Η Microland βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολή θέση, καθώς ακόμα αναζητά το μερίδιό της στην αγορά.

microland_logoΜάλλον απίθανη θεωρείται η ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή ή αγοραστή για τη Microland, δεδομένης της χαμηλής ρευστότητας που υπάρχει στην αγορά αλλά και λόγω του έντονου ανταγωνισμού στον κλάδο της λιανικής πώλησης προϊόντων ψηφιακής τεχνολογίας.

Η εταιρεία του ομίλου Altec, με χθεσινή ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών, επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε αναζήτηση αγοραστή, αναφέροντας ότι έχει βρεθεί κατά καιρούς σε συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές για πιθανή συνεργασία, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει προκύψει ακόμη κάποια συμφωνία.
Πληροφορίες φέρουν τη Microland να πλησίασε τόσο τη Marfin Investment Group, λόγω της συμμετοχής της MIG στη Ράδιο Κορασίδης, όσο και τη Wind. Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον, παρόλο που η Microland διαθέτει ένα ευρύτατο δίκτυο με περισσότερα από 80 σημεία πώλησης σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Η Microland είναι η δεύτερη εταιρεία του ομίλου Altec που εμπλέκεται σε σενάρια πώλησης, μετά την Altec Telecoms, για την οποία και μελετάται πρόταση για μετατροπή της εταιρείας σε call center.