Μια νέα εμπειρία υπόσχεται η Microsoft, ανανεώνοντας το μενού του Xbox 360.

nxeΑπό σήμερα, 19 Νοεμβρίου, παλιοί και νέοι κάτοχοι της παιχνιδομηχανής Xbox 360 μπορούν να απολαμβάνουν το αναβαθμισμένο μενού της κονσόλας, το οποίο φέρει τον τίτλο «New Xbox Experience». Μοναδική προϋπόθεση για να εγκαταστήσει κανείς το δωρεάν update της Microsoft είναι 128MB ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου σε memory card ή σκληρό δίσκο.
Οι αλλαγές γίνονται αισθητές με το που θα πρωτοανοίξετε το ανανεωμένο σας Xbox 360. Το σύνολο του interface έχει γίνει… αγνώριστο, πολύ πιο μοντέρνο και «ζωντανό». Την εμφάνισή τους κάνουν για πρώτη φορά και avatars που θυμίζουν κάτι μεταξύ Miis της Nintendo και χαρακτήρων του Sims 2. Αφού φτιάξετε το ψηφιακό σας alter ego, θα ανακαλύψετε και άλλες καινοτομίες, όπως η δυνατότητα εγκατάστασης παιχνιδιών στο σκληρό δίσκο του συστήματος, ώστε να τρέχουν ταχύτερα και με λιγότερα προβλήματα, μιας και το DVD drive του Xbox δεν φημίζεται για την αθόρυβη και απρόσκοπτη λειτουργία του!
Xbox 360Φυσικά μην φανταστείτε ότι μιλάμε για τα χρονοβόρα install του PC. Κάθε εγκατάσταση στο Xbox 360 διαρκεί από 2 έως 5 λεπτά, αναλόγως το παιχνίδι. Και για να προλάβουμε τυχόν… πονηρές σκέψεις, το δισκάκι εξακολουθεί να πρέπει να βρίσκεται στο DVD tray προκειμένου να παίξει το εκάστοτε game!
Νέος είναι και ο τρόπος πλοήγησης στο Xbox Live Marketplace, καθώς και οι υπηρεσίες περιεχομένου video. Η ενσωμάτωση της συνδρομητικής υπηρεσίας Netflix με 12.000 streaming ταινίες και τηλεοπτικά σήριαλ στο New Xbox Experience έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στους αμερικανούς κυρίως οπαδούς της. Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως, επισήμως τουλάχιστον, οι υπηρεσίες Xbox Live δεν υποστηρίζονται για την χώρα μας (εκτός και αν μπορείτε να ζήσετε με τις τύψεις πως δηλώσατε ψευδώς διεύθυνση εξωτερικού στο e-mail σας…)