Η πιο διάσημη αρχαιολόγος των video games, ο θηλυκός “Indiana Jones”, ψάχνει να βρει ένα από τα πιο θρυλικά αντικείμενα της Νορβηγικής μυθολογίας: το σφυρί του Θορ!

tombraiderunderworldΗ φιγούρα της «καυτής» Lara, με το σορτσάκι, την αλογοουρά και τα αυτόματα πιστόλια της, είναι σίγουρα μία από τις πιο αναγνωρίσιμες παγκοσμίως και από τις λίγες που ξεφεύγει από τους κόλπους των Video Games. Το Tomb Raider: Underworld είναι σίγουρα ένα από τα παιχνίδια που όχι μόνο συνεχίζει το «μύθο» της ηρωίδας, αλλά τον επεκτείνει με καινούργια στοιχεία που θα ενθουσιάσουν τους φίλους της σειράς και όχι μόνο.

Το σενάριο του παιχνιδιού, βρίσκει τη Lara να ακολουθεί μια σειρά στοιχείων που της είχε αφήσει ο πατέρας της, προκειμένου να βρει το μυθικό σφυρί του Θεού Θορ. Σε αυτή της την προσπάθεια θα ταξιδέψει στη Μεσόγειο όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με δύσκολα puzzles, άγρια θηρία και πολλές δυσκολίες ακόμα.

Το παιχνίδι βασίζεται στην ίδια φιλοσοφία με τα προηγούμενα, και θα κληθείτε να οδηγήσετε την sexy ηρωίδα μέσα από δύσβατα μονοπάτια, να σκαρφαλώσετε σε απρόσιτα (φαινομενικά) σημεία, να εξολοθρεύσετε σωρούς από αντιπάλους και στο τέλος να βγείτε νικητές αποκτώντας το πολύτιμο αντικείμενο. Για να τα καταφέρετε βέβαια όλα αυτά θα βασιστείτε στα –διάσημα πλέον- gadgets, αλλά και στις καινούργιες δυνατότητες της Lara, η οποία σε αυτόν τον τίτλο έχει εμπλουτισμένο animation, ολοκαίνουργιο camera system, αλλά και… αδρεναλίνη!

Όσο η Lara πυροβολεί (και πετυχαίνει) αντιπάλους, τόσο ο δείκτης αδρεναλίνης της ανεβαίνει και όταν γεμίσει, θα είναι σε θέση να εξολοθρεύσει έναν αντίπαλο με μία μόνο βολή. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό συνοδεύεται από εντυπωσιακές κινήσεις που όσο και αν ασχοληθήκαμε με τον τίτλο δεν «χορτάσαμε» να τις βλέπουμε.

Τα γραφικά το τίτλου είναι ίσως από τα καλύτερα που έχει να επιδείξει η σειρά, με ορισμένα τοπία που πραγματικά «κόβουν την ανάσα». Αλλά και η ίδια η Lara έχει εμπλουτιστεί με διάφορες εκφράσεις που παίρνει ανάλογα με την περίσταση κάνοντάς την ακόμα πιο ρεαλιστική.

Το Underworld είναι ένα από τα καλύτερα Tomb Raider και σίγουρα θα ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο ικανοποιητικό. Τα καινούργια στοιχεία που εισάγει σε συνδυασμό με τις βελτιώσεις που έχουν υποστεί πολλά από τα χαρακτηριστικά που γνωρίζαμε από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς, εμπλουτίζουν τον τίτλο και δημιουργούν ένα πραγματικά εκρηκτικό κοκτέηλ!

ΣΥΣΤΗΜΑ
PC,Xbox360, PS3, PS2, Wii, Nintendo DS

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΓΡΑΦΙΚΑ: 9
ΗΧΟΣ: 9
GAMEPLAY: 9
ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 8
ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ
Centric Multimedia