Για 2η συνεχή χρονιά η απόδοση της σειράς server HP BladeSystem c-Class της HP, την βοήθησε να κυριαρχήσει στη λίστα με τις 500 μεγαλύτερες εγκαταστάσεις supercomputing.

HP logoΒασικά χαρακτηριστικά της σειράς HP BladeSystem c-Class που έφερε την HP στην πρώτη θέση της λίστας , είναι η ευέλικτη αρχιτεκτονική καθώς επίσης η εξοικονόμηση κόστους , χώρου και ενέργειας που προσφέρει.
Η υποδομή HP BladeSystem καλύπτει το 40,2% των συστημάτων στη λίστα των Super Computers που ανακοινώθηκαν πρόσφατα. Αυτό το ποσοστό αντανακλά περισσότερες εγκαταστάσεις blade από ότι όλων των άλλων εταιρειών μαζί. Ευπροσάρμοστοι, ενεργειακά αποτελεσματικοί και οικονομικοί, οι HP blade servers προσφέρουν στους πελάτες τη μέγιστη πυκνότητα που απαιτείται για υψηλής απόδοσης υπολογισμούς.
Με 201 παρουσίες, ο αριθμός των HP BladeSystem servers στο TOP 500 έχει αυξηθεί κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την κατάταξη του Ιουνίου 2008 και κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την αντίστοιχη του Ιουνίου 2007.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι μέσω αυτών των αποτελεσμάτων που επιδεικνύει η σειρά blade της HP στην αγορά, αναδεικνύεται κορυφαίος server blade ο HP ProLiant BL2x220c G5. Ο HP ProLiant BL2x220c G5 διαθέτει αρκετά από τα πιο αποτελεσματικά πλέγματα χαρακτηριστικών supercomputing, για υψηλή ενεργειακή απόδοση, ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε πελάτες που χρειάζονται βέλτιστη απόδοση εφαρμογών χωρίς τα επιπλέον κόστη υποδομών.

Σχετικά με την κατάταξη
Η κατάταξη TOP 500 supercomputing, δημοσιοποιείται δυο φορές το χρόνο από ερευνητές στα Πανεπιστήμια του Τενεσί στις ΗΠΑ και του Μανχάιμ στη Γερμανία, καθώς και στο Εθνικό Εργαστήριο Λώρενς Μπέρκλεϊ (NERSC Lawrence Berkeley National Laboratory) επίσης στις ΗΠΑ. Οι ανά τον κόσμο υπερυπολογιστές κατατάσσονται στη λίστα με βάση το δείκτη Linpack N*N Benchmark, ο οποίος αντανακλά την ταχύτητα και την δυνατότητα κλιμάκωσης του επεξεργαστή.
Περισσότερες πληροφορίες για τους υπολογιστές υψηλής απόδοσης HPC της ΗΡ είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.hp.com/go/hpc.