Νέο ρεκόρ για το Call of Duty: Modern Warfare 3 κάνει την Acrivision να τρίβει τα χέρια της αφού μόλις σε μία μέρα έφερε έσοδα της τάξης των 400εκ. δολαρίων.

call-of-duty-modern-warfare-3-logoΓια τρίτη συνεχή χρονιά, το franchise βιντεοπαιχνιδιών «Call of Duty» έκανε νέο ρεκόρ στη βιομηχανία ψυχαγωγίας, κατακτώντας πάλι τον τίτλο της πιο επικερδούς έναρξης κυκλοφορίας προϊόντος όλων των εποχών.


Η Activision αναφέρει ότι το «Modern Warfare 3» πούλησε στις ΗΠΑ και στο ΗΒ 6,5 εκατομμύρια αντίτυπα κατά τις πρώτες 24 ώρες του στα ράφια των καταστημάτων, αποφέροντας 400 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό ξεπερνάει τα 360 εκατομμύρια δολάρια της περσινής χρονιάς που απέφερε η συνέχεια της σειράς «Black Ops» και τα 310 εκατομμύρια του «Modern Warfare 2» το 2009.


«Πιστεύουμε ότι το ‘Call of Duty: Modern Warfare 3’ πέτυχε την πιο επιτυχή έναρξη όλων των εποχών, για οποιοδήποτε μέσον, και δημιουργήσαμε αυτό το ρεκόρ με τις πωλήσεις σε δύο μόνο χώρες», είπε ο Bobby Kotick, Διευθύνων Σύμβουλος της Activision Blizzard. «Εκτός από το ‘Call of Duty’, δεν έχει υπάρξει άλλο ψυχαγωγικό franchise που έχει κάνει ρεκόρ πρεμιέρας τρία χρόνια στη σειρά».


Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι συνολικές πωλήσεις μέχρι σήμερα της σειράς «Call of Duty» ξεπερνούν τώρα τις εισπράξεις του «Star Wars» και του «Lord of the Rings».
Οι αναλυτές προσδοκούν ότι το «Modern Warfare 3» θα πουλήσει 18-19 εκατομμύρια μονάδες μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους, αποδίδοντας περίπου δύο δισεκατομμύρια δολάρια. (Το «Black Ops» ξεπέρασε το όριο του ενός δισεκατομμυρίου σε έξι μήνες.)


Η επιτυχία του παιχνιδιού, αν και καθόλου απροσδόκητη, αφού η Activision had είχε ήδη αναγγείλει προπαραγγελίες -ρεκόρ, δεν παύει να αποτελεί δικαίωση για τον εκδότη. Το «Modern Warfare 3» είναι το πρώτο παιχνίδι του τομέα Infinity Ward της εταιρείας μετά από την αιφνίδια αποπομπή των επικεφαλής του στούντιο και δημιουργών της σειράς Jason West and Vince Zampella.


Η Activision ισχυρίστηκε ότι οι West και Zampella είχαν συναντήσεις με την ανταγωνιστική εταιρεία Electronic Arts με σκοπό να ξεκινήσουν ένα νέο αναπτυξιακό στούντιο. Ο West και ο Zampella αρνούνται αυτή την κατηγορία. Έχουν κατατεθεί μηνύσεις εκατέρωθεν, και οι υποθέσεις αναμένεται να εκδικαστούν τον επόμενο χρόνο.


Οι West και Zampella έχουν έκτοτε ιδρύσει μια νέα εταιρεία – τη Respawn Entertainment – και πολλά βασικά μέλη της ομάδας Infinity Ward προσχώρησαν σ’ αυτήν. Δεδομένων των δραματικών εξελίξεων, το «Modern Warfare 3» βρισκόταν κάτω από το μικροσκόπιο, αλλά οι πωλήσεις πρέπει να έβαλαν τέλος σε οποιεσδήποτε αμφιβολίες για το αν οι χρήστες θα παρέμεναν αφοσιωμένοι στο παιχνίδι ή στους δημιουργούς του.


«Το ‘Call of Duty’ είναι πολύ περισσότερο από ένα παιχνίδι» είπε ο Eric Hirshberg, Διευθύνων Σύμβουλος της Activision Publishing. «Έχει γίνει σημαντικό κομμάτι της ποπ κουλτούρας. Είναι ένα παιχνίδι που λατρεύουν οι παθιασμένοι οπαδοί του, αλλά που σταθερά προσελκύει νέα άτομα σ’ αυτό το μέσο.»