Η Cosmote εξετάζει την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας κατά τη διάρκεια της πτήσης εδώ και τουλάχιστον 5 μήνες.

cosmoteΤην πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα προσφέρει τη δυνατότητα στους επιβάτες της από ή προς ελληνικό αεροδρόμιο να χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο τους κατά τη διάρκεια της πτήσης περιμένει η Cosmote για να ξεκινήσει να προσφέρει στους πελάτες της τη σχετική υπηρεσία.
Μάλιστα, η Cosmote Romania ανακοίνωσε και επισήμως στις αρχές της εβδομάδας τη συνεργασία της με την εταιρεία OnAir, που παρέχει τη συγκεκριμένη υπηρεσία σε διάφορες αεροπορικές εταιρείες.

Στην περίπτωση της Cosmote Romania, η συνεργασία ξεκινά με τις πτήσεις από και προς το Βουκουρέστι της πορτογαλικής TAΡ, οι επιβάτες των οποίων που είναι και πελάτες της πρώτης θα μπορούν να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν κλήσεις αλλά και να αποστέλλουν SMS, εφόσον το αεροσκάφος βρίσκεται πάνω από τα 6.000 πόδια.

Οι χρεώσεις είναι, βέβαια, αντίστοιχες με εκείνες της περιαγωγής. H OnAir ιδρύθηκε στις αρχές του 2005 από τις Airbus και SITA έχει ήδη αρκετές συνεργασίες με αεροπορικές εταιρείες (π.χ. Emirates, Qantas), τις οποίες επεκτείνει διαρκώς.