Η Ομάδα HRT F1, έχει επιλέξει την Panda Security για να προστατεύει το δίκτυο υπολογιστών της με τις λύσεις Panda Cloud Office Protection και Panda Cloud Email Protection.

panda logoΗ Panda Security προστατεύει 200 υπολογιστές σε 4 γραφεία σε ένα περιβάλλον υψηλής φορητότητας. Σύμφωνα με τον Toni Cuquerella, Chief Race και Test Engineer της Ισπανικής Ομάδας, «η φορητότητα είναι ο κανόνας στη F1, καθώς η αγωνιζόμενη ομάδα διαρκώς μετακινείται από μία ήπειρο σε άλλη. Σε αυτό το σενάριο, όλοι οι υπολογιστές – workstations και servers- που χρησιμοποιούνται από τους μηχανικούς και άλλους απασχολούμενους απαιτούν εξαιρετικά υψηλή απόδοση και αξιοπιστία».


«Το email είναι το κύριο μέσο επικοινωνίας για εμάς. Είναι επομένως πολύ σημαντικό να έχουμε ένα καθαρό, υψηλής αποτελεσματικότητας, σύστημα email που προστατεύει τους χρήστες και περιφρουρεί τους πόρους ευρυζωνικότητας στην αποστολή πληροφοριών σχετικά με τον αγώνα», εξήγησε ο Cuquerella.


Τελικά, η ακρίβεια είναι το κλειδί για την Ομάδα HRT F1, καθώς ο ανταγωνισμός στον αγώνα είναι γεμάτος από «κρίσιμες στιγμές όπου τα συστήματα δεν επιτρέπεται να αποτύχουν, έτσι ώστε οι μηχανικοί να δίνουν στους οδηγούς τις κατάλληλες οδηγίες σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέγονται» πρόσθεσε ο Cuquerella.


Η ακρίβεια που παρέχουν οι τεχνολογίες Cloud της Panda Security, ικανές να ανιχνεύουν το 100% των γνωστών και άγνωστων malware απειλών, ήταν κρίσιμη για την ομάδα. Η Ομάδα HRT F1 Team εντυπωσιάστηκε επίσης από τα updates των λύσεων καθώς και τις ικανότητες ανίχνευσης και reporting.


Η Ομάδα HRT F1 επέλεξε το Panda Cloud Office Protection ως μια «όλα-σε-ένα» λύση για τους υπολογιστές της -workstations, laptops και servers- καθώς ήταν η μόνη που μπορούσε να παρέχει τη μέγιστη ασφάλεια σε ένα περιβάλλον κατανεμημένης λειτουργίας και υψηλής φορητότητας. Η στιβαρή anti-malware και firewall λύση της Panda Security επιτρέπει την εξ’ αποστάσεως ενημέρωση και παρακολούθηση από την Ισπανία, εφαρμόζοντας πάντα την πιο επαρκή πολιτική.


Τέλος, το Panda Cloud Email Protection είναι ρυθμισμένο έτσι ώστε να προστατεύει όλους τους λογαριασμούς της ομάδας, από τις κεντρικές εγκαταστάσεις έως την αγωνιζόμενη ομάδα. Καθώς η λύση φιλοξενείται στο cloud, η χρήση του bandwidth και η επεξεργασία από τον server είναι μειωμένες αφού η μη παραγωγική διακίνηση δεδομένων που περιέχει spam και malware φιλτράρεται πριν φτάσει στο δίκτυο υπολογιστών.


«Η εγκατάσταση της λύσης στους υπολογιστές μας υλοποιήθηκε πολύ γρήγορα καθώς δεν απαιτείται κανένα setup ή επενδύσεις σε υποδομές. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να εντοπίζουν τα μηνύματα που έχουν χαρακτηριστεί και μπλοκαριστεί ως spam mails ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο», είπε ο Cuquerella.