Λίγο πριν τα Χριστούγεννα αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου σχετικά με την αίτηση πτώχευσης που έχει καταθέσει η Altec Telecoms.

Γράφει η Μάρω Τσαντήλα
Η πρώτη συζήτηση της υπόθεσης στο Δικαστήριο έγινε χθες χωρίς ωστόσο να εκδοθεί απόφαση ενώ ούτε οι εργαζόμενοι της εταιρείας προχώρησαν σε κινητοποιήσεις όπως αρχικώς σχεδίαζαν. Οι περίπου 150 εργαζόμενοι της εταιρείας, οι οποίοι να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες μέρες είχαν συνεχείς συναντήσεις με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, τηρούν στάση αναμονής περιμένοντας την έκδοση της δικαστικής απόφασης. Βασικό αίτημα των εργαζόμενων είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας η καταβολή των δεδουλευμένων που δεν τους έχουν καταβληθεί καθώς και των νόμιμων αποζημιώσεών τους.
Το Δικαστήριο προκειμένου να προχωρήσει στην έκδοση της απόφασης θα εξετάσει την πρόταση αναδιοργάνωσης της εταιρείας που έχει κατατεθεί από τον Όμιλο και προβλέπει την μετατροπή της Altec Telecoms από εταιρεία τηλεπικοινωνιών σε εταιρεία παροχής συναφών υπηρεσιών.
Η Altec Telecoms υπέβαλε αίτημα για κήρυξη πτώχευσης εξαιτίας των ασφυκτικών προβλημάτων ρευστότητας και της αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της.
Η αξία της συμμετοχής της Altec ABEE στην Altec Telecoms ανέρχεται στα ευρώ 19,6 εκατ., οι απαιτήσεις της μητρικής εταιρείας από τη θυγατρική ανέρχονται στα ευρώ 28,8 εκατ., ενώ οι εγγυήσεις της μητρικής εταιρείας για τη θυγατρική ανέρχονται στο ποσό των ευρώ 1,2 εκατ. Τα αναμενόμενα έσοδα της μητρικής εταιρείας από εργασίες σε εξέλιξη στη θυγατρική ανέρχονται στα ευρώ 31 εκατ. περίπου. Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι η διοίκηση της Altec εκτιμά ότι η κατάσταση στη θυγατρική θα έχει μεν σημαντικές επιπτώσεις, αλλά όχι τέτοιες που να δημιουργήσουν πρόβλημα στη συνέχιση των δραστηριοτήτων του ομίλου.