Η Alcatel – Lucent σκέφτεται σοβαρά την πρόταση από τον όμιλο Permira ο οποίος ενδιαφέρεται για αγορά της Genesys έναντι 1,5 δισ. δολαρίων σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Alcatel-Lucent-logoΜάλιστα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, η Permira προτίθεται να καταβάλει το εν λόγω ποσό σε μετρητά ενώ η συμφωνία αναμένεται να έχει τελειώσει στα τέλη του 2011 ή το αργότερο στις αρχές του νέου έτους.


Η Genesys, η οποία το 2010 είχε ανακοινώσει πωλήσεις της τάξης των 500 εκατομμυρίων δολαρίων, είναι μία από τις πρωτοπόρους εταιρίες σε εξυπηρέτηση πελατών και σε λύσεις contact centers για επιχειρήσεις. Η συμφωνία θα συμπεριλαμβάνει τη μεταφορά περίπου 1800 εργαζομένων παγκοσμίως, την ομάδα managment αλλά και την υπάρχουσα επιχειρηματική δομή για να μείνει η αναλλοίωτη η συνέχεια με τους πελάτες αλλά και με τους μετόχους.


Εν τω μεταξύ, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι θα κρατήσει τη μονάδα Enterprise, της οποίας η πώληση εξεταζόταν από τη διοίκηση.


«Η σχεδιαζόμενη εξαγορά της Genesys από την Permira θα δώσει τη δυνατότητα σε αυτή την κερδοφόρα μονάδα να αναπτυχθεί περαιτέρω. Όσον αφορά στην Enterprise, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η διατήρηση και περαιτέρω ενδυνάμωσή της θα ωφελήσει περισσότερο την Alcatel-Lucent και τους πελάτες μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alcatel-Lucent, Ben Verwaayen