Η DSGI South-East Europe ανακοίνωσε ότι οι συνολικές πωλήσεις στην Ελλάδα ανήλθαν σε €211.1 εκατ.

Η DSGI South-East Europe S.A (Κωτσόβολος, Electroworld), μέλος της DSG international plc, ανακοινώνει ότι οι συνολικές πωλήσεις στην Ελλάδα ανήλθαν σε €211.1 εκατομμύρια, (2007/08: €212.2 εκατομμύρια). Ο Κωτσόβολος μαζί με την Electroworld αυξάνουν το μερίδιο που κατέχουν στην αγορά παρά το δυσχερές οικονομικό περιβάλλον.

Οι πωλήσεις της DSGI South-East Europe S.A στις λευκές συσκευές και τα κλιματιστικά κυμάνθηκαν σε ικανοποιητικό επίπεδο, συγκρινόμενες με τις εξαιρετικές πωλήσεις που σημειώθηκαν τον προηγούμενο χρόνο σε λευκές συσκευές και κλιματιστικά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Η εμπορική δραστηριότητα στην Ελλάδα παραμένει ένα σημαντικό κομμάτι του Ομίλου DSGi. Την Τρίτη 25 Νοεμβρίου, ο Όμιλος ανακοίνωσε την πρόθεση να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό 10% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ» από τη Fourlis Holding SA (“Fourlis”) έναντι του ποσού των 28,1 εκατομμυρίων ευρώ. Το τίμημα είναι σύμφωνο με τα προβλεπόμενα της διμερούς συμφωνίας που είχε επιτευχθεί το Σεπτέμβριο του 2004 όταν η DSGi απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών του «Κωτσόβολου».

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου DSGi στη Νοτιοανατολική Ευρώπη κ. Fernando de Vicente δήλωσε σχετικά: “Η DSGI Νοτιοανατολικής Ευρώπης Α.Ε. είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του Ομίλου DSGI και είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοσή μας εν μέσω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στην αγορά. Κάνουμε όλες τις απαραίτητες κινήσεις ώστε να συνεχίσουμε να παρέχουμε άριστες υπηρεσίες. Επίσης, εξακολουθούμε να αναπτυσσόμαστε μέσω της στρατηγική μας multi brand (Κωτσόβολος, Electroworld) – multi channel (καταστήματα, internet, franchise) εστιάζοντας παράλληλα στον πελάτη μας με στόχο να προσφέρουμε έναν ελκυστικό συνδυασμό αξίας, επιλογής και άψογης εξυπηρέτησης”.