Φήμες θέλουν την φιλανδική εταιρεία να ξεκινά δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Ιαπωνία.

Nokia logoΣύμφωνα με πληροφορίες της Ιαπωνικής εφημερίδας Yomiuri Shimbun, η Nokia, σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την εικόνα της στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου, μελετά την είσοδό της στην αγορά των παρόχων κινητής τηλεφωνίας. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία θα μπορεί να προσφέρει συσκευές συνοδευόμενες από δελεαστικά προγράμματα κινητής.
Η λειτουργία του δικτύου της Nokia θα βασίζεται στην φιλοσοφία του mobile virtual network operator (MVNO), καθώς φημολογείται πως θα μισθώνει την χρήση των υποδομών της NTT DoCoMo, του νούμερο ένα παρόχου στην Ιαπωνία. Από τη στιγμή, λοιπόν, που η φιλανδική εταιρεία δεν χρειάζεται να στήσει δική της δικτυακή υποδομή, οι εξελίξεις αναμένονται αρκετά σύντομα, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στον Φεβρουάριο του 2009.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως τα συγκεκριμένα σχέδια της Nokia δεν θεωρούνται ως επιθετική κίνηση απέναντι στους Ιάπωνες providers, καθώς τα προγράμματα που θα λανσάρει θα αφορούν μεμονωμένες συνδυαστικές ενέργειες με τα κινητά… «πολυτελείας» Nokia Vertu.