Η Sun παρουσιάζει τις συσκευές Open Storage που απλοποιούν τη διαχείριση συστημάτων αποθήκευσης και προσφέρουν εξοικονόμηση κόστους σε ποσοστό έως και 75%.

Οι πελάτες της εταιρείας αναφέρουν μεγάλη μείωση της ταχύτητας εγκατάστασης, τετραπλάσια απόδοση σε σχέση με το παραδοσιακό σύστημα αποθήκευσης, καθώς και ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας με τα ενοποιημένα αποθηκευτικά συστήματα της οικογένειας Sun Storage 7000 “Amber Road”. 

Βασιζόμενη σε πρότυπα δομικά στοιχεία του κλάδου και σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα της Sun, η νέα οικογένεια συστημάτων αποθήκευσης προσφέρει πρωτοποριακές αναλυτικές δυνατότητες, έως και τέσσερις φορές μεγαλύτερη απόδοση, έως και τέσσερις φορές μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, εγκατάσταση σε λιγότερο από πέντε λεπτά και έως και 75% εξοικονόμηση κόστους σε σύγκριση με ανταγωνιστικά συστήματα αποθήκευσης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επανάσταση στο Open Storage είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.sun.com/unifiedstorage.

Οι πρώτες στον κόσμο συσκευές Open Storage, η οικογένεια Sun Storage 7000 “Amber Road”, διαθέτει τρία προϊόντα στην αρχική της έκδοση: τα Sun Storage 7110, 7210 και 7410 Unified Storage Systems, με περισσότερες συσκευές και συνεχή ροή εύκολα εφαρμόσιμου λογισμικού, διαθέτουν βελτιώσεις που θα ανακοινωθούν στους επόμενους μήνες. Η Sun παρουσίασε επίσης ένα νέο πρόγραμμα Open Storage Partner Specialty, καθώς και μία σειρά νέων επαγγελματικών υπηρεσιών που θα βοηθήσουν τους πελάτες να εκμεταλλευτούν τις τεχνολογίες Open Storage.

«Τα παραπάνω συστήματα απλοποιούν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο κανείς αποθηκεύει τα δεδομένα και έχει πρόσβαση σε αυτά και προσφέρουν στους πελάτες έως και 75% καλύτερη σχέση τιμής – απόδοσης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη καινοτομία που έχει συμβεί σε σύστημα αποθήκευσης εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο John Fowler, executive vice-president, Systems Group της Sun Microsystems Inc. «Η νέα οικογένεια Sun Storage 7000 προσφέρει έναν νέο, απλό τρόπο να χρησιμοποιούμε συστήματα αποθήκευσης με το ελάχιστο κόστος των παραδοσιακών συστημάτων αποθήκευσης και θα αλλάξει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις αποθηκεύουν και διαχειρίζονται ταχύτατα τον αυξανόμενο όγκο δεδομένων – το πιο σημαντικό περιουσιακό τους στοιχείο.»

Παρουσίαση των πρώτων στον κόσμο εφαρμογών Open Storage

H Sun παρουσίασε σήμερα τις πρώτες τρεις εφαρμογές της γκάμας Open Storage, κάθε μία από τις οποίες περιλαμβάνει ένα πλήρως ενσωματωμένο λογισμικό με υποστήριξη για Solaris(TM), Linux, Windows και άλλα κορυφαία λειτουργικά συστήματα, δικτύωση υψηλής ταχύτητας, συνδεσιμότητα tape και το πιο ολοκληρωμένο λογισμικό διαχείρισης με τα πιο ισχυρά αναλυτικά εργαλεία από το FISHworks project. Πρόκειται για τα μοναδικά συστήματα αποθήκευσης που εκμεταλλεύονται πλήρως τα Solaris Hybrid Storage Pools μέσα στο Solaris ZFS(TM), έτσι ώστε να επιταχύνουν αυτόματα και να βελτιώσουν την απόδοση, ενώ μειώνονται οι απαιτήσεις ισχύος και ψύξης.

  • Sun Storage 7110: πολύ ισχυρό μοντέλο με χώρο αποθήκευσης δύο terabytes (TB)
  • Sun Storage 7210: μεσαίας γκάμας σύστημα αποθήκευσης με χωρητικότητα έως και 48 TB στο δημοφιλές Thumper format με την υποστήριξη βελτιωμένων όσον αφορά στην εγγραφή σταθερών δίσκων (SSDs)
  • Sun Storage 7410: άριστης διάταξης σύστημα αποθήκευσης με υποστήριξη για έως και μισό petabyte (PB) δεδομένων, μπορεί να διαταχθεί με πολλούς βελτιωμένους για την ανάγνωση και την εγγραφή δεδομένων SSDs, διαθέτει μεγάλες δυνατότητες επεξεργασίας και μνήμης/ cache. Τα συστήματα αυτά είναι επίσης διαθέσιμα σε διατάξεις cluster.

«Η οικογένεια Amber Road μπορεί από μόνη της να ανήκει σε μία κατηγορία. Το ενσωματωμένο hardware και η λίστα των συστημάτων λογισμικού που έχουν προστεθεί είναι αξιοσημείωτη για την τιμή αυτής της συσκευής», δήλωσε ο John Webster, Principal IT Advisor, Illuminata Inc. «Η Amber Road έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει ό,τι πιο επαναστατικό έχει δημιουργήσει ποτέ η Sun στον χώρο των συστημάτων αποθήκευσης».
Οργανισμοί όλων των μεγεθών και σε διαφορετικούς κλάδους – από επιχειρήσεις, οικονομικές υπηρεσίες και κυβερνήσεις, εταιρείες μεσαίου μεγέθους και Διαδικτύου που αναπτύσσουν υψηλής απόδοσης πληροφορική έως και εφαρμογές που βασίζονται σε Web 2.0 και στο internet- αγωνίζονται να διαχειριστούν τον ταχύτατα αυξανόμενο όγκο δεδομένων και την πολυπλοκότητα της διαχείρισης συστημάτων αποθήκευσης. Οι παραπάνω πελάτες απαιτούν νέους τρόπους για να απλοποιήσουν τις λειτουργίες τους, να βελτιώσουν την απόδοσή τους, να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και τη χρήση χώρου και να προχωρήσουν στο μέλλον με εύκολα στη διαχείριση συστήματα αποθήκευσης που προσφέρουν καλύτερη οικονομία και απόδοση επένδυσης (ROI). Τα παραδοσιακά προϊόντα αποθήκευσης έχει αποδειχθεί ότι είναι ακριβά, χρονοβόρα στην εγκατάσταση και δεν διαθέτουν δυνατότητες σε πραγματικό χρόνο για την αντιμετώπιση των σύγχρονων περίπλοκων ζητημάτων δικτυωμένων συστημάτων αποθήκευσης και την ανάλυση της απόδοσης του συστήματος.

Διαφοροποιούμενα σε σχέση με τη γενική τάση του κλάδου να υπάρχει ξεχωριστή χρέωση για τα χαρακτηριστικά των συστημάτων αποθήκευσης, όλα τα Sun Storage 7000 Unified Storage Systems περιλαμβάνουν περιεκτικές υπηρεσίες δεδομένων χωρίς επιπρόσθετο κόστος, όπως snap/clone, ανάκαμψη, παρακολούθηση, αντιγραφή, συμπίεση, thin provisioning, CIFS, NFS, HTTP/FTP και WebDAV. Λόγω του μοναδικού τους σχεδίου οι πελάτες μπορούν να ωφεληθούν από τη συνεχή καινοτομία, όταν οι νέες υπηρεσίες δεδομένων και τα χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα από τη Sun μέσω αυτόματων ενημερώσεων που περιλαμβάνει κάθε σύστημα.

Ανάλυση με άριστη παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο

Η οικογένεια Amber Road unified storage διαθέτει το πιο περιεκτικό πλαίσιο διαχείρισης με δυνατότητες αυτο-ανάκαμψης, που επιτρέπει την ανάλυση και βελτίωση ενός συστήματος αποθήκευσης. Γνωστό ως “project FISHworks” (“Fully Integrated Software and Hardware”) το συγκεκριμένο λογισμικό διαχείρισης έχει αναπτυχθεί από την Sunfor τα προηγούμενα χρόνια. Προσφέροντας σημαντική περικοπή δαπανών σε σύγκριση με το παραδοσιακό λογισμικό, αυτή η μοναδική λύση επιτρέπει στους πελάτες να διαγνώσουν ταχύτατα το πρόβλημα και να εντοπίσουν και να επιλύσουν ζητήματα, πριν αυτά επηρεάσουν όλη την επιχείρηση. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι η εποπτεία σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει σε έναν χρήστη να εξασφαλίσει ταχύτερα την απόδοση και την ανάλυση της κατάστασης του συστήματος.

Το λογισμικό και οι κοινότητες Open Storage προσφέρουν αυξημένη απόδοση και μείωση των δαπανών

Τα Sun Storage 7000 Unified Storage Systems ενισχύουν τις δυνατότητες υβριδικής αποθήκευσης σε Solaris ZFS, τη βάση δεδομένων MySQL database, καθώς και διάφορες τεχνολογίες εντός του λειτουργικού συστήματος Solaris OS και OpenSolaris(TM), για να δημιουργήσουν μία πραγματικά ενιαία εφαρμογή. Με ένα απλό και εύχρηστο πλαίσιο η Solaris ZFS σχεδιάστηκε με στόχο την αυτόματη αναγνώριση διαφορετικών προτύπων I/O, την οργάνωση των δεδομένων και τη βελτίωση της απόδοσης του συστήματος. Η Solaris ZFS μπορεί να χρησιμοποιήσει τέσσερα επίπεδα αποθήκευσης – το επίπεδο DRAM, ένα βελτιωμένο για ανάγνωση δεδομένων επίπεδο αποθήκευσης, ένα βελτιωμένο για εγγραφή σύστημα αποθήκευσης και ένα γενικό επίπεδο αποθήκευσης. Το παραπάνω λογισμικό Open Storage Manager δεν έχει hardware, ενώ οι δυνατότητες διαχείρισης και scripting είναι φορητές.

Βάσει της δέσμευσης της Sun να είναι η εταιρεία με την περισσότερο ανοιχτή τεχνολογία στον κόσμο, κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της οικογένειας Amber Road, πολλές νέες τεχνολογίες κοινοποιούνται στις ανοιχτές κοινότητες, όπως η OpenSolaris.org. Η οργάνωση Open Storage έχει σχεδόν 4.500 μέλη και περισσότερα από 50 διαφορετικά project αποθήκευσης, ενώ έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη το τελευταίο έτος. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κοινότητα είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση http:www.opensolaris.org/os/storage

Τα νέα Amber Road κάνουν απλές τις υπηρεσίες

Η Sun ανακοίνωσε σήμερα τις νέες υπηρεσίες για την οικογένεια Sun Storage 7000 Unified Storage, που προσφέρουν στους πελάτες τις ειδικές γνώσεις, ώστε να δημιουργήσουν, να υλοποιήσουν, να υποστηρίξουν και να διαχειριστούν τις καινοτομίες στα κέντρα δεδομένων και να μετριάσουν τον κίνδυνο του χρόνου που χρειάζεται το σύστημα για να κλείσει, της απώλειας δεδομένων, καθώς και για να επιταχύνουν την απόδοση της επένδυσης.

Οι υπηρεσίες υλοποίησης της οικογένειας Sun Storage 7000 προσφέρουν βοήθεια για την εγκατάσταση και την ανάπτυξη και εξειδικευμένες γνώσεις που βοηθούν τους πελάτες να δημιουργήσουν μία ομαλή και επιτυχημένη υλοποίηση και να βελτιώσουν την τεχνολογία μέσα στο κέντρο δεδομένων τους, από την αρχή.

l        Οι Unified Storage Data Migration Services ελαχιστοποιούν τα προβλήματα λειτουργίας και κάνουν τις επενδύσεις της τεχνολογίας πλήρως λειτουργικές. Οι υπηρεσίες αυτές αυξάνουν επίσης την απόδοση της επένδυσης με τις πολύ εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις της Sun και τα δοκιμασμένα εργαλεία υλοποίησης και μετάβασης.

l        Στις υπηρεσίες υποστήριξης για τα Storage 7000 Unified Storage Systems της Sun περιλαμβάνονται και βελτιώσεις λογισμικού και συντήρηση του συστήματος. Το SunSpectrum(SM) Service Plan συμβάλλει στην απλοποίηση και μείωση του κόστους διαχείρισης της πληροφοριακής υποδομής, ενώ προσφέρει απόδοση επένδυσης στους πελάτες.

l        Το Sun Storage 7000 Unified Storage System Administration αποτελεί ένα μοναδικό σύστημα μεταβίβασης γνώσεων που είναι σχεδιασμένο ώστε να ελαχιστοποιεί τα προβλήματα που σχετίζονται με την υιοθέτηση νέας τεχνολογίας. Οι υπηρεσίες αξιολόγησης είναι διαθέσιμες στους πελάτες, όταν σχεδιάζουν νέα επίπεδα ανάπτυξης.
Τιμολόγηση και διαθεσιμότητα

Το Sun Storage 7000 Unified Storage System ξεκινάει από τα 10.000 δολάρια για το Sun Storage 7110. Το Sun Storage 7210 ξεκινάει από τα 34.995 δολάρια, ενώ το Sun Storage 7410 από τα 57.490 δολάρια στην έκδοση ενός μοναδικού κόμβου (12 TB) και από τα 89.490 δολάρια για διάταξη σε cluster των 12TB.