Η Intersys Α.Ε, ανακοίνωσε τη διάθεση του επαναστατικού AppRadio που αλλάζει το σκηνικό στα συστήματα ψυχαγωγίας αυτοκινήτου.

appradioΤο AppRadio είναι η πρώτη μονάδα αυτοκινήτου που αξιοποιεί την ισχύ επεξεργασίας, τη χωρητικότητα αποθήκευσης, τις δυνατότητες δικτύωσης και τις εφαρμογές των iPhone και iPod touch (4ης γενιάς) ως κύρια πηγή των λειτουργιών πληροφόρησης και ψυχαγωγίας που προσφέρει. Το AppRadio διαθέτει επίσης την πρώτη capacitive οθόνη αφής στην κατηγορία της, η οποία επιτρέπει τον έλεγχο των περισσότερων λειτουργιών μέσω ενεργειών αφής και κίνησης παρόμοιων με αυτών των δημοφιλών smartphone, αλλά σε μέγεθος 6,1″ για ασφαλέστερο χειρισμό στο αυτοκίνητο. Για ασφάλεια και ευκολία, το AppRadio διαθέτει ενσωματωμένη μονάδα Bluetooth1 για τηλεφωνική επικοινωνία με ανοικτή συνομιλία, καθώς και είσοδο για τη σύνδεση προαιρετικής κάμερας οπισθοπορείας στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.


Η φιλοσοφία του AppRadio βασίζεται στη δυνατότητα απλής και εύκολης ενημέρωσης του λογισμικού του, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που ενημερώνονται οι δημοφιλέστερες φορητές συσκευές σήμερα. Η πρόσοψη της μονάδας ακολουθεί μια καθαρή και λιτή αισθητική, με τρία μόνο πλήκτρα: ένα πλήκτρο πρόσβασης στο αρχικό μενού και δύο πλήκτρα αύξησης και μείωσης της έντασης του ήχου, που συνδυάζονται με την υψηλής ανάλυσης οθόνη αφής WVGA (800 x 480) 6,1″ ιντσών. Το πάνελ της capacitive οθόνης αφής απαιτεί λιγότερη πίεση, αποκρίνεται ταχύτερα και διαθέτει τη δυνατότητα αναγνώρισης πολλαπλών σημείων αφής ταυτόχρονα, χαρακτηριστικά που αποτελούν σαφή πλεονεκτήματα συγκριτικά με τις συμβατικές οθόνες αφής που ανιχνεύουν την πίεση (resistive). Η οθόνη αφής χρησιμοποιείται για όλες τις λειτουργίες, στις οποίες περιλαμβάνονται το περιβάλλον χειρισμού των εφαρμογών, ο έλεγχος και η αναπαραγωγή από iPod, το ραδιόφωνο AM/FM και οι λειτουργίες κλήσης με ανοικτή συνομιλία μέσω Bluetooth.


Ειδικές εφαρμογές Pioneer
Η πλήρης δυναμική του AppRadio αποκαλύπτεται όταν συνδεθεί σε ένα iPhone ή iPod touch (4ης γενιάς) με την εφαρμογή Pioneer AppRadio και συμβατές εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών, προσθέτοντας στο ταμπλό του αυτοκινήτου έναν κόσμο ευκολίας και διασύνδεσης χωρίς όρια. Η εφαρμογή Pioneer AppRadio, η οποία διατίθεται δωρεάν από το App Store, παρέχει πρόσβαση στα δεδομένα και στις δυνατότητες διασύνδεσης του iPhone 4, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να προσπελάζουν τους Χάρτες Google και να ενημερώνονται μέσω των συνιστώμενων, συμβατών εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών.


Οι Χάρτες Google εμφανίζονται στην οθόνη του AppRadio με τις πληροφορίες και τα γνωστά χαρακτηριστικά χαρτογράφησης που προσφέρουν. Το σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν αναζητήσεις2, να δημιουργούν διαδρομές προς διάφορους προορισμούς, να προβάλλουν οδηγίες για διαδρομές και να δημιουργούν σελιδοδείκτες με τη δυνατότητα απευθείας σήμανσης των επιθυμητών σημείων στο χάρτη.


Η Pioneer συνεργάζεται επίσης με εταιρείες λογισμικού για την περαιτέρω υποστήριξη του AppRadio από δημοφιλείς εφαρμογές πλοήγησης και παροχής πληροφοριών για την κυκλοφορία. Καθώς θα μεγαλώνει η βιβλιοθήκη εφαρμογών για το AppRadio, οι χρήστες θα ειδοποιούνται αυτόματα από την εφαρμογή AppRadio για το iPhone και θα έχουν τη δυνατότητα μετάβασης στις αντίστοιχες σελίδες του App Store μέσω του παρεχόμενου συνδέσμου. Όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο και ακινητοποιημένο με το χειρόφρενο, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα χρήσης εφαρμογών για τη μετατροπή του AppRadio σε δευτερεύουσα οθόνη προβολής βίντεο.


Μουσική και επικοινωνία
Το AppRadio ακολουθεί την παράδοση της Pioneer στον τομέα του ήχου, διαθέτοντας ενσωματωμένο ραδιοφωνικό δέκτη AM/FM με δυνατότητα προβολής πληροφοριών κειμένου RDS και πλήρεις λειτουργίες ελέγχου και αναπαραγωγής ήχου από iPod. Η Pioneer χρησιμοποιεί τη λειτουργία iPod Out της Apple, η οποία επιτρέπει στο AppRadio να εμφανίζει το μενού πλοήγησης του iPod, καθώς και τα εξώφυλλα των άλμπουμ, τους τίτλους των τραγουδιών και τους καλλιτέχνες. Το χαρακτηριστικό αυτό συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην ασφάλεια κατά την οδήγηση, καθώς οι μηχανισμοί του AppRadio έχουν σχεδιαστεί ειδικά για χειρισμό στο αυτοκίνητο. Η νέα τεχνολογία του περιβάλλοντος χειρισμού υποστηρίζει συσκευές iPhone 4 και iPod touch (4ης γενιάς) με λειτουργικό σύστημα iOS 4.2 ή νεότερη έκδοση. Επιπλέον, το AppRadio επιτρέπει άμεση πρόσβαση στις πιο πρόσφατες λειτουργίες του iPod, όπως η δημιουργία ειδικών λιστών αναπαραγωγής και μίξεων Genius, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να δημιουργούν λίστες αναπαραγωγής με παρόμοια μουσικά κομμάτια από τη βιβλιοθήκη τους.


Η ασφαλής τηλεφωνική επικοινωνία στο αυτοκίνητο εξασφαλίζεται από την ενσωματωμένη μονάδα Bluetooth, η οποία επιτρέπει τη χρήση του κινητού τηλεφώνου με ανοικτή συνομιλία, μέσω των ηχείων του αυτοκινήτου και του παρεχόμενου εξωτερικού μικροφώνου. Για την πρόσβαση στις επαφές του χρήστη υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς του τηλεφωνικού καταλόγου στη συσκευή μέσω Bluetooth, καθώς και εξέτασης και αναζήτησης των επαφών μέσω μηχανισμών στην οθόνη αφής.


Συνδεσιμότητα
Το AppRadio διαθέτει ένα βύσμα 30 ακροδεκτών, εξωτερική κεραία GPS, εξωτερικό μικρόφωνο για κλήσεις με ανοικτή συνομιλία και συνδέσεις εισόδου/εξόδου για την προσθήκη προαιρετικής κάμερας οπισθοπορείας, προσαρμογέα ενσύρματου τηλεχειριστηρίου τιμονιού και ενός εξωτερικού ενισχυτή, μέσω εξόδων προενίσχυσης.


Η εφαρμογή Pioneer AppRadio είναι άμεσα διαθέσιμη από το App Store για iPhone 4 και iPod touch (4ης γενιάς) ή στο δικτυακό τόπο www.apple.com/itunes/.