Η Philips Electronics ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περικοπή 4.500 θέσεων εργασίας καθώς το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη «βούλιαξαν» κατά 85%.

philips-logoΗ διοίκηση της εταιρίας αποδίδει τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου στο υψηλό κόστος αναδιοργάνωσης της εταιρείας, αλλά και στην αύξηση που καταγράφεται στις τιμές των μετάλλων και βασικών πόρων.


Η Philips δηλώνει επίσης ότι εξετάζει διάφορες εναλλακτικές λύσεις για το μέλλον της μονάδας κατασκευής τηλεοράσεων, αν και επισημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της μονάδας στην TVP ( με έδρα στο Χονγκ Κονγκ) είναι εποικοδομητικές.


Η εικόνα από τα αποτελέσματα της Philips, άλλωστε, δεν είναι ενθαρρυντική. Τα κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν το τρίτο τρίμηνο στα 76 εκατ. ευρώ, από 524 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Η εταιρεία δηλώνει πάντως, πως οι στόχοι κερδοφορίας έως και το 2013 ισχύουν και προχωρά σε πρόγραμμα περικοπής του κόστους λειτουργίας το οποόι ανέρχεται στα 800 εκατ. ευρώ και σε αυτό περιλαμβάνονται περικοπές 4.500 θέσεων εργασίας.