Η Globul, θυγατρική του ομίλου της Cosmote, παρέλαβε τον ενημερωτικό φάκελο συμμετοχής στη διεκδίκηση της νέας άδειας GSM πανεθνικής εμβέλειας στη Βουλγαρία.

Η Globul ενδιαφέρεται την εκχώρηση άδειας διάρκειας 10 ετών που θα πραγματοποιηθεί με πλειοδοτικό διαγωνισμό στις 10 Δεκεμβρίου με τιμή εκκίνησης τα 28,9 εκατ. ευρώ (57 εκατ. λέβα). Επισήμως από τον όμιλο Cosmote δεν επιβεβαιώνεται η απόφαση συμμετοχής στην τελική διαδικασία και η εταιρεία προβάλει λόγους ενημέρωσης για την παραλαβή του σχετικού φακέλου. Οι δύο άλλες πιθανές υποψήφιες εταιρείες, που πήραν τους σχετικούς φακέλους είναι οι βουλγαρικές Comtech και Epsilon Construction.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ακυρώθηκε πέρισυ καθώς υπήρξε μόνο μία υποψηφιότητα από εταιρεία του Λιχτενστάιν, την TelCo, η οποία και δεν πληρούσε τους όρους της διακήρυξης. Η βουλγαρική αγορά κινητής τηλεφωνίας είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική καθώς, εκτός από την Globul, που κατέχει τη δεύτερη θέση στην αγορά, δραστηριοποιούνται επίσης η Mobitel, που είναι θυγατρική της αυστριακής Telekom Austria και η Vivatel, θυγατρική του κρατικό Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών BTC.