Η Symantec ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου του οικονομικού έτους 2012, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2011.

Symantec_logo_vertical_2010Τα GAAP έσοδα για το δεύτερο τρίμηνο ήταν 1.681 δισεκατομμύρια δολάρια, παρουσιάζοντας άνοδο 14% ετησίως και 9% μετά την προσαρμογή της ισοτιμίας.
“Για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, πετύχαμε ή υπερβήκαμε τους στόχους μας, αποδεικνύοντας ότι η στρατηγική μας είναι σε σωστή τροχιά, εφαρμόζοντας τη με συνέπεια,” είπε ο κ. Enrique Salem, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Symantec. “Καθώς οι πελάτες αγωνιούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της ταχύτατης ανάπτυξης της πληροφορίας και των πιο εξειδικευμένων απειλών, καθώς και των νέων τάσεων στην πληροφορική όπως τα virtualization, mobility και cloud computing, το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που διαθέτουμε για να τους βοηθήσουμε να προστατεύσουν και να διαχειριστούν την πληροφορία είναι πιο ουσιώδες από ποτέ. Συνεχίζεται να διαφαίνεται μία σημαντική ζήτηση του συνόλου των προϊόντων και υπηρεσιών που περιλαμβάνεται στο portfolio μας.”


“Κάθε ένας από τους επιχειρηματικούς τομείς και περιοχές συνετέλεσε στην σταθερή μας ανοδική πορεία. Επιτύχαμε ακόμη ένα τρίμηνο ισχυρής και σταθερής ανάπτυξης, το οποίο αποτυπώθηκε σε έσοδα ρεκόρ για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο,” είπε ο κ. Αθανάσιος Βαβάτσικος, Γενικός Διευθυντής της Symantec Ελλάς. “Τα αποτελέσματα αυτά προήλθαν από ανάπτυξη στους τομείς εταιρική ασφάλεια και backup, ενώ το καταναλωτικό τμήμα εξακολουθεί να αποδίδει θετικά. Ενσωματώσαμε με αποτελεσματικότητα και αναπτύξαμε περαιτέρω τις εταιρείες που εξαγοράσαμε, όπως διαφαίνεται από το τμήμα authentication, το οποίο συνεισέφερε σημαντικά αποτελέσματα για πέμπτο συνεχές τρίμηνο.”


Κατηγορίες και Γεωγραφική Εξάπλωση
Για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2012, το καταναλωτικό τμήμα της Symantec αντιπροσωπεύει το 31% των συνολικών εσόδων, παρουσιάζοντας αύξηση 11% το έτος (7% μετά την προσαρμογή της ισοτιμίας).

Το τμήμα Security and Compliance αντιπροσωπεύει το 29% των συνολικών εσόδων, παρουσιάζοντας αύξηση 27% σε ετήσια βάση (22% μετά την προσαρμογή της ισοτιμίας). Το τμήμα Storage and Server Management αντιπροσωπεύει το 36% των συνολικών εσόδων, αυξανόμενο κατά 9% ετησίως (4% μετά την προσαρμογή της ισοτιμίας). Οι υπηρεσίες αντιπροσωπεύουν το 4% των συνολικών εσόδων, παρουσιάζοντας μείωση 16% σε ετήσια βάση (19% μετά την προσαρμογής της ισοτιμίας), κάτι που ήταν αναμενόμενο, μετά την αλλαγή στρατηγικής της εταιρείας προς ένα μοντέλο συμβουλευτικών υπηρεσιών μέσω συνεργατών.

Η περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (ΕΜΕΑ) αντιπροσωπεύει το 27% των συνολικών εσόδων για το συγκεκριμένο τρίμηνο, παρουσιάζοντας αύξηση 11% σε ετήσια βάση (2% μετά την προσαρμογή της ισοτιμίας).

Εξαγορές
Για το συγκεκριμένο τρίμηνο, ο τομέας του περιλαμβάνει την νεοαποκτηθείσα VeriSign απόδωσε καλύτερα από ότι αναμενόταν, προσφέροντας έσοδα $89 εκατομμυρίων. Η εξαγορά της Clearwell συμπλήρωσε το πρώτο τρίμηνο ως τμήμα της Symantec, με σημαντικότατες πωλήσεις , ξεπερνώντας κάθε προσδοκία με $20 εκατομμύρια έσοδα.

Προβλέψεις Τρίτου Τρίμηνου Οικονομικού Έτους 2012
Η πρόβλεψη των αναλυτών εικάζει μία ισοτιμία συναλλάγματος Ευρώ – Δολαρίου στα $1.37 για το τρίμηνο που ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2011, αντί του πραγματικού μέσου όρου $1.35.
Για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2012, που ολοκληρώνεται στις 30 Δεκεμβρίου τα έσοδα εκτιμώνται μεταξύ του ποσού $1.700 δισεκατομμύρια και $1.715 δισεκατομμύρια, μία άνοδο 6 με 7 τοις εκατό το έτος.

Τα GAAP απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή εκτιμώνται μεταξύ των $0.25 και $0.26, μία άνοδο 47 έως 53 τοις εκατό το έτος. Τα non-GAAP απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή εκτιμώνται μεταξύ των $0.40 και $0.41, μία άνοδο 14 έως 17 τοις εκατό το έτος.
Τα αναβαλλόμενα έσοδα αναμένονται να είναι της τάξης από $3.685 δισεκατομμύρια έως $3.705 δισεκατομμύρια, μία άνοδος 8 έως 9 τοις εκατό το έτος.