Η ESET κατακτά βαθμολογία “Advanced+” στο τεστ απόδοσης AV-Comparatives, με το NOD32 να κατακτά την πρώτη θέση σε 3 από τις 4 κατηγορίες.

eset-logoΗ ESET εξασφάλισε την εντυπωσιακή βαθμολογία “Advanced+” από το AV-Comparatives, έναν ανεξάρτητο οργανισμό έρευνας για προϊόντα antivirus. Η νέα αξιολόγηση μελέτησε τον αντίκτυπο που έχουν τα προϊόντα antivirus στην απόδοση ενός συστήματος σε 4 κατηγορίες. Η ESET κατέκτησε την πρώτη θέση σε 3 κατηγορίες: αντιγραφή αρχείων, κωδικοποίηση/αποκωδικοποίηση και χρόνος έναρξης προγράμματος.

Η κατηγορία έναρξης προγράμματος, ελέγχει τον χρόνο που απαιτείται για την έναρξη όπως επίσης και για τον τερματισμό του λογισμικού, και η ESET είχε την γρηγορότερη εκκίνηση, με ταχύτητες 2 έως 10 φορές γρηγορότερες από τον ανταγωνισμό. Επίσης, η ESET κατέκτησε την πρώτη θέση στην αντιγραφή αρχείων, την κατηγορία που ανακήρυξε ως την πιο σημαντική το AV-Comparatives.

«Τα τελευταία 2 χρόνια το ESET NOD32 Antivirus έχει ανακηρυχτεί ως το “Καλύτερο Προϊόν Antivirus” για το υψηλό ποσοστό δυναμικής ανίχνευσης και το ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό λανθασμένων συναγερμών,» δήλωσε ο Andreas Clementi, ιδρυτής και chief researcher του AV-Comparatives. «Παρόλα αυτά ήταν η πρώτη φορά που το εξετάσαμε καθαρά για την απόδοσή του. Η ESET κατέκτησε την πρώτη θέση στις 3 από τις 4 κατηγορίες, ενισχύοντας την θέση του ως το κυρίαρχο προϊόν της αγοράς, δικαιολογώντας απόλυτα την βαθμολογία “Advanced+” που κατέκτησε.»

Ο οργανισμός AV-Comparatives έχει ορίσει ένα σύστημα βαθμολογίας τριών επιπέδων που αποτελείται από “Standard,” “Advanced” και “Advanced+.” Τα προϊόντα που επιτυγχάνουν στο “Standard” επίπεδο έχουν ένα καλό επίπεδο δυναμικής ανίχνευσης; στο “Advanced” πολύ καλό επίπεδο δυναμικής ανίχνευσης και “Advanced+” υψηλότατο επίπεδο δυναμικής ανίχνευσης — τιμή με την οποία τιμήθηκε η ESET.

Η ESET έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία εταιρεία στον τομέα της ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού. Τα advanced heuristics του NOD32 και του Smart Security κατέστησαν ικανή την ανίχνευση πολλών πολύπλοκων απειλών που του έθεσε ο οργανισμός AV Comparatives. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές λύσεις ασφάλειας, τα προϊόντα της ESET αποκωδικοποιούν και αναλύουν τον εκτελέσιμο κώδικα σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας εικονικό περιβάλλον. Επιτρέποντας στο malware να εκτελείται σε ένα εικονικό περιβάλλον, η ESET έχει την δυνατότητα να ανακαλύπτει μεταξύ «καλοπροαίρετων» αρχείων τα πιο ύπουλα και έξυπνα malware.