Με Full HD οθόνη 18,4 ιντσών και τηλεκοντρόλ, τα νέα Vaio AW θυμίζουν περισσότερο τηλεοράσεις Bravia παρά laptop!

sony-vgn-aw11xuqΜε έμφαση στην εμπειρία του σχεδιασμού και της εξέλιξης των οθονών, μια νέα κλάση φορητών υπολογιστών VAIO δημιουργήθηκε. Διαθέτει τεχνολογίες οθόνης πρωτοφανείς σε φορητό υπολογιστή, από τη διαγώνιο των 18,4 ιντσών και την ανάλυση Full HD, μέχρι το σύστημα οπίσθιου φωτισμού 3LED.

Παρουσιάζοντας την σειρά των νέων VAIO, ο Hidetoshi Takigawa, Διευθυντής Μάρκετινγκ της VAIO Europe, δήλωσε: «Τα προϊόντα VAIO εκ κατασκευής έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευθούν πλήρως την στροφή της τεχνολογίας προς το High Definition. Έχουμε κερδίσει την αναγνώριση για την ποιότητα των οθονών μας και για τη δέσμευσή μας όσον αφορά το concept του ‘audio-visual computing’. Αυτός ο συνοπτικός όρος μάλλον δεν μπορεί να εκφράσει τον πλέον συναρπαστικό συγκερασμό ψυχαγωγίας και τεχνολογίας που έχει επιχειρηθεί μέχρι σήμερα: μιλάμε για συστήματα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προσωπικό HD home theatre και συγχρόνως ως κονσόλα επεξεργασίας βίντεο HD, και τα οποία επιπλέον διαθέτουν ενσωματωμένο οδηγό Blu-ray. Συχνά μιλάμε για την τεχνολογία του μέλλοντος, αλλά εδώ δεν πρόκειται για λόγια – εδώ το αποτέλεσμα είναι χειροπιαστό».

Σειρά VAIO AW

Ξεκινώντας από την εξαιρετική οθόνη της νέας σειράς AW, αξίζει να αναφέρουμε πως οι φανατικοί της φωτογραφίας και οι κάτοχοι βιντεοκαμερών HD θα εκτιμήσουν αμέσως την απόλυτη πιστότητα των χρωμάτων – η πλήρης κάλυψη του χρωματικού εύρους του προτύπου Adobe® RGB προσφέρει την απόλυτη ακρίβεια, απαραίτητη για την επιτυχημένη επεξεργασία εικόνας. Πολύ απλά, πρόκειται για την καλύτερη -και μοναδική- οθόνη notebook στο είδος της.

Το σύστημα οπίσθιου φωτισμού 3LED αποτελεί μια τεχνική καινοτομία την οποία θα συναντήσουμε και στις high-end τηλεοράσεις LCD της σειράς BRAVIATM. Χρησιμοποιεί το αμιγές κόκκινο, πράσινο και μπλε φως που εκπέμπεται από φωτοδιόδους LED για να δημιουργήσει ένα υπερ-εκτεταμένο χρωματικό φάσμα ικανό να αναπαράγει σωστά το πλήρες χρωματικό εύρος του προτύπου Adobe® RGB. Αυτό σημαίνει ότι είτε επεξεργάζεστε φωτογραφίες, είτε βίντεο HD, θα έχετε την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας. Και σε συνδυασμό με την ανάλυση Full HD (1920 x 1200), έχετε την οθόνη την οποία οι άλλοι θα χρησιμοποιούν ως μέτρο σύγκρισης.

Η σειρά AW συνοδεύεται από το λογισμικό Adobe Photoshop® Lightroom® καθώς και το Adobe Photoshop Elements, εφοδιάζοντας τους χρήστες με τα καλύτερα εργαλεία επεξεργασίας εικόνας που υπάρχουν. Το αυθεντικό λογισμικό της Sony περιλαμβάνει τα προγράμματα Image Data Converter, Picture Motion Browser και ένα plug-in για ρυθμίσεις στο Adobe Photoshop Lightroom, τα οποία κάνουν τη σειρά ακόμη πιο ελκυστική για όλους όσους ασχολούνται σοβαρά με τη φωτογραφία. Εκτός δε από το βολικό plug-in για τις ρυθμίσεις, οι κάτοχοι μιας φωτογραφικής μηχανής DSLR Sony ‘α’ θα έχουν την ευχάριστη εμπειρία να απολαύσουν έναν διακριτικό απόηχο της αισθητικής της μηχανής τους μέσω των ξεχωριστών και πανέμορφων φινιρισμάτων, στα οποία διατίθεται η σειρά AW.

Η τεράστια Full HD οθόνη προσφέρει πραγματικό φορμά ευρείας οθόνης 16:9, κι έτσι όταν προβάλετε μια ταινία από τον ενσωματωμένο οδηγό Blu-ray DiscTM, η εικόνα που απολαμβάνετε δεν διαφέρει από την αντίστοιχη κινηματογραφική. Η εμπειρία του mini- cinema συμπληρώνεται από τη δυνατότητα επεξεργασίας ηχητικού σήματος Dolby® Home Theatre και από το σύστημα ηχείων 2.1 τα οποία με τα ενισχυμένα μπάσα από το ενσωματωμένο sub-woofer θα σας βυθίσουν στη μαγεία του ήχου surround. Εάν βέβαια το προτιμάτε, μπορείτε να απολαύσετε όλη αυτή την οπτικοακουστική εμπειρία υψηλής ευκρίνειας σε μια τηλεόραση HD ή ένα σύστημα Home Theatre μέσω της διαθέσιμης εξόδου HDMITM.

Από τεχνικής άποψης, η σειρά VAIO AW είναι εξίσου εντυπωσιακή και στο …εσωτερικό. Οτιδήποτε χρειάζεστε για μια εκπληκτική απόδοση στην αναπαραγωγή εφαρμογών multimedia είναι εδώ, από τον επεξεργαστή CoreTM 2 Duo T9400 της Intel® και τα δυναμικά 3D γραφικά που προσφέρει η κάρτα γραφικών GeForce® 9600M GT της NVIDIA® με μνήμη 512MB, μέχρι τον ειδικό συνδυασμό τεχνολογιών για το σκληρό δίσκο. Ένας δίσκος Solid State (SSD) τεχνολογίας Flash memory και χωρητικότητας 128 GB συνεργάζεται με τον δίσκο SATA των 500 GB, ώστε να βελτιώνονται οι επιδόσεις του όταν δουλεύει με μεγάλα αρχεία, τα οποία αποθηκεύονται στον δίσκο SSD για πολύ γρήγορη πρόσβαση1.

1 Οι προδιαγραφές αφορούν το μοντέλο VGN-AW11XU/Q

Βασικά χαρακτηριστικά

Μοντέλο

VGN-AW11XU/Q

CPU/

Πλατφόρμα

Intel® CoreTM 2 Duo T9600 /Intel® Centrino® 2 processor technology

Μνήμη

4096 MB (2×2048 MB)*

HDD

628 GB (SSD Flash 128 GB + HDD 500 GB)

Οθόνη

18.4″ Full HD X-black LCD με τεχνολογία RGB 3chip LED

Full HD WUXGA (1920×1080)

Οπτικά

Οδηγός Blu-ray DiscTM (reader/writer)

Γραφικά

NVIDIA® GeForce® 9600M GT (512MB VRAM) GPU

Λειτουργικό σύστημα

Windows Vista® Ultimate

Άλλα

WLAN 802.11a/b/g/Draft n, TV, Finger Print, Bluetooth & Camera

* Ένα μέρος της μνήμης πάνω από τα 3 GB ίσως να μην αναγνωρίζεται από το λειτουργικό σύστημα