Πρωτοποριακό project για λογαριασμό του ΔΟΛ από την εταιρεία του ομίλου Dionic.

atcomΔύο από τα πιο έγκυρα και ιστορικά έντυπα brands στην Ελλάδα, TA NEA και ΤΟ ΒΗΜΑ, αποκτούν νέα υπόσταση στο Διαδίκτυο. Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης στρατηγικής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) για ενίσχυση των υπηρεσιών ενημέρωσης στο περιβάλλον του web, η ΑΤCOM Internet and Multimedia Α.Ε. ανέλαβε την υλοποίηση ενός σύνθετου έργου, με στόχο τη ριζική αναβάθμιση της online παρουσίας των δύο κορυφαίων εφημερίδων.

Τα 2 νέα portals (www.tanea.gr και www.tovima.gr) στηρίζονται στην πλατφόρμα διαχείρισης περιεχομένου Netovolution της ATCOM, η οποία, σύμφωνα με την αξιολόγηση του ΔΟΛ, παρείχε όλα τα εχέγγυα ευελιξίας και αξιοπιστίας. Οι κορυφαίες τεχνικές προδιαγραφές του Netvolution, σε συνδυασμό με την εκτεταμένη τεχνογνωσία της ATCOM στην υλοποίηση αντίστοιχων έργων μεγάλης κλίμακας, κρίθηκε ότι αποτελούν εγγύηση για τη βέλτιστη υλοποίηση της σχετικής στρατηγικής του ΔΟΛ.

Σημαντική παράμετρος του έργου είναι η διασύνδεση με το κεντρικό σύστημα διαχείρισης ειδήσεων του ΔΟΛ, στοιχείο που επιτρέπει την αυτόματη εισαγωγή δεδομένων στα portals – τα οποία πλέον ανανεώνονται σε 24ωρη βάση από τις δημοσιογραφικές ομάδες του Οργανισμού. Επί πλέον, οι επισκέπτες-αναγνώστες έχουν τη δυνατότητα να σχολιάζουν online τις ειδήσεις που δημοσιεύονται, προσθέτοντας στα portals μια ισχυρή διάσταση διαδραστικότητας.

Ήδη, η ανταπόκριση του κοινού κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική, δεδομένου ότι από το λανσάρισμά του, στις αρχές Αυγούστου του 2008, το portal των ΝΕΩΝ σημειώνει κατακόρυφη άνοδο στην επισκεψιμότητά του. Επισημαίνεται επίσης ότι, στο πλαίσιο του έργου, αναπτύχθηκε και το καθετοποιημένο “vortal” ΤΑ ΝΕΑ ΥΓΕΙΑ, επίσης από την ATCOM, σε πλατφόρμα Netvolution (http://ygeia.tanea.gr), ενώ παράλληλα η Atcom σχεδίασε και ανέπτυξε το www.exedrasports.gr, portal της νέας αθλητικής εφημερίδας του ΔΟΛ.

Αναφερόμενος στη σημασία του έργου, ο Διευθυντής Ψηφιακών Μέσων του ΔΟΛ κ. Πάνος Ψυχάρης, σχολίασε: «Οι online εκδόσεις 2 κορυφαίων εφημερίδων όπως ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ οφείλουν να είναι στο ίδιο, υψηλότατο επίπεδο με την έντυπη μορφή. Θεωρούμε πως η συνολική τεχνογνωσία της ATCOM συμβάλλει σημαντικά στην επίτευξη αυτού του στόχου».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ATCOM Internet and Multimedia κ. Κώστας Θεοτοκάς, επισήμανε τα εξής: «Στην πολυετή πλέον διαδρομή της, η ATCOM έχει υλοποιήσει πολλά και σύνθετα έργα. Αποτελεί όμως για μας ιδιαίτερα τιμή -και ταυτόχρονα ευθύνη- ο ανασχεδιασμός της παρουσίας στο Διαδίκτυο δύο τίτλων τόσο σημαντικών στο τοπίο των ελληνικών ΜΜΕ. Το τελικό αποτέλεσμα πιστεύω ότι είναι αντάξιο της τεχνογνωσίας μας αλλά κυρίως, της στρατηγικής και της καινοτομίας του ΔΟΛ».