Με ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή εκατό και πλέον φοιτητών, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε το School of Computing του Mediterranean College.

Mediterranean CollegeΤο πάνελ της εκδήλωσης πλαισίωσαν έγκριτοι και καταξιωμένοι εισηγητές. Πιο αναλυτικά, Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν: α. Ο κος Κωνσταντίνος Πολυχρόνης- Founder and Chief Software Engineer at PinApps.com, Founder of AndroidGreece.gr, θέμα: «Android Applications, Επιχειρηματικές Δράσεις και Προκλήσεις», β. Ο κος Δημήτρης Γκανάτσιος – Academic Programs Manager at Microsoft Hellas, θέμα: «Μια εισαγωγή στο Windows Phone 7.5 (Mango)», γ. Ο Κος Βαγγέλης Πτερνέας, θέμα: Παρουσίαση ομάδας νικητών Imagine Cup 2011.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές της Σχολής Πληροφορικής του Mediterranean College, φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά, του ΤΕΙ Αθηνών, άλλων Κολεγίων, καθώς και σπουδαστές του τομέα Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών των ΙΕΚ ΞΥΝΗ.


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, ο κος Πολυχρόνης, έκανε μια εκτενή αναφορά στους τρόπους της επιχειρηματικής δράσης και τις προκλήσεις που υπάρχουν γύρω από τον χώρο του Android. Πιο συγκεκριμένα, αποσαφηνίστηκαν τα επαγγελματικά εργαλεία που απαιτούνται από κάποιον για να ξεκινήσει μια επιχειρηματική δράση, ξεκινώντας από τους υπολογιστές και το λογισμικό, μέχρι το ανθρώπινο δυναμικό.


Παράλληλα αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα επιχειρηματικά μοντέλα με τα οποία μπορεί κάποιος να ασχοληθεί με το Android καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ανάπτυξης εφαρμογών και παιχνιδιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κος Πολυχρόνης, είναι ένας από τους πρώτους developer και «ευαγγελιστής» της πλατφόρμας του Android.


Στη συνέχεια της εκδήλωσης, ο κος Γκανάτσιος, υπεύθυνος των Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων της Microsoft Ελλάς, δημιουργός της επιτυχημένης εφαρμογής «First Words: Learning Animals», αναφέρθηκε στη λειτουργία του καινούριου λειτουργικού συστήματος «Windows Phone 7» και παρουσίασε όλα τα καινούρια χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν τους προγραμματιστές. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τρόπο και στην ευκολία κατασκευής εφαρμογών από νέους προγραμματιστές, ενώ εξετάστηκαν οι ευκαιρίες που υπάρχουν για τους Έλληνες φοιτητές και προγραμματιστές.


Στο τελευταίο μέρος της παρουσίασης, ο κος Πτερνέας, Education Consultant στο Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft Hellas, o οποίος το 2011 κατέκτησε την πρώτη θέση στους παγκόσμιους τελικούς του «Imagine Cup» οι οποίοι διεξήχθησαν στη Νέα Υόρκη, με το project «Touring Machine» της κατηγορίας Interoperability, αναφέρθηκε στον φετινό διαγωνισμό καινοτομίας «Imagine Cup» και τους λόγους για τους οποίους αξίζει να συμμετάσχει κανείς σε αυτόν. Παρουσίασε επιτυχίες του παρελθόντος και μια ενδιαφέρουσα επισκόπηση του project «Touring Machine», το οποίο χάρισε στην Ελλάδα την πρώτη θέση στον φετινό διαγωνισμό. Παράλληλα, προσέφερε tips και συμβουλές, ιδιαίτερα ωφέλιμες , σε όλους τους νέους διαγωνιζόμενους.