Η BA παρουσίασε την υπηρεσία check-in εξ αποστάσεως, η οποία παρέχει τη δυνατότητα στους επιβάτες να κάνουν check-in για την πτήση τους όπου και αν βρίσκονται, μέσω κινητού.

Η υπηρεσία είναι γρήγορη, είναι δωρεάν και είναι διαθέσιμη σε 11 γλώσσες, χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση λογισμικού. Οι επιβάτες της British Airways μπορούν να συνδεθούν με το www.ba.com/mobile χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε κινητή συσκευή με ασύρματη σύνδεση, όπως το Blackberry και τα κινητά τηλέφωνα. Η σύνδεση αυτή επιτρέπει πρόσβαση στο χρονοδιάγραμμα των πτήσεων σε πραγματικό χρόνο, επιλογή θέσης, καθώς και ατομικό, ομαδικό και οικογενειακό check-in για την αναχώρηση ή για πτήσεις μετ’ επιστροφής.

Ο Chris Carmichael, από το Τμήμα Καινοτομιών της British Airways, δήλωσε σχετικά: «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε η πρώτη αεροπορική εταιρία που παρέχει την υπηρεσία check-in εξ αποστάσεως σε 11 γλώσσες. Αναγνωρίζουμε ότι οι πελάτες μας είναι πολυάσχολοι και ζουν σε έντονους ρυθμούς, ελπίζουμε όμως ότι παρέχοντας ανάλογες ευκολίες αναβαθμίζουμε τη συνολική ταξιδιωτική τους εμπειρία».

Το check-in εξ αποστάσεως ακολουθεί την επιτυχία της πρόσφατης εφαρμογής για το iPhone της Apple από τη British Airways, που έδωσε για πρώτη φορά στους χρήστες του iPhone την ευκαιρία να κάνουν check-in μέσω μιας συσκευής χειρός. Η εφαρμογή αυτή ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2008 και αποδείχθηκε δημοφιλέστατο προϊόν, αφού έγιναν περισσότερα από 16.000 check-in στη Μεγάλη Βρετανία κατά τον πρώτο μήνα της λειτουργίας της.