Η HP και η Cisco, ανακοίνωσαν πρόσφατα μία εναλλακτική λύση για την γεφύρωση των αρχιτεκτονικών δικτύωσης και server που αφορούν κέντρα δεδομένων.

HP_and_Cisco_Deliver_Cisco_Nexus_for_ HP_BladeSystemΣκοπός είναι να εξασφαλίσουν τη δυνατότητα επιλογών και τη διαλειτουργικότητα για τους κοινούς τους πελάτες.


Το Cisco Fabric Extender για HP BladeSystem, το οποίο είναι γνωστό και ως Cisco Nexus B22 Fabric Extender (FEX) για HP, προσφέρει στους πελάτες επέκταση του Cisco Unified Fabric στο HP c-Class BladeSystem.


Η λύση προσφέρει ολοκληρωμένη ενοποίηση σε όσους επενδύουν σε περιβάλλοντα HP BladeSystem και Cisco Nexus switch, διατηρώντας τις υποδομές τους με την υφιστάμενη τεχνολογία του κέντρου δεδομένων. Η συγκεκριμένη λύση, που έχει αναπτυχθεί από κοινού από την HP και τη Cisco, επιτρέπει στους πελάτες να συνδέσουν και να ρυθμίσουν εύκολα το HP BladeSystem c-Class και το Cisco Unified Fabric.


Το Cisco FEX για HP BladeSystem προσφέρει τα εξής πλεονεκτήματα:
• Αυξημένη χωρητικότητα και ανθεκτικότητα δικτύου, απαραίτητα για την παροχή κρίσιμης σημασίας εφαρμογών που «τρέχουν» σε πολλαπλά server links.
• Αυξημένη ευελιξία για την αντιμετώπιση των μεταβαλλόμενων επιχειρηματικών αναγκών με κοινούς τρόπους μετάβασης από τα δίκτυα του 1GbE σε εκείνα των 10GbE.
• Μειωμένες απαιτήσεις συντήρησης δικτύου για τους υπεύθυνους ΙΤ από το Cisco Nexus parent switch σε έως και 24 fabric extenders.


Το HP BladeSystem c-Class προσφέρει ενοποίηση των στοιχείων των κέντρων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των καλωδίων, της παροχής ισχύος, της δικτύωσης και επάρκειας των συστημάτων εξαερισμού για μεγαλύτερη αποδοτικότητα και μειωμένες δαπάνες, αντιμετωπίζοντας τη εξάπλωση του ΙΤ στο επίπεδο server-to-network.


«Οι πελάτες του BladeSystem αναζητούν στην HP λύσεις που ενσωματώνονται εύκολα στις υφιστάμενες υποδομές» δήλωσε ο Jim Ganthier, vice president, Marketing, Industry Standard Servers and Software της HP. «Η νέα λύση προσφέρει στις επιχειρήσεις που επιλέγουν το HP BladeSystem c-Class πρότυπες δυνατότητες συνεργασίας, ενώ απλοποιούν τις συνδέσεις τους και μειώνουν τις δαπάνες δικτύωσης».


«Οι πελάτες μας θέλουν να αξιοποιήσουν εύκολα και οικονομικά τις πρόσφατες καινοτομίες Cisco Unified Fabric» δήλωσε η Soni Jiandani, senior vice president, Server, Access and Virtualization Technology Group της Cisco. «Προσφέροντας το Cisco Nexus B22 Fabric Extender (FEX) για HP, οι πελάτες μας μπορούν να διευρύνουν τα πλεονεκτήματα του Cisco Unified Fabric σε όλη την υφιστάμενη υποδομή του κέντρου δεδομένων».


Τιμολόγηση και Διαθεσιμότητα
Το Cisco Fabric Extender for HP BladeSystem είναι άμεσα διαθέσιμο απευθείας από την HP και τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της. Η τιμή του ξεκινάει από τα $9.799