Η ESET κατατάχθηκε ανάμεσα στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες τεχνολογίας σύμφωνα με τη λίστα Technology Fast 50 Central Europe της Deloitte.

Eset logoΗ ESET αναπτύχθηκε κατά 303% τα τελευταία 5 χρόνια και αποτελεί τη μοναδική εταιρία που περιλαμβάνεται στη λίστα “Fast 50” για 10η συνεχόμενη φορά.


Παράλληλα, η ESET κατατάχθηκε ανάμεσα στη λίστα, με τους κορυφαίους “Big 5” μεταξύ των Fast 50, η οποία επιβραβεύει τις εταιρίες με σταθερά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που είναι όμως πολύ μεγάλες για να διεκδικήσουν μία κορυφαία θέση στην κύρια κατάταξη.


«Είμαστε πολύ περήφανοι που συμπεριλαμβανόμαστε στις 50 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες τεχνολογίας στην Κεντρική Ευρώπη για δέκατη συνεχή χρονιά. Ευχαριστούμε όλους τους υπαλλήλους της ESET σε παγκόσμιο επίπεδο για τη μεγάλη προσπάθεια τους, καθώς και τους δεκάδες εκατομμύρια ικανοποιημένους πελάτες μας σε περισσότερες από 180 χώρες. Εμείς θα κάνουμε το παν για να διατηρήσουμε και να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τους πελάτες μας ακόμη περισσότερο το επόμενο έτος», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ESET Richard Marko.


Η κατάταξη των εταιριών από τη Deloitte γίνεται με κριτήριο τα καθαρά έσοδα κατά τα τελευταία 5 χρόνια (2006–2010), την ποσοστιαία ανάπτυξη των εσόδων σε διάστημα πενταετίας και τη σύγκριση της ανάπτυξης των εταιριών τεχνολογίας. Οι συμμετέχουσες εταιρίες θα πρέπει να επιδεικνύουν σταθερά κέρδη καθ’ όλη την πενταετία. Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται εταιρίες λογισμικού, αντιπροσωπεύοντας το 45% των νικητών. Φέτος, η συνολική μέση αύξηση των εσόδων των βραβευμένων εταιριών άγγιξε το 1.068%, την 3η υψηλότερη συνολική αύξηση στα 12 χρόνια της ιστορίας του θεσμού.


Αξίζει να σημειωθεί τέλος, ότι η ESET κατατάχθηκε επίσης μεταξύ των 10 κορυφαίων Ευρωπαϊκών φιναλίστ στη λαμπρή διοργάνωση HSBC European Business Awards, και ειδικότερα στην κατηγορία «καινοτομία».