Η Ericsson, στο πλαίσιο του οράματός της για καινοτομία, συμμετείχε στο 1ο Mobile Monday Athens, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2011.

ericsson-logoΣυγκεκριμένα, ο Tor Bjorn Minde, Επικεφαλής των Ericsson Labs στη Σουηδία, συμμετείχε ως ομιλητής και παρουσίασε τους στόχους, τη δράση και το ερευνητικό έργο των Ericsson Labs. Αναλυτικότερα, παρουσίασε τις έρευνες που διεξάγουν και δημοσιεύουν στην ιστοσελίδα τους με δωρεάν πρόσβαση σε όλους, την τεχνολογία, τις λύσεις και τις συνεργασίες που αναπτύσσουν και τις ανοιχτές (API) εφαρμογές που δημιουργούν.


Επιπλέον, αναφέρθηκε σε μια άλλη σημαντική πρωτοβουλία των Ericsson Labs. Πρόκειται για τα Ericsson Application Awards, θεσμό-διαγωνισμό της Ericsson για developers, που μπορούν να συμμετέχουν δημιουργώντας τη δική τους εφαρμογή για να αποκτήσουν μια σημαντική εμπειρία και τη δυνατότητα να κερδίσουν χρηματικά έπαθλα έως 60.000 ευρώ και άλλα μοναδικά δώρα.


Το Mobile Monday αποτέλεσε την καταλληλότερη πλατφόρμα παρουσίασης και συζήτησης για τη δράση των Ericsson Labs, καθώς συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της αγοράς κινητής τηλεφωνίας και των developers με στόχο να ενθαρρύνει τους συμμετέχοντες να υλοποιήσουν τις καινοτόμες ιδέες τους. Το Mobile Monday αποτελεί διεθνή ανοιχτή πλατφόρμα συνάντησης της κοινότητας των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στην αγορά κινητής επικοινωνίας και αναζητούν νέες ιδέες και καινοτόμες πρακτικές. Με αυτή την εκδήλωση, εγκαινιάζει την παρουσία και στην Ελλάδα με στόχο να δώσει έμπνευση και στην εγχώρια αγορά.


Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Tor Bjorn Minde, Research Manager New Industry Solutions, Επικεφαλής των Ericsson Labs, παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες και τα applications μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των μεγαλουπόλεων, τη διαχείριση των μέσων μεταφοράς, τη λειτουργία του έξυπνου ψηφιακού σπιτιού και τη ραγδαίας αύξησης της κίνησης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων. Επιπλέον, παρουσίασε το όραμα της Ericsson για τις 50 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές που θα αλλάξουν ριζικά την καθημερινότητα των ανθρώπων.