο διαγωνισμό. Στον περσινό διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερες από 50 ελληνικές ομάδες.

  • Η Adobe Systems Inc., αποδεικνύοντας τη συνεχή δέσμευσή της απέναντι στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, χορήγησε στο OEF 1.500 πακέτα με τα τέσσερα κορυφαία προϊόντα λογισμικού της εταιρείας για την ανάπτυξη και το σχεδιασμό web sites. Οι ομάδες που εγγράφονται επιτυχώς, μπορούν να αιτηθούν, μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου ή μέχρι εξαντλήσεως των πακέτων, τα 3 πακέτα που δικαιούται κάθε ομάδα, και τα οποία αποστέλλονται άμεσα ώστε να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του διαγωνισμού.
  • Οι συμμετοχές, που είναι σύμφωνες με τους όρους του διαγωνισμού, θα συμπεριληφθούν στη βιβλιοθήκη ThinkQuest, το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό χώρο συγκέντρωσης εκπαιδευτικών εργασιών που έχουν αναπτυχθεί από μαθητές, με εκατομμύρια web learners να την επισκέπτονται κάθε μήνα.
  • Τα έπαθλα, σύμφωνα με τη θέση που θα καταλάβει η νικήτρια ομάδα, περιλαμβάνουν ένα ταξίδι στην εκδήλωση απονομής βραβείων στο Σαν Φρανσίσκο, φορητούς υπολογιστές, ψηφιακές κάμερες και σχολικές επιχορηγήσεις.
  • Οι μαθητές που συμμετέχουν αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες, απαραίτητες στον 21ο αιώνα, όπως πνεύμα ομαδικής εργασίας, κριτική σκέψη, αυτοκαθοδήγηση, επίλυση προβλημάτων, εξοικείωση με την τεχνολογία και ικανότητα διαπολιτισμικής επικοινωνίας.
  • Εκτός από το Διαγωνισμό Κατασκευής Web site ThinkQuest 2009, το OEF επεκτείνει και εμπλουτίζει το ThinkQuest για να υποστηρίξει τη βελτίωση των δεξιοτήτων των μαθητές σε όλο τον κόσμο. Τα κύρια σημεία των νέων βελτιώσεων περιλαμβάνουν:
    • Ενσωμάτωση της ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής κοινότητας Think.com του OEF στην επωνυμία του ThinkQuest για να διευκολυνθεί η δημιουργία και δημοσίευση εκπαιδευτικών έργων από μαθητές και δασκάλους.
    • Μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη με εκπαιδευτικούς πόρους που έχουν δημιουργηθεί από μαθητές.
    • Πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής εξέλιξης για εκπαιδευτικούς, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου Project Learning Institute που παρέχει εκπαίδευση σε θέματα σχεδίασης ελκυστικών εκπαιδευτικών έργων.
  • Όλες οι λεπτομέρειες για το τι προσφέρουν τα προγράμματα ThinkQuest και για τα σχετικά οφέλη βρίσκονται στην ιστοσελίδα http://www.thinkquest.org

Σχετικές δηλώσεις

  • «Περισσότεροι από 397.000 μαθητές σε 60 χώρες επωφελούνται από τα προγράμματα του Oracle Education Foundation», δήλωσε η Clare Dolan, Vice President, Oracle Corporate Citizenship. «Οι μαθητές που συμμετέχουν στο Διαγωνισμό Δημιουργίας Web sites ThinkQuest αναπτύσσουν δεξιότητες που θα χρειαστούν στη ζωή και στην εργασία τους στον 21ο αιώνα και γίνονται συντάκτες περιεχομένου για το web, με έργο δημοσιευμένο στη βιβλιοθήκη του ThinkQuest.»
  • «Ο Διαγωνισμός Δημιουργίας Web sites ThinkQuest δίνει στους νέους μια εξαιρετική ευκαιρία να εξασκηθούν σε σημαντικές δεξιότητες για τον 21ο αιώνα και να παρουσιάσουν την εργασία τους σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε η Annette Harris, υπεύθυνη για μία από τις ομάδες που κέρδισαν στον περσινό διαγωνισμό. «Είναι συναρπαστικό να βλέπεις τους μαθητές να μετατρέπονται από καταναλωτές των πληροφοριών σε παραγωγούς τους. Ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζουν τη σύγχρονη τεχνολογία, η δημιουργικότητα και η αποφασιστικότητά τους δεν μπορεί παρά να μας εμπνέει.»

Σχετικές Ιστοσελίδες

ThinkQuest: http://www.thinkquest.org

Oracle Education Foundation: http://www.oraclefoundation.org