Η Nokia παρουσιάζει τη νέα, ευρεία γκάμα συσκευών, υπηρεσιών και αξεσουάρ στο Nokia World 2011, σηματοδοτώντας την επόμενη μέρα της εταιρίας.

Nokia-Launch-Window-Phone-in-OctoberΟι νέες συσκευές Nokia Lumia 800 και Nokia Lumia 710 σηματοδοτούν την επόμενη μέρα της εταιρείας, καθώς αποτελούν τα πρώτα smartphones της Nokia τα οποία βασίζονται στην πλατφόρμα Windows Phone. Η εταιρεία παρουσιάζει μια σειρά κομψών και έξυπνων κινητών, αναβαθμισμένες εφαρμογές Nokia Maps, συνεργασία με τη Monster για τη συμπαραγωγή προϊόντων ήχου, και πολλά ακόμη


Στην έκθεση Nokia World, το ετήσιο καθιερωμένο ραντεβού της Nokia με πελάτες, συνεργάτες και developers, η εταιρεία παρουσίασε μια σειρά πρωτοποριακών συσκευών, υπηρεσών και αξεσουάρ, τα οποία αποτελούν σαφή δείγματα προόδου σε σχέση με τη νέα της στρατηγική. Πιο συγκεκριμένα, η Nokia παρουσίασε την οικογένεια Nokia Lumia, η οποία περιλαμβάνει τα πρώτα smartphones που έχουν βασιστεί στην πλατφόρμα Windows Phone. Tο Nokia Lumia 800, ένα εντυπωσιακό κινητό που προσανατολίζεται στα κοινωνικά δίκτυα, εξασφαλίζει κορυφαία δυνατότητα πρόσβασης στο Ίντερνετ χωρίς να χάσει τα γνώριμα στοιχεία που μέχρι τώρα συνέθεταν την εμπειρία Nokia, ενώ εκτός από τον εντυπωσιακό σχεδιασμό, η συσκευή διαθέτει κορυφαίες φωτογραφικές δυνατότητες και συνοδεύεται από νέες αποκλειστικές εφαρμογές της εταιρείας. Το προσιτό Nokia Lumia 710 , είναι ένα πολύχρωμο smartphone χωρίς περιττά χαρακτηριστικά, το οποίο επιτρέπει σε περισσότερους χρήστες από ολόκληρο τον κόσμο να αποκτήσουν την εμπειρία χρήσης ενός Lumia.


Στο πλαίσιο της έκθεσης, η Nokia παρουσίασε επίσης τέσσερα νέα κινητά τηλέφωνα, με κομψό σχεδιασμό, τεχνολογία εντοπισμού θέσης και εύκολη πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα. Tα Nokia Asha 300, Nokia Asha 303, Nokia Asha 200 και Nokia Asha 201 κάνουν πιο δύσκολο το διαχωρισμό των smartphones από τα κανονικά τηλέφωνα, καθώς συνδυάζουν οθόνη αφής και πληκτρολόγιο QWERTY, άμεση και ταχύτατη πρόσβαση στο Ίντερνετ και το Nokia Store, και παράλληλα ενσωματώνουν εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και messaging.


“Πριν οκτώ μήνες παρουσιάσαμε τη νέα μας στρατηγική, και σήμερα δίνουμε σαφή δείγματα γραφής της νέας στρατηγικής μας πορείας. Το σύνολο των νέων προϊόντων ενσωματώνει καινοτόμα χαρακτηριστικά, είτε πρόκειται για τα νέα μας smartphone, είτε για τα πιο έξυπνα από ποτέ κανονικά τηλέφωνα.” δήλωσε ο κ. Stephen Elop, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia. “Ξεκινώντας από το Nokia Lumia 800 και φτάνοντας μέχρι το Nokia Asha 201, φέρνουμε στην αγορά νέα συναρπαστικά προϊόντα, και μάλιστα πιο γρήγορα από ποτέ. Είμαι εξαιρετικά περήφανος για τις νέες αυτές συσκευές και για τους ανθρώπους της Nokia που τις έκαναν πραγματικότητα.”


“Αφότου ανακοίνωσε τη νέα της στρατηγική, μόλις πριν από οκτώ μήνες, η Nokia βρήκε μια απίστευτη ενέργεια. Χάρη σε αυτήν κατάφερε να υλοποιήσει σημαντικές βελτιώσεις στη Symbian, να διαφοροποιήσει την πλατφόρμα Windows Phone και να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο το προϊοντικό της portfolio,” δήλωσε ο κ. Pete Cunningham, Αναλυτής στην Canalys. “Η Nokia πραγματοποιεί όσα υποσχέθηκε και χαράζει με σαφήνεια το δρόμο για μελλοντικές επιτυχίες.”


Τα πρώτα smartphones της οικογένειας Nokia Lumia
Τα δύο πρώτα smartphones που βασίζονται στην πλατφόρμα Windows Phone, συνοδεύονται από μια σειρά νέες λειτουργίες, ειδικά σχεδιασμένες για να χαρίζουν στους χρήστες μοναδικές εμπειρίες κάθε μέρα.


Nokia Lumia 800
Το εντυπωσιακό Nokia Lumia 800, με έντονους χρωματισμούς (γαλάζιο, ματζέντα και μαύρο) και σχεδίαση που τραβά τα βλέμματα, έρχεται εξοπλισμένο με το πρόγραμμα Internet Explorer 9, εξασφαλίζοντας καλύτερη πρόσβαση στο Ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο ή τα κοινωνικά δίκτυα γίνεται με το πάτημα ενός πλήκτρου κατευθείαν από την αρχική οθόνη, οποία, παράλληλα, μπορείτε να οργανώσετε τις επαφές σας ή τα information threads που σας ενδιαφέρουν. Η οθόνη ClearBlack, τεχνολογίας AMOLED έχει διάσταση 3.7 ιντσών, ενώ η συναρμογή της με το –λεπτό- σώμα της συσκευής είναι τέλεια. Tο Nokia Lumia 800 είναι εξοπλισμένο με επεξεργαστή 1.4 GHz, ξεχωριστή μονάδα επεξεργασίας γραφικών και λειτουργία hardware acceleration.Διαθέτει κάμερα με φακούς Carl Zeiss και λειτουργία instant-share, αναπαραγωγή βίντεο υψηλής ανάλυσης, εσωτερική μνήμη 16GB και χώρο 25GB για την αποθήκευση αρχείων μουσικής και φωτογραφιών. Η εκτιμώμενη τιμή λιανικής του Nokia Lumia 800 θα είναι περίπου 420 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται φόροι ή επιδοτήσεις.


Nokia Lumia 710
Το Nokia Lumia 710, έχει σχεδιαστεί ειδικά για τους χρήστες που θέλουν μια συσκευή χωρίς περιττά χαρακτηριστικά. Η δυνατότητα εναλλαγής της πλάτης και οι χιλιάδες διαθέσιμες εφαρμογές επιτρέπουν σε ακόμη περισσότερους χρήστες να φέρουν τη συσκευή κοντά στα δικά τους μέτρα. Tο Nokia Lumia 710 έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει άμεση πρόσβαση στα κοινωνικά, να επιτρέπει το άμεσο ανέβασμα φωτογραφιών και να εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή περιήγηση στο Ίντερνετ, μέσω του IE9. Διατίθεται σε μαύρο και λευκό χρώμα, και μπορεί να συνδυαστεί με μαύρη, λευκή, γαλάζια, φούξια ή κίτρινη πλάτη. Το Nokia Lumia 710 διαθέτει ίδιο επεξεργαστή 1.4 GHz, hardware acceleration και επεξεργαστή γραφικών με το Nokia Lumia 800, εξασφαλίζοντας υψηλές επιδόσεις σε προσιτή τιμή. Η εκτιμώμενη τιμή λιανικής του Nokia Lumia 710 θα είναι περίπου 270 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται φόροι ή επιδοτήσεις.


Και τα δύο smartphones αξιοποιούν ορισμένες εμβληματικές εφαρμογές της Nokia, όπως το Nokia Drive, έναν ολοκληρωμένο πλοηγό που προσφέρει δωρεάν, turn-by-turn, πλοήγηση και διαθέτει ειδική οθόνη για πιο εύκολη χρήση όταν οδηγούμε, ή το MixRadio, μια νέα, παγκόσμια εφαρμογή μουσικού streaming χωρίς χρέωση, στην οποία περιλαμβάνονται εκατοντάδες σταθμοί τοπικού ενδιαφέροντος. Με την επόμενη αναβάθμιση, προς το τέλος της χρονιάς, οι κάτοχοι των συσκευών Nokia Lumia θα έχουν, επίσης, τη δυνατότητα να δημιουργούν τα δικά τους μουσικά streams, επιλέγοντας τα αγαπημένα τους κομμάτια μέσα από ένα κατάλογο με εκατομμύρια αρχεία. Παράλληλα, μέσω του Gigfinder, θα μπορούν να εντοπίζουν τις συναυλίες που πραγματοποιούνται κοντά στη γεωγραφική τους θέση, αλλά και να κοινοποιούν την ανακάλυψη τους στα κοινωνικά δίκτυα και να αγοράζουν εισιτήρια της συναυλίας που τους ενδιαφέρει, online.


Για μια ακόμη πιο πλήρη μουσική απόλαυση, η Nokia παρουσιάζει σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία Monster δυο νέα ακουστικά, τα Nokia Purity HD Stereo (on-ear) και τα Nokia Purity Stereo (in-ear). Και τα δύο αυτά προϊόντα αποτελούν το πρώτο δείγμα της αποκλειστικής και μακροπρόθεσμης συνεργασίας μεταξύ της Nokia και της Monster, η οποία έχει ως στόχο τη δημιουργία αξεσουάρ audio υψηλής ποιότητας που θα αναδεικνύουν την ξεχωριστή ηχητική ποιότητα των συσκευών της σειράς Lumia.


Tο νέο Nokia Lumia 800 είναι ήδη διαθέσιμο σε επιλεγμένες αγορές για προ-παραγγελία μέσω της διεύθυνσης www.nokia.com , ενώ το Νοέμβριο αναμένεται στις αγορές Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Ισπανίας και Μ. Βρετανίας, με την αμέριστη συμπαράσταση και υποστήριξη 31 κορυφαίων παρόχων των έξι αυτών χωρών. Επίσης, πριν το τέλος του έτους αναμένεται στις αγορές του Χονγκ Κονγκ, της Ινδίας, της Ρωσίας, της Σιγκαπούρης και της Ταϊβάν, ενώ η διάθεση του στις υπόλοιπες αγορές τοποθετείται στις αρχές του 2012.


Tο Nokia Lumia 710 έχει προγραμματιστεί να διατεθεί πρώτα στο Χονγκ Κονγκ, την Ινδία, τη Ρωσία, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊβάν (προς το τέλος του 2011, παράλληλα με το Nokia Lumia 800), με τις υπόλοιπες αγορές να ακολουθούν στις αρχές του 2012.


Η Nokia ανακοίνωσε επίσης τον προγραμματισμό της για την αγορά των ΗΠΑ (αρχές του 2012) και της Κίνας (πρώτο εξάμηνο 2012). Παράλληλα με τα υπάρχοντα προϊόντα, στα οποία περιλαμβάνονται συσκευές WCDMA και HSPA, η Nokia σχεδιάζει επίσης συσκευές τεχνολογίας LTE και CDMA, ώστε να είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες συγκεκριμένων, τοπικών αγορών.


Asha: Μια νέα οικογένεια ακόμη πιο έξυπνων κινητών
Η Nokia, συνεχίζοντας την παράδοση στο σχεδιασμό κομψών συσκευών υψηλής ποιότητας που εξασφαλίζουν τη βέλτιστη πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα, Ίντερνετ και πληροφορίες, προσφέρει τώρα την καλύτερη και πιο οικονομική λύση για το δεύτερο δισεκατομμύριο χρηστών κινητής σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι χρήστες αυτοί θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν καινοτομικά χαρακτηριστικά, όπως η διπλή κάρτα SIM, η πρόσβαση σε πληροφορίες τοπικού ενδιαφέροντος και η υποστήριξη εφαρμογών τρίτων, και όλα αυτά με τη γνωστή ποιότητα για την οποία έχουν γίνει γνωστές οι συσκευές Nokia. Η νέα οικογένεια κινητών Asha της Nokia προσφέρει αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά. Η λέξη Asha, η οποία στα ινδικά σημαίνει ελπίδα, υπογραμμίζει ακριβώς την προσήλωση της Nokia στο να δημιουργεί θετική εμπερία χρήσης και να προσφέρει νέες ευκαιρίες επικοινωνίας σε εκατομμύρια ανθρώπους, βοηθώντας τους έτσι να υλοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους.


Η οικογένεια κινητών Asha περιλαμβάνει τα εξής μοντέλα:


Nokia Asha 303
Tο Nokia Asha 303 είναι μια εντυπωσιακή συσκευή, που έχει κατασκευαστεί με προηγμένα υλικά και προσφέρεται σε διάφορα μεταλλικά χρώματα. Συνδυάζει μια μεγάλη οθόνη αφής 2.6” ιντσών, με ένα υψηλής ποιότητας πληκτρολόγιο τύπου QWERTY. Ο σχεδιασμός του Nokia Asha 303 έχει γίνει με βάση τον ευκολότερη πρόσβαση στο Ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα.


Η συσκευή διαθέτει έναν ισχυρό επεξεργαστή 1Ghz, και υποστηρίζει δίκτυα 3G και WLAN για ταχύτερη περιήγηση στο διαδίκτυο. Οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, email και IM βρίσκονται στο κέντρο των επιλογών, με εύκολη πρόσβαση απευθείας από την αρχική οθόνη. Tο Nokia Asha 303 έρχεται εξοπλισμένο με την εφαρμογή Nokia Browser, η οποία επιτυγχάνει συμπίεση έως και 90% στις σελίδες του διαδικτύου, εξασφαλίζοντας ταχύτερη και οικονομικότερη πρόσβαση στο Ίντερνετ.


Η ψυχαγωγία και οι δημοφιλείς εφαρμογές αποτελούν, επίσης, βασικό συστατικό του Nokia Asha 303. Το δημοφιλές παιχνίδι Angry Birds Lite προσφέρεται προεγκατεστημένο, μαζί με άλλες δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Facebook Chat, το Whatsapp messaging και τα Nokia Maps Series 40 (στην τελευταία τους έκδοση και σε επιλεγμένες αγορές). Η τιμή του θα διαφοροποιείται ανάλογα με τη χώρα και τον πάροχο. Η εκτιμώμενη τιμή λιανικής του Nokia Asha 303 θα είναι περίπου 115 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται φόροι ή επιδοτήσεις. Η εμπορική διάθεση της συσκευής αναμένεται να αρχίσει το τέταρτο τρίμηνο του 2011.


Nokia Asha 300
Tο πανέμορφο Nokia Asha 300 είναι μια συσκευή με οθόνη αφής που προσφέρει, όμως, και την άνεση του φυσικού πληκτρολογίου. Το Nokia Asha 300 διαθέτει έναν ισχυρό επεξεργαστή 1GHz, ενώ υποστηρίζει δίκτυα 3G για ταχύτερη πρόσβαση στο Ίντερνετ και τα κοινωνικά δίκτυα. Ο Nokia Browser επιτρέπει γρήγορη και οικονομική περιήγηση στο διαδίκτυο, καθώς συμπιέζει το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας έως και 90%.


Οι χρήστες έχουν άμεση πρόσβαση σε εφαρμογές messaging, email και ΙΜ απευθείας από την αρχική οθόνη, ενώ μπορούν εύκολα να μεταφέρονται στο Nokia Store, προκειμένου να αποκτήσουν τις αγαπημένες τους εφαρμογές, μουσικές ή παιχνίδια. Tο Nokia Asha 300 προσφέρεται με προεγκατεστημένο το δημοφιλές παιχνίδι Angry Birds Lite.
Tο Nokia Asha 300 διαθέτει κάμερα 5 megapixel, music player και FM radio, ενώ επίσης υποστηρίζει την τεχνολογία Bluetooth και δέχεται κάρτες μνήμης έως και 32GB. Η τιμή του θα διαφοροποιείται ανάλογα με τη χώρα και τον πάροχο. Η εκτιμώμενη τιμή λιανικής του Nokia Asha 300 θα είναι περίπου 85 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται φόροι ή επιδοτήσεις. Η εμπορική διάθεση της συσκευής αναμένεται να αρχίσει το τέταρτο τρίμηνο του 2011.


Nokia Asha 200
Tο Nokia Asha 200 είναι η πιο πρόσφατη dual SIM συσκευή της Nokia, η οποία χάρη στη λειτουργία Easy Swap, επιτρέπει στο χρήστη να αλλάζει εύκολα τη δεύτερη κάρτα SIM χωρίς να χρειάζεται να απενεργοποιεί τη συσκευή του. Είναι ένα πολύχρωμο και ευχάριστο κινητό τύπου QWERTY, το οποίο έχει σχεδιαστεί ώστε να καλύπτει τις ανάγκες ενός νέου, δυναμικού χρήστη που θέλει να παραμένει διαρκώς σε επικοινωνία. Tο Nokia Asha 200 διαθέτει ενσωματωμένες εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης, email και IM, ενώ παράλληλα υποστηρίζει RenRen, Orkut και Flickr. Το Nokia Asha 200 επιτρέπει την αποθήκευση χιλιάδων τραγουδιών, καθώς υποστηρίζει κάρτες μνήμης χωρητικότητας έως και 32 GB, ενώ η μπαταρία του εξασφαλίζει 52 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής μουσικής, κάτι ομολογουμένως εντυπωσιακό. Η τιμή του θα διαφοροποιείται ανάλογα με τη χώρα και τον πάροχο. Η εκτιμώμενη τιμή λιανικής θα είναι περίπου 60 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται φόροι ή επιδοτήσεις. Η εμπορική διάθεση της συσκευής αναμένεται να αρχίσει το τέταρτο τρίμηνο του 2011.


Nokia Asha 201
Tο Nokia Asha 201, δηλαδή η έκδοση του Nokia Asha 200 για μία SIM, είναι η ιδανική συσκευή για τους νέους που θέλουν να διατηρούν επαφή με τα κοινωνικά δίκτυα και να ακούν την αγαπημένη τους μουσική, χωρίς να ξοδέψουν μια περιουσία για το κινητό τους. Tο Nokia Asha 201 διαθέτει εξαιρετικά μουσικά χαρακτηριστικά, όπως ηχείο υψηλής απόδοσης, ραδιόφωνο stereo FM και διαμορφωτή ήχων κλήσης (ringtone tuning). Επίσης, χάρη στο Nokia Browser, αποκτάτε ακόμα πιο γρήγορη πρόσβαση στο Internet. Η συσκευή υποστηρίζει κάρτες μνήμης έως και 32 GB, ενώ η μπαταρία του εξασφαλίζει 52 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής μουσικής. Tο Nokia Asha 201 υποστηρίζει ακόμη εφαρμογές push email, αλλά και τη δημοφιλή εφαρμογή messaging, Whatsapp. Η τιμή του θα διαφοροποιείται ανάλογα με τη χώρα και τον πάροχο. Η εκτιμώμενη τιμή λιανικής θα είναι περίπου 60 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται φόροι ή επιδοτήσεις. Η εμπορική διάθεση της συσκευής αναμένεται να αρχίσει το πρώτο τρίμηνο του 2012.


Nokia Maps: μια υπηρεσία σχεδιασμένη για να σας διευκολύνει κάθε μέρα
Με στόχο τη διαρκή αναβάθμιση των εφαρμογών εντοπισμού θέσης που προσφέρει, η Nokia παρουσίασε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των Nokia Maps και Nokia Drive για συσκευές Windows. Σε συνδυασμό και με άλλες εφαρμογές γεωγραφικού χαρακτήρα που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Nokia World, τα Nokia Maps φιλοδοξούν να καταστούν πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των ανθρώπων που μετακινούνται καθημερινά από και προς τις δουλειές τους, βοηθώντας τους να εντοπίζουν ενδιαφέροντα σημεία της πόλης στην οποία ζουν. Εκτός από την κορυφαία εφαρμογή πλοήγησης walk-and-drive που καλύπτει περισσότερες από 100 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, η εφαρμογή Nokia Public Transport εντοπίζει τις διαδρομές των ΜΜΜ σε περισσότερες από 430 πόλεις του κόσμου, και δίνει πληροφορίες με ακρίβεια ενός λεπτού για τα δρομολόγια τρένων και λεωφορείων σε 45 πόλεις. Παράλληλα, η εφαρμογή Nokia Pulse, επιτρέπει στο χρήστη να στέλνει το στίγμα του ή ακόμη και φωτογραφίες με επισήμανση της θέσης του (location-tagged) σε όσους ανθρώπους αυτός επιλέγει (privately). Επίσης, η Nokia παρουσίασε την εφαρμογή Nokia Live View, η οποία αξιοποιώντας την κάμερα του κινητού, μετατρέπει την οθόνη του σε ένα πρωτοποριακό εργαλείο παροχής πληροφοριών. Με το Nokia Live View, ο χρήστης μπορεί να στρέφει τη συσκευή προς ένα συγκεκριμένο κτίριο ή δρόμο, να βλέπει την ονομασία τους επάνω στην οθόνη, αλλά και να μπορεί να βρίσκει λεπτομερείς πληροφορίες με το πάτημα ενός κουμπιού! Όλες οι εφαρμογές που περιλαμβάνονται στη σημερινή ανακοίνωση, είναι διαθέσιμες στα Beta Labs της Nokia (betalabs.nokia.com).


Η Nokia έκανε, επίσης, τις εξής ανακοινώσεις:
• Τα Nokia Maps περιλαμβάνουν πλέον και τα Yahoo! Maps, αρχής γενομένης από τις ΗΠΑ και τον Καναδά
• Η Nokia, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μητροπολιτικών Συγκοινωνιών της Νέας Υόρκης, αξιοπιεί την τεχνολογία NFC προκειμένου να δημιουργήσει μέχρι το τέλος του 2011 μια πιλοτική εφαρμογή ηλεκτρονικού εισιτηρίου για smartphones
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Nokia World 2011, άλλα και για να δείτε το πλήρες πρόγραμμα των σχετικών εκδηλώσεων, παρακαλείστε να επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://events.nokia.com/nokiaworld. Για να παρακολουθήσετε ή να συμμετέχετε online στις συζητήσεις του συνεδρίου, επισκεφτείτε το blog Nokia Conversations, ή ακολουθήστε τα @nokia και #NokiaWorld.