Την είσοδο στην αγορά της Χιλής με το μοναδικό παγκοσμίως σύστημα πλοήγησης με αναγνώριση φωνής MLS Destinator Talk&DriveΤM ανακοινώνει η MLS.

mls-logoΗ είσοδος στην αγορά της Χιλής έρχεται αμέσως μετά την είσοδο της MLS στην αγορά της Τουρκίας και σηματοδοτεί τη νέα πορεία της εταιρίας για τα επόμενα τρία χρόνια. Η στρατηγική της ανάπτυξης στο εξωτερικό βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και βασίζεται στην καινοτομία και στην υψηλή τεχνολογία που διαθέτει και αναπτύσσει η εταιρία. Στην κατεύθυνση αυτή, επιλέγονται αγορές σε διάφορα μέρη του κόσμου με υφιστάμενο χαμηλό ποσοστό διείσδυσης της πλοήγησης και προοπτικές υψηλών ρυθμών ανάπτυξης για τα επόμενα τρία-πέντε χρόνια.


H MLS ανέπτυξε το MLS Destinator Talk&DriveΤM στα χιλιανά ισπανικά και συνεργάζεται για τους τοπικούς χάρτες με την εταιρεία ανάπτυξης χαρτών NAVTEQ εξασφαλίζοντας υψηλής ποιότητας γεωγραφικά δεδομένα. Παράλληλα, επέλεξε και προχώρησε σε αποκλειστική συμφωνία με μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες διανομής προϊόντων τεχνολογίας αυτοκινήτου και πλοήγησης στη Χιλή, την Bluetalk SA, θυγατρική του ομίλου Autobahn Corp. με έδρα το Σαντιάγο. Η Bluetalk, η οποία δραστηριοποιείται δυναμικά στον τομέα της πλοήγησης με το brand Autonav θα αναλάβει τη διανομή των πλοηγών MLS Destinator Talk&DriveΤΜ, τις δράσεις marketing και προβολής καθώς και τις υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης στην αγορά της Χιλής. Ο όμιλος Autobahn διαθέτει δική του αλυσίδα καταστημάτων πώλησης προϊόντων αυτοκινήτου, ενώ συνεργάζεται σε επίπεδο διανομής με όλες τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης στη Χιλή. Μάλιστα, κάποιες εξ αυτών έχουν παρουσία με καταστήματα και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, που αποτελούν αναπτυσσόμενες αγορές στον τομέα της πλοήγησης.


Η MLS εισέρχεται στην αγορά της Χιλής αποκλειστικά με τη σειρά MLS Destinator Talk&DriveΤΜ. Πρόσφατα έλαβε την πρώτη σημαντική παραγγελία και την αντίστοιχη πληρωμή από την Bluetalk, ενώ έχει σε εξέλιξη την αποστολή των συσκευών ώστε να τοποθετηθούν στα ράφια των καταστημάτων στη Χιλή στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Η Χιλή έχει πληθυσμό περί τα 17 εκατομμύρια και περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Το ποσοστό διείσδυσης των πλοηγών στα αυτοκίνητα είναι κάτω από 5% (έναντι 25-30% που είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη), οπότε παρουσιάζει πολύ σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης. Ήδη πωλούνται 70.000 συσκευές πλοήγησης το χρόνο, αριθμός που αναμένεται να πολλαπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια. Η MLS με όπλο το μοναδικό Talk&Drive φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη της εν λόγω αγοράς.