Αδιάλειπτη λειτουργία των Web εφαρμογών της WIND με λύση της F5 Networks.

WindΤην απρόσκοπτη, αδιάλειπτη, και ομαλή χρήση των κεντρικών web εφαρμογών της από όλους τους εσωτερικούς εταιρικούς χρήστες των συστημάτων της αλλά και των χρηστών που βρίσκονται στα καταστήματά της πέτυχε η WIND Ελλάς μέσω της επιτυχημένης υλοποίησης λύσης της F5 Networks.

Η WIND Ελλάς  αναζητούσε μία λύση που θα διασφάλιζε την απρόσκοπτη, αδιάλειπτη και ομαλή χρήση των κεντρικών web εφαρμογών της από όλους τους εσωτερικούς εταιρικούς χρήστες των συστημάτων της αλλά και από τους χρήστες που βρίσκονται στα εμπορικά της καταστήματα και ιδίως σε ώρες και περιόδους εμπορικής αιχμής. Προκειμένου να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο ζήτημα, επέλεξε τη λύση της F5 Networks, η οποία της προσφέρει πέραν των άλλων και σημαντική εξοικονόμηση κόστους.

Η υλοποίηση ολοκληρώθηκε πρόσφατα από τους ανθρώπους της Pylones Hellas, επίσημου διανομέα των λύσεων της F5 Networks στην Ελλάδα. Η πλατφόρμα που επιλέχθηκε ήταν το BIG-IP της F5 Networks ενώ τα επιμέρους modules είναι το LTM (Local Traffic Management) που αναλαμβάνει το κομμάτι της διαχείρισης κίνησης (load balancing) και της υψηλής διαθεσιμότητας (high availability), το Web Acceleration Module που είναι υπεύθυνο για το WΑΝ Optimization και το Link Controller Module που διαχειρίζεται τη σύνδεση με το Internet μέσω πολλών διαφορετικών ISPs.

Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Βασίλης Βασιλάκης, Financial IS Solutions Director της WIND Ελλάς σημείωσε ότι: “η λύση της F5 Networks με το Web Accelerator Μodule, ελαχιστοποίησε τις επιπτώσεις που επιφέρει στο δίκτυό μας η εγκατάσταση νέων εφαρμογών, βοηθώντας μας να αναλώνουμε τους πόρους μας στην ανάπτυξη νέων”.

Όπως τόνισε ο κ. Αλέξανδρος Κοματέας, Senior Member of Staff Data Network Systems στην WIND Ελλάς: “…με τα συστήματα της F5 μπορούμε να βελτιστοποιούμε το δίκτυο και να εκμεταλλευόμαστε όλες του τις δυνατότητες και τα όρια, προτού ληφθεί απόφαση αναβάθμισης των συνδέσεων. Επιπλέον, με την τεχνολογία του Link Controller, καταφέραμε να έχουμε υψηλή διαθεσιμότητα στο Internet feed μας, διασφαλίζοντας τη συνεχή πρόσβαση του προσωπικού μας.”

«Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που έχουμε ολοκληρώσει στην Ελλάδα και θεωρείται από τις καλύτερες υλοποιήσεις και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την F5 Networks» αναφέρει ο κ. Εμμανουήλ Νέτος, Γενικός Διευθυντής της Pylones Hellas. «Η συγκεκριμένη υλοποίηση προσφέρει πολλαπλά οφέλη και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη WIND Hellas σε σχέση με τους ανταγωνιστές και αναμένεται να τη βοηθήσει να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει ως εταιρεία, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στη μείωση του κόστους λειτουργίας».