H Kingston Digital παρουσιάζει το νέο DataTraveler 6000 υψίστης ασφαλείας, για προστασία δεδομένων Εταιρειών και Κυβερνητικών Οργανισμών.

Kingston DT6000Η Kingston Digital Europe Ltd, θυγατρική της Kingston Technology Company Inc., της νο 1 ανεξάρτητης εταιρείας προϊόντων μνήμης στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία του Kingston DataTraveler® 6000 (DT6000), του Flash Drive που παρέχει ύψιστη προστασία δεδομένων, βάσει του πρωτοκόλλου Federal Information Processing Standard (FIPS) 140-2 Επιπέδου 3, καθώς επίσης και 100% κρυπτογράφηση. Ιδανικό για χρηματοοικονομικές εταιρείες και κυβερνητικούς οργανισμούς που διαχειρίζονται ιδιαίτερα ευαίσθητα δεδομένα, το DT6000 έχει σχεδιαστεί βάσει κανονισμών ασφαλείας για τα data-at-rest και είναι το πιο ασφαλές USB Flash Drive που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην αγορά.


Το Kingston® DT6000 χρησιμοποιεί την κατοχυρωμένη με πατέντα τεχνολογία Spyrus™ που υποστηρίζει το σύστημα κωδικοποίησης 256-bit AES- hardware-based με XTS αλγόριθμο κρυπτογράφησης. To XTS είναι μία τεχνολογία νέας γενιάς που παρέχει υψηλότερη ασφάλεια σε σχέση με άλλους αλγόριθμους, όπως το CBC και το ECB. Το DT6000 χρησιμοποιεί ένα ιδιαίτερα υψηλό σύστημα κρυπτογράφησης (ECC) που συνιστάται από το National Security Agency των Ηνωμένων Πολιτειών.


Πλέον, οργανισμοί και εταιρείες ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια ετησίως για την ασφάλεια του δικτύου τους για αντικρούσουν hackers και άλλους πιθανούς κινδύνους. Ωστόσο, οι ειδήσεις για παραβίαση δεδομένων που σχετίζονται με USB Flash Drives αυξάνονται συνεχώς. Οι περιπτώσεις αυτές συνήθως σχετίζονται είτε με την απώλεια των ίδιων των συσκευών, είτε με έλλειψη πολιτικής για ασφάλεια δεδομένων. Αυτό αποδεικνύει πως ένα μη κρυπτογραφημένο USB συνεπάγεται και έναν μεγάλο κίνδυνο απώλειας δεδομένων.


«Καθώς οι εταιρείες και οι οργανισμοί πρέπει να επιτρέπουν συχνά απομακρυσμένη πρόσβαση σε εμπιστευτικά και ευαίσθητα δεδομένα εκτός της εταιρείας, είναι απαραίτητο να υπάρχει μία πολιτική για ασφάλεια των USB προϊόντων. Η πολιτική αυτή είναι μάλιστα τόσο απαραίτητη όσο και η ασφάλεια του ίδιου του δικτύου», σχολίασε ο Οδυσσέας Σκαρπίδης, Business Development Manager της Kingston στην Ελλάδα. «Η χρήση μη ασφαλών USB προϊόντων θέτει τις εταιρείες σε ιδιαίτερα ευάλωτη θέση σε σχέση με την ασφάλεια δεδομένων, επηρεάζοντας την αξιοπιστία της σε σχέση με συνεργάτες, εργαζομένους και καταναλωτές. Το DT6000 είναι το πιο ασφαλές USB Flash Drive της αγοράς και απαντά στις ανάγκες ακόμη και των πλέον απαιτητικών εταιρειών.»


Ενώ άλλες εταιρείες ασχολούνται με την ασφάλεια των υπηρεσιών cloud, η Kingston εστιάζει στην ασφάλεια του hardware. Οι μακρόχρονες σχέσεις μας με προμηθευτές NAND Flash και controllers, καθώς και η δυνατότητά μας για διανομή σε παγκόσμια κλίμακα, εξασφαλίζουν μία σταθερή προμήθεια προϊόντων για να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των καταναλωτών. Δοκιμαστικά δείγματα είναι ήδη διαθέσιμα για πιθανούς αγοραστές. Μαζί με το DT6000, η Kingston διαθέτει μία ευρεία σειρά USB Flash Drives ασφαλείας της οικογένειας DataTraveler για να ανταποκριθεί σε όλα τα επίπεδα ασφάλειας των εταιρειών:
• DataTraveler 4000-Managed (DT4000-M): Βραβευμένο με την υψηλότερη βαθμολογία 5/5 του SC Magazine στο συγκριτικό τεστ για συσκευές ασφαλείας (Ιούνιος 2011). Σχεδιασμένο για εργασίες και projects υψηλών απαιτήσεων, το DT4000-M παρέχει προστασία FIPS επιπέδου 2 και δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης σε προσιτό κόστος. Η Kingston συνεργάστηκε με την BlockMaster® για να παρέχει το SafeConsole®, ενισχύοντας τον πλήρη έλεγχο του δίσκου.
• DataTraveler 4000: Τα ίδια χαρακτηριστικά με το DT4000-M χωρίς τη δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης.
• DataTraveler Vault Privacy – Managed (DTVP-M): Ιδανικό για ευαίσθητα εταιρικά περιβάλλοντα με κρυπτογράφηση 256-bit και SafeConsole για σύστημα κεντρικής διαχείρισης που μπορεί να προσαρμοστεί για να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός οργανισμού
• DataTravelr Vault Privacy: Ίδια χαρακτηριστικά με το DTVP-M χωρίς την κεντρική διαχείριση.
Τα USB ασφαλείας της Kingston συνοδεύονται από εγγύηση πέντε ετών και τη γνωστή τεχνική υποστήριξη της Kingston. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τη σελίδα: http://www.kingston.com/grrout/flash/secure.asp