Τα καταστήματα Public, σε συνεργασία με το Athens Information Technology (ΑΙΤ), ενισχύουν δυναμικά το τμήμα τεχνολογίας και αναπτύσσουν τεχνογνωσία.

public logoΤα καταστήματα Public (www.public.gr) ενώνουν τις δυνάμεις τους με το AIT (Athens Information Technology) και ενισχύουν το τμήμα τεχνολογίας ανταλλάσοντας τεχνογνωσία και δημιουργώντας συνέργειες σε θέματα τεχνολογίας, πάντα με στόχο την αποτελεσματικότερη και εγκυρότερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των καταναλωτικού κοινού.


Το ΑΙΤ αποτελεί διεθνές, μη κερδοσκοπικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο (www.ait.gr). Σε αυτό το πλαίσιο παρέχει διεθνούς επιπέδου εκπαίδευση και τίτλους σπουδών (Bachelor, Master και PhD) ενώ παράλληλα υλοποιεί προηγμένη έρευνα σε καινοτόμες τεχνολογίες δημιουργώντας κοινωνικό όφελος.


Η συνεργασία των Public με το ΑΙΤ ενισχύει σημαντικά το τμήμα τεχνολογίας των καταστημάτων, μετατρέποντας το ήδη εξειδικευμένο προσωπικό τους σε αρωγό έγκυρης πληροφόρησης γύρω από θέματα υπεύθυνης χρήσης της τεχνολογίας. Σε αυτό το πλαίσιο, προγραμματίζεται μια σειρά σεμιναρίων με έμφαση σε διαφορετική θεματική ενότητα το καθένα.


Το ξεκίνημα θα γίνει τον Οκτώβριο με την πρώτη συνάντηση να επικεντρώνεται στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό ενώ θα ακολουθήσουν τα παρακάτω σεμινάρια:
• Games for Good
• Τέχνη και Τεχνολογία
• Ορθή και ασφαλής χρήση του internet και της τεχνολογίας για γονείς
• Νέες τάσεις στην τεχνολογία
• Ψηφιακές Πόλεις (Digital Cities)
• Το σπίτι του μέλλοντος (ευφυή και αυτόνομα συστήματα)
• Disruptive innovation (συσκευές που άλλαξαν τον κόσμο)


Όπως δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας, κ.Ρόμπυ Μπουρλάς: «Είναι στρατηγική μας η παροχή υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης κάτι το οποίο ενδυναμώνουμε με την σύμπραξη με έναν αξιόπιστο και διακεκριμένο φορέα όπως το ΑΙΤ. Πιστεύω ότι η κοινή μας προσπάθεια θα ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο το τμήμα τεχνολογίας των Public δημιουργώντας ένα ακόμη ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.»


Ο Γενικός Διευθυντής του ΑΙΤ, κ. Θανάσης Ζησιμόπουλος εξήγησε πως: «Η συνεργασία με τα καταστήματα Public γεφυρώνει τον δημιουργό της τεχνολογίας με τον τελικό χρήστη. Η καλύτερη κατανόηση των αναγκών του κοινού οδηγεί σε τεχνολογίες με μεγαλύτερο κοινωνικό όφελος.»


Μέσα από τη παροχή εξειδικευμένων και αποκλειστικών προγραμμάτων, τις συνεργασίες με καταξιωμένα brands, την παροχή ευρείας γκάμας προϊόντων τεχνολογίας που ξεπερνούν τους 20,000 κωδικούς, και την προσφορά καινοτόμων υπηρεσιών όπως το πρόγραμμα ανταλλαγής Trade ‘n’ Save, τα καταστήματα Public κερδίζουν διαρκώς προβάδισμα αποτελώντας τη πρώτη επιλογή των καταναλωτών για αγορές τεχνολογίας και πολιτισμού.