Το Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows, η νέα λύση της Kaspersky Lab για την προστασία εταιρικών τερματικών, κατέλαβε την κορυφή στην πρώτη ανεξάρτητη δοκιμή.

kaspersky-logoΗ συγκριτική δοκιμή πραγματοποιήθηκε από το AV-Test.org, έναν από τους πιο γνωστούς και αξιόπιστους οργανισμούς αξιολόγησης λύσεων ασφάλειας στον κόσμο. Η συγκριτική δοκιμή των εταιρικών λύσεων ασφάλειας πραγματοποιήθηκε το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου 2011, γι’ αυτό και χρησιμοποιήθηκε η beta έκδοση του Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows. Η λύση της Kaspersky Lab αξιολογήθηκε μαζί με τις εταιρικές λύσεις άλλων έξι παρόχων.


Όλα τα προϊόντα έλαβαν αξιολόγηση “Approved”, αλλά η λύση της Kaspersky Lab έλαβε υψηλότερη βαθμολογία από τον ανταγωνισμό χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις της στον εντοπισμό και την απομάκρυνση κακόβουλου λογισμικού, αλλά και την ευκολία χρήσης.


Η συγκριτική δοκιμή του AV-Test.org αξιολόγησε την αποδοτικότητα των λύσεων σε διάφορες καταστάσεις, όπως η προστασία απέναντι σε zero-day ευπάθειες και επιθέσεις, ο εντοπισμός κακόβουλων αντικειμένων και η απομάκρυνση malware από ήδη μολυσμένες μηχανές. Παράλληλα, η αξιολόγηση βασίστηκε και στα κριτήρια των επιδόσεων (αξιολόγηση της επιβάρυνσης και της καθυστέρησης του υπολογιστή στο πλαίσιο καθημερινής χρήσης), των ψευδώς θετικών εγγραφών και της έγκαιρης προειδοποίησης όσον αφορά στα νόμιμα προγράμματα. Έτσι, η νέα εταιρική λύση της Kaspersky Lab βαθμολογήθηκε με 16/18, ξεπερνώντας σημαντικά το μέσο όρο των ανταγωνιστικών λύσεων (12,8). Η αμέσως επόμενη στην κατάταξη λύση υστέρησε σε σχέση με το Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows στην απομάκρυνση κακόβουλου λογισμικού, καθώς και στις συνολικές επιδόσεις και στον αριθμό των ψευδώς θετικών εγγραφών. Ειδικά για την τελευταία περιοχή αξιολόγησης, σημειώνεται ότι η λύση της Kaspersky Lab δεν εμφάνισε καμία απολύτως ψευδώς θετική εγγραφή.


Πιο συγκεκριμένα, το Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows βαθμολογήθηκε με 100% στη δοκιμή “real-world”, κατά την οποία αξιολογείται η προστασία που προσφέρει μια λύση σε σχέση με “zero-day” επιθέσεις, online απειλές και απειλές μέσω email. Σε στατικές δοκιμές, η λύση της Kaspersky Lab εντόπισε το 99% ενός δείγματος malware που ξεπερνούσε τα 230.000 προγράμματα. Επιπλέον, η λύση βαθμολογήθηκε με 100% στον εντοπισμό των πλέον διαδεδομένων κακόβουλων λογισμικών, με βάση ένα δείγμα 5000 προγραμμάτων. Tο Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows ήταν ιδιαίτερα αποδοτικό και στην αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού. Η λύση κατάφερε να εντοπίσει το 95% των κακόβουλων προγραμμάτων που ήταν ήδη ενεργά στα τερματικά και να απομακρύνει το 85%, ενώ ο μέσος όρος ήταν στο 74%.


Ο Nikolay Grebennikov, Chief Technology Officer της Kaspersky Lab, σχολίασε: «Το Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows αποτελεί ένα πραγματικό επίτευγμα για την ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης της Kaspersky Lab, καθώς παρέχει έναν ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό κρίσιμων πλεονεκτημάτων για τους εταιρικούς μας πελάτες. Ένα από αυτά είναι το απαράμιλλο επίπεδο ασφάλειας, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το ότι οι “zero-day” ευπάθειες και επιθέσεις, αλλά και τα πλέον διαδεδομένα κακόβουλα προγράμματα εντοπίστηκαν σε ποσοστό 100%, σύμφωνα με τη δοκιμή. Με τη νέα μας εταιρική λύση, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενισχύσουν την ασφάλεια τους ακόμη περισσότερο, αξιοποιώντας τις ευέλικτες λειτουργίες δημιουργίας λευκών λιστών και ελέγχου εφαρμογών, καθώς και την υποστήριξη που προσφέρει το Kaspersky Security Network, το οποίο βασίζεται στη δύναμη του cloud».


Από την πλευρά του, ο Nikita Shvetsov, Director of Anti-Malware Research της Kaspersky Lab, σημείωσε: «Το Kaspersky Endpoint Security 8 for Windows προσφέρει τα υψηλότερα επίπεδα προστασίας στις επιχειρήσεις, χάρη στην πλήρως ανανεωμένη μηχανή anti-virus, το σύστημα ασφαλείας που βασίζεται στο cloud, και άλλες ιδιαίτερα σημαντικές βελτιώσεις. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που από την πρώτη ανεξάρτητη δοκιμή αναδείχθηκε το πλήρες φάσμα των δυνατοτήτων της νέας μας εταιρικής λύσης, η οποία έλαβε την κορυφαία βαθμολογία για τον εντοπισμό και την αφαίρεση κακόβουλων αντικειμένων, τις επιδόσεις και την ευκολία χρήσης της».
Περισσότερες πληροφορίες για τα αποτελέσματα της δοκιμής του AV-Test.org μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση: http://www.av-test.org