Η ESET διαθέτει το ESET Mobile Security, το κορυφαίο προϊόν της για το λειτουργικό σύστημα Android, αλλά και για Windows Mobile και Symbian.

ESET_Ignacio_Sbampato_Chief Sales & Marketing OfficerΤο ESET Mobile Security παρέχει προηγμένη προστασία στα τρία λειτουργικά συστήματα: Symbian, Windows Mobile και Android. Το ESET Mobile Security για Android είναι διαθέσιμο για download στην ιστοσελίδα της εταιρείας: www.eset.com/gr.


Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Gartner, οι πωλήσεις των smartphones άγγιξαν τα 115 εκατομμύρια τεμάχια το τρίτο τρίμηνο του 2011, αυξημένες κατά 42% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2010. «Οι πωλήσεις των smartphones αντιστοιχούν στο 26% όλων των φορητών συσκευών παγκοσμίως

[…] Το λειτουργικό σύστημα Android κατέχει το 52,5% των πωληθέντων smartphones για το τρίτο τρίμηνο του 2011, υπερδιπλασιάζοντας το μερίδιο του στην αγορά από το τρίτο τρίμηνο του 2010», ανέφερε η Gartner σε σχετικό δελτίο τύπου.


«Το ESET Mobile Security προσφέρει προστασία στο 70% των smartphones που έχουν πουληθεί το τρίτο τρίμηνο του 2011. Οι χρήστες smartphones κατανοούν ότι η καλή εμπειρία χρήσης smartphones συμβαδίζει με την καλύτερη προστασία. Το ESET Mobile Security για Android παρέχει ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων για τους χρήστες της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας, όπως μοναδική ανίχνευση απειλών βασισμένη στη συμπεριφορά του τηλεφώνου, προστασία από αλληλογραφία spam, remote lock και wipe, καθώς επίσης και αντικλεπτικό σύστημα και σύστημα εντοπισμού GPS», δήλωσε ο Ignacio Sbampato, Chief Sales & Marketing Officer της ESET.


ESET Mobile Security για Android: 11 Βασικά Χαρακτηριστικά και Πλεονεκτήματα


• Μοναδική ανίχνευση απειλών βασισμένη στη συμπεριφορά του τηλεφώνου – Προειδοποιεί για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα προς το κινητό τηλέφωνο. Όλες οι εφαρμογές, τα αρχεία, οι φάκελοι και οι SD κάρτες μνήμης σαρώνονται συνεχώς για τυχόν αναδυόμενες απειλές.
• SMS/MMS Antispam ̶ Επιτρέπει στον χρήστη να καθορίσει τις αξιόπιστες επαφές μέσω μιας παραμετροποιήσιμης άσπρης ή μαύρης λίστας (black/white list) ή απλά να μπλοκάρει τα μηνύματα από άγνωστους αριθμούς.
• Call interceptor – Αποκλείει τις ανεπιθύμητες κλήσεις και προς τις δύο κατευθύνσεις – εισερχόμενα και εξερχόμενα. Αυτή η δυνατότητα αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο, ιδιαίτερα κατάλληλο για τους γονείς που θέλουν να ελέγχουν τους τηλεφωνικούς λογαριασμούς των παιδιών τους.
• Έλεγχος Ασφαλείας με ενσωματωμένο Task Manager – Παρέχει πληροφορίες για όλες τις ζωτικές λειτουργίες του τηλεφώνου, συμπεριλαμβανομένης της διάρκεια ζωής της μπαταρίας, του ελεύθερου χώρου στο δίσκο, τις τρέχουσες διαδικασίες, το bluetooth και την ορατότητα της συσκευής.
• Νέο περιβάλλον χρήστη – Ειδικά σχεδιασμένο περιβάλλον για ενισχυμένη εμπειρία χρήσης του Android.
• Anti-Theft Security System – Πολλαπλά επίπεδα ασφαλείας που επιτρέπουν στους χρήστες να διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνό τους – σε περίπτωση που η συσκευή χαθεί ή κλαπεί.
• Εντοπισμός GPS – Εντοπίζει τη χαμένη η κλεμμένη συσκευή από απόσταση.
• Remote Lock – Μπλοκάρει το τηλέφωνο σε περίπτωση μη επιτρεπόμενης πρόσβασης στα δεδομένα του τηλεφώνου από απόσταση.
• Remote Wipe – Σβήνει όλα τα ευάλωτα αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνο, σε περίπτωση ανάγκης, χρησιμοποιώντας μια απλή εντολή SMS.
• Uninstall Protection – Προστατεύει το smartphone από απεγκατάσταση του ESET Mobile Security χωρίς την έγκριση του κατόχου του.
• Έμπιστος φίλος – Μία επαφή ή ένας αριθμός τηλεφώνου που μπορεί να λάβει ειδοποιητικό SMS αν άγνωστη κάρτα SIM εισέλθει στο τηλέφωνο. Ο έμπιστος φίλος έχει τη δυνατότητα να επαναφέρει τον ξεχασμένο κωδικό του χρήστη σε περίπτωση ανάγκης.