Fujitsu Siemens Computers και EMC Corporation πραγματοποίησαν κοινή εκδήλωση για λύσεις backup, recovery και archiving.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η κοινή εκδήλωση της Fujitsu Siemens Computers και της EMC Corporation σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των υπεύθυνων πληροφορικής για τα κοινά προϊόντα και λύσεις των δύο εταιρειών, συγκεντρώνοντας στελέχη από τον τραπεζικό, ασφαλιστικό και τηλεπικοινωνιακό κλάδο.
Μετά την έναρξη της εκδήλωσης, ο κ. Στέλιος Χαραλαμπάκης – Research Analyst IT Markets της IDC – αναφέρθηκε στις εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς σχετικά με τις λύσεις αποθήκευσης και προστασίας δεδομένων. Ο κ. Χαραλαμπάκης παρουσίασε τους παράγοντες που επηρεάζουν την ωριμότητα της ελληνικής αγοράς με στοιχεία επενδύσεων των ελληνικών επιχειρήσεων στην πληροφορική.
Στη συνέχεια, ο κ. Γιάννης Ψύχας, Bura Technology Consultant της EMC, παρουσίασε τις τάσεις που επικρατούν στο Backup & Recovery δίνοντας στοιχεία για το πώς μπορεί να μειωθεί το κόστος, βελτιώνοντας παράλληλα την προστασία των δεδομένων και απλοποιώντας τη διαχείριση των αποθηκευτικών μέσων.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης ακολούθησαν παρουσιάσεις στελεχών της Fujitsu Siemens Computers από τα κεντρικά της εταιρίας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις λύσεις αποθήκευσης σε ετερογενή περιβάλλοντα, παρουσίαση της λύσης CentricStor από τον κ. Γιάννη Κουκούτση IT Architecture Consultant της Fujitsu Siemens Computers καθώς και παρουσίαση των υπηρεσιών υποστήριξης υποδομών από τον κ. Γεράσιμο Λιβάνιο ITPS Manager της Fujitsu Siemens Computers.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fujitsu Siemens Computers για Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ κ. Διονύσης Μιχαλόπουλος είπε: «Οι συνέργειες με κορυφαίες εταιρείες παγκόσμιου βεληνεκούς στο ΙΤ υπήρξε πάντα για εμάς στρατηγικός στόχος. Με αυτή την εκδήλωση επιτύχαμε την ενημέρωση των στελεχών μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων και οργανισμών για τα κρίσιμα ζητήματα της αποθήκευσης και προστασίας δεδομένων.»
Ο κ. Μαυράκης, Γενικός Διευθυντής της EMC για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα δήλωσε σχετικά: « Η στρατηγική συμμαχία των δύο εταιρειών δημιούργησε απτές λύσεις, για τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των μεγάλων οργανισμών, ανταποκρινόμενες άμεσα και αποτελεσματικά στις δυναμικά μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς.»