Η Electrolux κατέκτησε ένα ακόμα βραβείο, αυτή τη φορά από τα Ηνωμένα Έθνη για την πρωτοβουλία «Vac from the Sea».

Electrolux logoΤο βραβείο απονεμήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Δημοσίων Σχέσεων IPRA, κατά τη διάρκεια τελετής στην Κωνσταντινούπολης, στις 21 Οκτωβρίου. Επίσης κατέκτησε το βραβείο στην κατηγορία «εταιρική επικοινωνία» καθώς και το Ειδικό Βραβείο Efes Group.


Η IPRA συνεργάζεται με τα Ηνωμένα Έθνη για την ανάδειξη και επιβράβευση βέλτιστων πρακτικών στον χώρο των δημοσίων σχέσεων. Κάθε χρόνο τα Ηνωμένα Έθνη απονέμει το χρυσό βραβείο στην καμπάνια που αντιμετωπίζει με επιτυχία θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων τους. Το φετινό βραβείο απονεμήθηκε στην Electrolux για το «Vac from the Sea», ένα έργο με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με την παγκόσμια έλλειψη των ανακυκλωμένων πλαστικών. Το πρόγραμμα έχει, από τη δρομολόγησή του τον Ιούνιο του 2010, λάβει μια σειρά διακεκριμένων βραβείων.


«Είναι μεγάλη τιμή για την Electrolux να λάβει αυτή η αναγνώριση από τα Ηνωμένα Έθνη. Αλλά η καλύτερη ικανοποίηση είναι ότι η πρωτοβουλίαVac από τη θάλασσα πέτυχε την αύξηση της ευαισθητοποίησης γύρω από τη σπανιότητα ττων ανακυκλωμένων πλαστικών και τη σημασία της ανακύκλωσης. Φυσικά τίποτα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη δέσμευση των οργανισμών και την προθυμία των εθελοντών μας με τους οποίους συνεργαστήκαμε. Αυτή η αναγνώριση είναι και δική τους», υπογραμμίζει η Julia Emmerich, Communications Manager της Ευρώπης, Electrolux PR Studio.


Στόχος της Electrolux είναι να παράγει σκούπες από 100% ανακυκλωμένο υλικό αλλά το μόνο εμπόδιο για να γίνει το επόμενο βήμα είναι η έλλειψη σταθερών πηγών ανακυκλωμένων πρώτων υλών. Την ίδια στιγμή, οι θάλασσες μας διαθέτουν μερικές από τις μεγαλύτερες πλωτές χωματερές στον κόσμο, ολόκληρα «νησιά» από πλαστικό. Μέχρι στιγμής, έχει επιτευχθεί η κατασκευή ηλεκτρικών σκουπών από 70% ανακυκλωμένο πλαστικό, η διάσημη σειρά «Green», αλλά ο στόχος παραμένει το 100% και μάλιστα για όλες τις σειρές.
Στο πλαίσιο αυτό, το σχέδιο ήταν να κατασκευαστεί ένας συγκεκριμένος αριθμός ηλεκτρικών σκουπών από πλαστικές συσκευασίες, που θα συλλεχθούν από τον Ειρηνικό, τον Ινδικό και τον Ατλαντικό Ωκεανό, τη Μεσόγειο, τη Βαλτική και τη Βόρειο Θάλασσα.


Η προσπάθεια συνεχίζεται. Οι σκούπες που έχουν κατασκευαστεί «ταξιδεύουν» ανά τον κόσμο και χιλιάδες ακολουθούν το Blog «Vac from the Sea». Επιπλέον «τρέχει» μια καμπάνια στο Facebook-για κάθε Like στη σελίδα της Electrolux, υπάρχει δωρεά στους οργανισμούς Algalita και 5 Gyres.