O ΟTE, ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός όμιλος στην Ελλάδα ολοκλήρωσε επιτυχώς την αναβάθμιση του εθνικού δικτύου του σε IMS επόμενης γενιάς της Huawei.

Huawei Logo 200 200.gifΤο νέο εθνικό δίκτυο IMS του ΟΤΕ, το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία αιχμής, και την επιτυχημένη λύση IMS της Huawei, βοηθά πέρα από τις καθιερωμένες υπηρεσίες φωνής, να γίνονται εφικτές και πιο πλούσιες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες (π.χ. διαδικτυακό portal αυτό-εξυπηρέτησης web-based self care portal, υπηρεσίες πολυμέσων, υπηρεσίες instant messaging και υπηρεσίες παρουσίας presence based).


Το υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας, ποιότητας, και αποδοτικότητας είναι το κύριο χαρακτηριστικό του νέου δικτύου IMS του ΟΤΕ. Η υψηλή του αξιοπιστία βασίζεται σε τεχνολογία γεωγραφικής εφεδρείας (geographic redundancy), με την οποία αποφεύγεται οποιαδήποτε βλάβη στο δίκτυο. Η υψηλή του ποιότητα βασίζεται σε τεχνολογία ενίσχυσης ποιότητας φωνής IP (IP Voice Quality Enhancement), έτσι ώστε να διασφαλίζεται η εμπειρία φωνής όπως στα δίκτυα τύπου TDM. Η υψηλή του αποδοτικότητα επωφελείται από την ειδική λειτουργία, και τα ειδικά εργαλεία συντήρησης της Huawei, καθώς και από την ενοποιημένη πλατφόρμα που διαθέτει η Huawei.


Μέσα από την τεχνολογία IMS, το δίκτυο του ΟΤΕ προσφέρει σε πρώτη φάση SIP Trunking, IP Centrex και εφαρμογή Ενοποιημένης Επικοινωνίας για την αγορά των επιχειρηματικών πελατών, καθώς και VoBB, υπηρεσίες μηνυμάτων, και την εφαρμογή ενός portal αυτό-εξυπηρέτησης.


Ο Πρόεδρος του τομέα Δικτύων Κορμού της Huawei για την περιοχή CEE&Nordic Dr. ZhangQin δήλωσε σχετικά, “Η επιλογή της τεχνολογίας IMS της Huawei από τον ΟΤΕ, για την αναβάθμιση του δικτύου του, αποτελεί μεγάλη τιμή για εμάς. Για έναν πάροχο με τόσο αξιόλογη συνδρομητική βάση, όπως ο OTE, η τεχνολογία IMS μπορεί να αποτελέσει βάση για τη διάθεση προηγμένων υπηρεσιών για τον τελικό χρήστη. Η Huawei δεσμεύεται να υποστηρίξει τον OTE στην εξέλιξη των πιο ποιοτικών υπηρεσιών. ”