Η AMD αναμένει αύξηση της τάξης του 4-6% στα έσοδα του 3ου τρίμηνου, που λήγει την 1η Οκτωβρίου 2011, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο του 2011.

amd-logo-apuΣε προηγούμενες εκτιμήσεις της, η εταιρεία είχε προβλέψει αύξηση 10% (συν, πλην δύο ποσοστιαίες μονάδες) για το 3ο τρίμηνο του 2011 σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του ίδιου έτους.


Επιπλέον, η AMD αναμένει το μεικτό περιθώριο κέρδους να ανέλθει σε ποσοστό περίπου 44–45% κατά το 3ο τρίμηνο του έτους, ενώ σε προηγούμενη εκτίμησή της προβλεπόταν να ανέλθει περίπου σε 47%.


Η πρόβλεψη για μικρότερη αύξηση των εσόδων του 3ου τρίμηνου του 2011 σε σχέση με αυτή που είχε εκτιμηθεί στις προηγούμενες προβλέψεις, οφείλεται κατά κύριο στην περιορισμένη προμήθεια των “Llano”, εξαιτίας των θέματων απόδοσης, κατασκευής και αποθήκευσης σχετικά με την τεχνολογία των 32 nanometer (nm) που παρουσιάστηκαν στο εργοστάσιο της GLOBALFOUNDRIES στη Δρέσδη της Γερμανίας.


Επιπλέον, η τεχνολογία των 45nm χρησιμοποιήθηκε σε μικρότερο βαθμό από το αναμενόμενο λόγω της πολυπλοκότητας που σχετίζεται με τη χρήση κοινών εργαλείων και στις δύο τεχνολογίες. Η AMD εξακολουθεί να συνεργάζεται στενά με το βασικό της συνεργάτη, την GLOBALFOUNDRIES, ώστε να βελτιώσει τις επιδόσεις των 32nm και να ικανοποιήσει την ισχυρή ζήτηση για τα προϊόντα της AMD.


Η πρόβλεψη για μικρότερη αύξηση του μεικτού περιθωρίου κέρδους κατά το 3ο τρίμηνο του 2011, σε σχέση με αυτή που είχε αναφερθεί στις προκαταρκτικές προβλέψεις, οφείλεται στη μειωμένη διάθεση των “Llano” και λοιπών προϊόντων με υψηλή μέση τιμή πώλησης (ASP). Επιπλέον, η διάθεση της νέας γενιάς επεξεργαστών, με την κωδική ονομασία “Interlagos”, διατέθηκαν αργότερα στην αγορά από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί.


Η AMD θα ανακοινώσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το 3ο τρίμηνο του 2011 της Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011, μετά το κλείσιμο της αγοράς.