Η πρώτη συσκευή με το καινοτόμο λειτουργικό Symbian Belle, διαθέσιμη στα καταστήματα Nokia Care σε όλη την Ελλάδα.

nokia-701-01Το Nokia 701, η πρώτη συσκευή της Nokia που ενσωματώνει την τελευταία αναβάθμιση λογισμικού της πλατφόρμας Symbian, είναι τώρα διαθέσιμο στην ελληνική αγορά αποκλειστικά μέσω των καταστημάτων Nokia Care και από τις 28 Οκτωβρίου, θα βρίσκεται και στα υπόλοιπα καταστήματα. Η συσκευή, η οποία προσφέρει σε ελκυστική τιμή όλες τις λειτουργίες ενός smartphone τελευταίας τεχνολογίας, διευρύνει ακόμη περισσότερο τη γκάμα των συσκευών της κατηγορίας των Symbian smartphones.
Nokia 701: Το πιο φωτεινό smartphone της Nokia


Tο Nokia 701 είναι ένα λεπτό και κομψό smartphone, εξοπλισμένο με οθόνη τεχνολογίας ClearBlack και διαγώνιο 3.5 ιντσών, η οποία το καθιστά ιδανικό για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς είναι η πιο φωτεινή οθόνη κινητού στην αγορά. Επίσης, διαθέτει λειτουργία active noise cancellation για καθαρότερο ήχο υψηλής ποιότητας και υποστηρίζει, όπως και τα υπόλοιπα νέα smartphones της Nokia, τη λειτουργία single-tap NFC, μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να διαμοιράζει περιεχόμενο ή να κάνει stream αρχείων ήχου σε ασύρματα ακουστικά και ηχεία συμβατά με τη συγκεκριμένη τεχνολογία (NFC).


Βασισμένο στο σχέδιο του δημοφιλούς Nokia C7, το Nokia 701 διαθέτει επίσης επεξεργαστή 1GHz, κάμερα 8MP με σταθερή εστίαση, φλας διπλού LED και ψηφιακό ζουμ 2X, 2η κάμερα στη μπροστινή όψη και δυνατότητα λήψης βίντεο υψηλής ανάλυσης. Η συσκευή διαθέτει εσωτερική μνήμη 8GB, η οποία μπορεί να επεκταθεί στα 40GB, με την τοποθέτηση μια κάρτας microSD των 32GB.


Symbian Belle
Το Symbian Belle αποτελεί την πιο πρόσφατη από τις προγραμματισμένες αναβαθμίσεις της πλατφόρμας Symbian, οι οποίες ξεκίνησαν με το Symbian Anna και θα συνεχιστούν και στη διάρκεια του 2012. Το Symbian Belle αυξάνει τον αριθμό των home screens από τρία σε έξι, επιτρέποντας περισσότερο χώρο για τις αγαπημένες εφαρμογές και υπηρεσίες. Τα Live widgets, τα οποία διατίθενται πλέον σε πέντε διαφορετικά μεγέθη, ζωντανεύουν κάθε home screen και δίνουν στο χρήστη μεγαλύτερη ευελιξία, ώστε να προσαρμόζει καλύτερα τη συσκευή στις δικές του προτιμήσεις. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα pull down μενού, αλλά και taskbar, για καλύτερη πρόσβαση σε οποιοδήποτε από τα home screens, ενώ παράλληλα η πλατφόρμα ενσωματώνει έναν ακόμη καλύτερο Web browser. Με μια λέξη, το Symbian Belle προσφέρει το πιο ανταγωνιστικό, λειτουργικό και φιλικό περιβάλλον εργασίας που έχει υπάρξει στις συσκευές Symbian της Nokia μέχρι σήμερα.
Ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά του Symbian Belle είναι η δυνατότητα εύκολης, single-tap, διασύνδεσης με συσκευές τεχνολογίας NFC. Η λειτουργία αυτή δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να διαμοιράζει περιεχόμενο, βίντεο, φωτογραφίες κ.λπ. σε άλλα smartphones συμβατά με την τεχνολογία NFC, αλλά και να χρησιμοποιεί αξεσουάρ που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία (NFC-enabled mobile accessories), όπως ασύρματα ηχεία και ακουστικά. Οι φίλοι του Gaming μπορούν, επίσης, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες NFC των νέων smartphones, ώστε να ξεκλειδώσουν περισσότερες πίστες των Angry Birds ή να βρουν το κρυμμένο σπαθί στο Fruit Ninja, ακουμπώντας απλώς δύο NFC-enabled συσκευές. Ειδικότερα στο Nokia 701, στο οποίο υπάρχει προεγκατεστημένο το Asphalt5, δύο φίλοι μπορούν να διασυνδέσουν τις συσκευές τους ώστε να τρέχουν στην ίδια πίστα.