Ενθαρρυντικά τα πρώτα στοιχεία, εν αναμονή των αναλυτικών οικονομικών αποτελεσμάτων 4ου τριμήνου χρήσης 2008 της Hewlett Packard.

HP logoΣτις 24 Νοεμβρίου η Hewlett Packard ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα του 4ου τριμήνου της χρήσης του 2008. Ωστόσο, βάσει των πρώτων στοιχείων που, ήδη, έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, τα νούμερα ξεπερνούν τις εκτιμήσεις ακόμα και των πιο αισιόδοξων αναλυτών για τα προσωρινά κέρδη της. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, λοιπόν, τα κέρδη δ΄τριμήνου της χρήσης του 2008 διαμορφώθηκαν στα 84 σεντς ανά μετοχή και τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη αντιστοιχούν σε 1,03 δολ. ανά μετοχή, παρόλο που οι προβλέψεις των αναλυτών δεν ξεπερνούσαν το ένα δολάριο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hewlett Packard τα πολύ καλά αποτελέσματα οφείλονται στη διεθνή επέκταση της εταιρείας, την πολυμορφία της πελατειακής βάσης της, το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, τις έγκαιρες και καθοριστικές πρωτοβουλίες που για τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας και παραγωγής, καθώς και στις δαπάνες R&D (έρευνας & ανάπτυξης).
Για το 2009, εκτιμάται πως τα κέρδη θα μεταξύ 3,38 και 3,53 δολαρίων ανά μετοχή και αναπροσαρμοσμένα κέρδη μεταξύ 3,88 και 4,03 δολαρίων ανά μετοχή που είναι πάνω από τους στόχους των αναλυτών που εκτιμούσαν τα κέρδη στα 3,86 δολ. ανά μετοχή.