Fatality στον… Superman στο fighting game της χρονιάς!

mortal-kombatvsdcΗ σειρά Mortal Kombat είναι μία από τις μακροβιότερες στον χώρο των video games και ο «μεγάλος αντίπαλος» του Street Fighter. Το καινούργιο Mortal Kombat όμως αυτή τη φορά φέρνει μερικές… ενισχύσεις. Και αυτές οι ενισχύσεις αποδεικνύονται super!

Όλοι λίγο-πολύ όταν ήμασταν μικροί, αναρωτιόμασταν ποιος θα κέρδιζε σε μία μάχη ανάμεσα σε ήρωες που υπό «κανονικές» συνθήκες δεν θα ερχόντουσαν ποτέ αντιμέτωποι, όπως Superman εναντίον Batman, ή (για τους μυημένους στον χώρο των video games) Super Mario εναντίον Sonic. Η Midway σε μία προσπάθεια να μας λύσει μερικές από τις «παιδικές» απορίες μας λοιπόν, κυκλοφόρησε το Mortal Kombat Vs DC Universe, ένα παιχνίδι που φέρνει αντιμέτωπους τους πρωταγωνιστές του γνωστού παιχνιδιού με τον Superman και την παρέα του.

Σχετικά με το σενάριο του παιχνιδιού δεν έχουμε να πούμε και πολλά πράγματα. Όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, η συνάντηση των δύο πλευρών έγινε από κάποιο «καπρίτσιο της μοίρας» αφού για έναν περίεργο λόγο οι δύο κόσμοι άρχισαν να ενώνονται με καταστροφικές συνέπειες και ο μόνος τρόπος για να σταματήσει αυτή η ένωση είναι να επικρατήσει ο ένας κόσμος στον άλλο. Και αυτό θα καθοριστεί από το ποιοι μαχητές θα κερδίσουν το τουρνουά Mortal Kombat.

Το gameplay του τίτλου δεν διαφέρει πάρα πολύ από ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα, παρόλα αυτά όμως έχει εμπλουτιστεί αρκετά για να κρατήσει το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα, ενώ έχει και μερικές ενδιαφέρουσες προσθήκες. Πέρα λοιπόν από την «παραδοσιακή κλωτσοπατινάδα» υπάρχουν ορισμένα καινούργια στοιχεία του gameplay όπως το “close combat” (στο οποίο οι δύο αντίπαλοι έρχονται πιο κοντά και επιδίδονται σε έναν αγώνα box) και το “freefall” (όπου πέφτουν από μεγάλο ύψος και παλεύουν στον αέρα μέχρι να προσγειωθούν).

Οι ήρωες της DC έχουν τις γνωστές δυνάμεις τους. Ο Superman μπορεί να πετάξει ενώ κάθε γροθιά του είναι ικανή να ρίξει πολύ τη μπάρα υγείας του αντιπάλου, ο Flash έχει σαν όπλο την ιλιγγιώδη ταχύτητά του, ο Batman είναι αυθεντία στις πολεμικές τέχνες αλλά χρησιμοποιεί και τα διάφορα gadgets που διαθέτει στη ζώνη του κ.λπ. Οι πολεμιστές του MK από την άλλη είναι οι γνωστοί που ξέρουμε τόσα χρόνια ενώ, αντίθετα με τις πρώτες εικασίες, μπορούν να κάνουν και τα αγαπημένα μας fatalities, και έτσι αν έχετε απωθημένο με τον Joker μπορείτε εύκολα να τον δείτε να καίγεται από την καυτή ανάσα του Scorpion. Οι ήρωες της DC μπορεί να μην έχουν fatalities έχουν όμως Brutalities τα οποία δεν «σκοτώνουν» μεν τον χαρακτήρα, αλλά προξενούν πολύ, πολύ πόνο!

Στον γραφικό τομέα το παιχνίδι τα πάει πολύ καλά, με τους χαρακτήρες και τα περιβάλλοντα να βρίθουν λεπτομερειών, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα η ζημιά στα πρόσωπα και στα ρούχα των πρωταγωνιστών εμφανίζεται με μελανιές, σκισμένες κάπες κ.λπ.

Αν λοιπόν αναζητούσατε μια ευκαιρία να «πλακώσετε στις γρήγορες» τον Superman επειδή φοράει το εσώρουχο πάνω από το παντελόνι, τότε το Mortal Kombat Vs DC Universe είναι εδώ για να σας βοηθήσει να βγάλετε το… άχτι σας!

ΣΥΣΤΗΜΑ

X360, , PS3,

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ:                             8,5

ΗΧΟΣ:                                    8

GAMEPLAY:                         9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ:         9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ:                           9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Centric