Μεγάλο αριθμό διακρίσεων και βραβείων που αποδεικνύουν την ηγετική θέση της Xerox στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης έλαβε η εταιρεία.

Xerox Logo

Xerox Logo

Μεταξύ άλλων, η Xerox συμπεριλήφθηκε στο δείκτη FTSE4Good αλλά και στις “World’s Most Ethical Companies”, υπογραμμίζοντας έτσι τη δέσμευσή της στην αειφόρο ανάπτυξη, την απασχόληση εργαζομένων με ετερογενή χαρακτηριστικά, την εταιρική διακυβέρνηση και την επιχειρηματική ηθική.


Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη
Για τέταρτο χρόνο στη σειρά, η Xerox ικανοποίησε τα κριτήρια του δείκτη FTSE4Good για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών και των εργαζομένων, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις περιβαλλοντικές δράσεις. Επιπλέον, η Xerox βρέθηκε στο νούμερο 38 της έκθεσης “Global RepTrak 100” του Reputation Institute για το 2011, ενώ συγκαταλέχθηκε στην ετήσια λίστα “100 Best Corporate Citizens” του περιοδικού Corporate Responsibility Magazine.


Επιχειρηματική Ηθική
Για άλλη μια φορά η Xerox αναδείχθηκε μεταξύ των “World’s Most Ethical Companies” από το Ινστιτούτο Ethisphere, ένα κορυφαίο διεθνές think-tank, αφιερωμένο στις άριστες πρακτικές της Εταιρικής Κοινωνική Ευθύνης.


Αειφόρος Ανάπτυξη
Μεταξύ των “Top 50 Best Global Green Brands” κατέταξε η κορυφαία συμβουλευτική εταιρεία Interbrand τη Xerox, με βάση τόσο την κοινή αντίληψη για την αειφόρο ανάπτυξη όσο και την απόδοση της εκάστοτε εταιρείας σύμφωνα με δημόσια διαθέσιμα στοιχεία. Την ίδια στιγμή, σε αναγνώριση της συνεισφοράς του έργου “sustainable print” στη μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας που πέτυχε το βρετανικό Υπουργείο Εργασίας, η εταιρεία απέσπασε το βραβείο “Green IT Awards’ Public Sector Project of the Year 2011”.


Απασχόληση εργαζομένων με ετερογενή χαρακτηριστικά
Στην όγδοη θέση της ετήσιας λίστας του “50 Out Front for Diversity Leadership: Best Places for Diverse Managers to Work” κατέταξε τη Xerox το περιοδικό Diversity MBA Magazine. Η συγκεκριμένη λίστα επικεντρώνεται στις επιχειρήσεις που προσφέρουν το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον και τις περισσότερες ευκαιρίες σε γυναίκες και σε ανθρώπους διαφορετικών εθνοτήτων και χρώματος. Παρόμοια διάκριση έλαβε η Xerox και από την ένωση National Association for Female Executives, η οποία ανέδειξε την εταιρεία ως “Top Company for Executive Women”.


Best Place to Work
Εκτός από την κορυφαία διάκριση που επεφύλασσε το Great Place to Work Institute Hellas στη Xerox Hellas, η οποία αναδείχθηκε πρώτη μεταξύ των δέκα Best Workplaces στην κατηγορία των επιχειρήσεων που απασχολούν από 50 ως 250 εργαζομένους, η Xerox έλαβε άλλες δύο συναφείς διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο: Το περιοδικό Computerworld συμπεριέλαβε τη Xerox Corporation στη λίστα των “100 Best Places to Work in IT 2011”, ενώ και η Xerox Canada αναδείχθηκε από την εφημερίδα The Globe and Mail μεταξύ των “Best Employers for New Canadians”.