Προτάσεις στον τομέα του Virtualization παρουσίασε στο Vmaware Forum 2008 η Cosmos Business Systems, στο οποίο συμμετείχε ως Professional Partner και Silver Sponsor.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου, στην Αίγλη του Ζαππείου με την συμμετοχή πολλών στελεχών επιχειρήσεων και πληθώρα σημαντικών ομιλητών. Στις παρουσιάσεις αναλύθηκαν όλα τα οφέλη από την εφαρμογή της νέας αυτής τεχνολογίας, όπως η μείωση του κόστους εγκατάστασης και διαχείρισης, μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και βελτιστοποίηση στην διαχείριση πόρων.

Η Cosmos με ομιλητή τον Μηχανικό Δικτύων και Virtualization κο Γιώργο Μπούφη, παρουσίασε τις δικές της προτάσεις για την εφαρμογή της τεχνολογίας καθώς και τον οδικό χάρτη (roadmap) που απαιτείται για την μετάβαση στο νέο περιβάλλον σε πλατφόρμες επωνύμων κατασκευαστών, όπως η Hewlett Packard, η ΙΒΜ και η Dell των οποίων είναι εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος.

Η Cosmos έχει να επιδείξει έναν σημαντικό αριθμό επιτυχημένων έργων κατά την τελευταία διετία, βασισμένων σε λύσεις της Vmware, ενώ επενδύει σημαντικά στον τομέα αυτόν, πιστεύοντας ότι η τεχνολογία αυτή θα αποτελεί την βάση για τα μελλοντικά κεντρικά υπολογιστικά κέντρα (data centers).