Νέα λύση data loss prevention για tablets της Symantec προστατεύει τις εμπιστευτικές πληροφορίες σε iPad® και λοιπές φορητές συσκευές.

Symantec_logo_vertical_2010Η εταιρεία Symantec Corp. ανακοίνωσε την δημιουργία μίας νέας λύσης, την Symantec Data Loss Prevention for Tablet, η οποία αποτελεί την πρώτη ολοκληρωμένη λύση πρόληψης απώλειας δεδομένων (DLP) για τον έλεγχο και την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών σε tablet pcs. Η λύση Symantec Data Loss Prevention for Tablet θα είναι αρχικά διαθέσιμη για το Apple iPad, συμβάλλοντας στην επίλυση ενός από τα πιο κρίσιμα θέματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί και παρέχοντας προστασία του περιεχομένου σε αυτό το εξαιρετικά δημοφιλές εταιρικό endpoint. Η λύση είναι σχεδιασμένη για να στηρίζει την παραγωγικότητα του χρήστη ενώ παράλληλα προστατεύει τα εμπιστευτικά δεδομένα του οργανισμού.


Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη της Symantec State of Security Survey, οι οργανισμοί βρίσκονται αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις ασφάλειας που απορρέουν από την διάδοση της χρήσης των tablets εντός της επιχείρησης. Από όσους ερωτήθηκαν, το 47% απάντησαν ότι το mobile computing καθιστά πιο δύσκολη την παροχή online ασφάλειας και το 45% απάντησαν ότι “η ευρεία χρήση του ΙΤ αποτελεί μεγάλη ανησυχία”. Στην τελευταία απάντηση περιλαμβάνονται νέες τεχνολογίες που μεταπηδούν από την καταναλωτική στην επαγγελματική κατηγορία, με κορυφαία τα tablets να αντικαθιστούν τα laptops. Καθώς οι χρήστες χρησιμοποιούν τα tablets στην εργασία τους και έχουν πρόσβαση στο εταιρικό δίκτυο, οι υπεύθυνοι πληροφορικής αντιμετωπίζουν την πρόκληση προστασίας ευαίσθητων επιχειρηματικών δεδομένων σε αυτά τα endpoints.


Το Symantec Data Loss Prevention for Tablet επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν χρήση των tablets ενώ παράλληλα ελέγχει και ρυθμίζει την κίνηση εμπιστευτικών πληροφοριών με συγκεκριμένο περιεχόμενο από αυτές τις συσκευές. Το προϊόν είναι σχεδιασμένο να επιτρέπει στους οργανισμούς να στηρίζουν την εργασία και την προσωπική χρήση την ίδια χρονική στιγμή σε εταιρικά και προσωπικά email, επικοινωνία μέσω web και εφαρμογές διαθέσιμες για το iPad. Η προστασία επεκτείνεται στην συσκευή και στην πληροφορία, ανεξάρτητα αν ο χρήστης είναι συνδεδεμένος μέσω 3G ή Wi-Fi. Θα ακολουθήσει υποστήριξη στο λειτουργικό σύστημα Android για tablet εντός του επόμενου έτους.


Το Symantec Data Loss Prevention for Tablet αποτελεί την τελευταία προσθήκη στις λύσεις Symantec DLP και Mobile Management, δίνοντας τη δυνατότητα στους υπάρχοντες πελάτες των λύσεων DLP να αξιοποιήσουν την υπάρχουσα επένδυσή τους, χρησιμοποιώντας τα ίδια policies και υποδομές διαχείρισης. Η εταιρεία προσφέρει επίσης μία πλήρη σειρά λύσεων encryption που κυμαίνονται από full disk encryption και φορητών αποθηκευτικών μέσων έως λύσεις για email και server. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η πρόσφατη λύση Symantec PGP Viewer για iOS. Το συγκεκριμένο προϊόν επιτρέπει στα στελέχη των οργανισμών που διαθέτουν τη λύση Symantec PGP Universal Server να διαβάζουν encrypted μηνύματα στις Apple iOS συσκευές τους όπως τα iPad και iPhone. Για παράδειγμα, μπορούν να λαμβάνουν και να ανοίγουν encrypted αντίγραφα αναφορών πωλήσεων, με την πεποίθηση ότι η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια των αρχείων είναι εξασφαλισμένη.


“Με την μαζική αύξηση των tablet, οι οργανισμοί πασχίζουν να ενισχύσουν την προστασία της πληροφορίας, σε νέα καταναλωτικά εργαλεία, καθώς αυτά εισχωρούν στα επιχειρηματικά δίκτυα” είπε ο κ. Χρήστος Βεντούρης, Technology Specialist της Symantec Ελλάδος. “Η λύση Symantec Data Loss Prevention for Tablet παρέχει καλύτερη υποστήριξη στην επιχείρηση που υιοθετεί αυτές τις νέες τεχνολογίες, προσφέροντας ισχυρή προστασία στις ευαίσθητες πληροφορίες.


Διαθεσιμότητα
Η λύση Symantec Data Loss Prevention for Tablet αναμένεται να είναι διαθέσιμη για το iPad αρχές του 2012. Θα ακολουθήσει υποστήριξη για το λειτουργικό σύστημα Android tablet. Το Symantec PGP Viewer για iOS είναι μία εφαρμογή για Apple iOS, η οποία είναι διαθέσιμη ήδη για download από το Apple App Store.