Τα πρώτα πιλοτικά δίκτυα LTE στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, δίνουν στον ισπανικό πάροχο την ευκαιρία να ανακαλύψει τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας.

Alcatel-Lucent-logoΗ Alcatel-Lucent βοηθά την ισπανική Telefonica να παρέχει ταχύτατες ευρυζωνικές υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς, μέσα από την αξιοποίηση της τεχνολογίας LTE και της δημιουργία του πρώτου ασύρματου δικτύου 4G στην Ισπανία.


Με δύο πιλοτικά δίκτυα 4G στη Μαδρίτη και τη Βαρκελώνη, βασισμένα στην τεχνολογία κινητής ευρυζωνικής επικοινωνίας LTE (Long Term Evolution), η Telefonica θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει διαφορετικές υπηρεσίες και εφαρμογές, κοινό στοιχείο των οποίων θα είναι η δυνατότητα αξιοποίησης των εξαιρετικά μεγάλων ταχυτήτων σύνδεσης στο Ίντερνετ που υποστηρίζουν τα δίκτυα 4G LTE. Η δοκιμαστική λειτουργία θα δώσει, επίσης, στην Telefonica τη δυνατότητα να ανακαλύψει τα λειτουργικά και τα οικονομικά οφέλη που προσφέρει η συγκεκριμένη τεχνολογία.
Η τεχνολογία 4G LTE εξασφαλίζει σύνδεση στο Ίντερνετ μέσω κινητού, με ταχύτητες που μπορούν να συγκριθούν με εκείνες των πιο γρήγορων δικτύων σταθερής τηλεφωνίας, φέρνοντας τις ευρυζωνικές υπηρεσίες στο σπίτι και το γραφείο όλων και ανοίγοντας το δρόμο σε πλήθος εφαρμογών όπως η παρακολούθηση βίντεο υψηλής ανάλυσης, το streaming μουσικής, τα mobile video games και η πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα –όλα μέσα από τη συσκευή του κινητού μας.


Η Alcatel-Lucent προσθέτει την εμπειρία και τη γνώση που απέκτησε αναπτύσσοντας στις ΗΠΑ το μεγαλύτερο και πιο προηγμένο δίκτυο 4G LTE του κόσμου. Η συγκεκριμένη τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της Τελεφόνικα να ζήσουν την ίδια συγκλονιστική εμπειρία που απολαμβάνουν οι καταναλωτές στις ΗΠΑ.


Ο κ. Stephen Carter, Πρόεδρος της Alcatel-Lucent για τις περιοχές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, δήλωσε τα εξής: “Η ανάπτυξη των πιλοτικών δικτύων αποτελεί ένα σημαντικό βήμα της Telefonica προς την κατεύθυνση της μετάβασης των ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιών στα δίκτυα τέταρτης γενιάς 4G, προσφέροντας στους Ισπανούς καταναλωτές μια μοναδική εμπειρία ευρυζωνικών υπηρεσιών. Παράλληλα, εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο στη σχέση μας με την Telefonica, καθώς ενώνουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου να ταξιδέψουμε μαζί στην επόμενη γενιά της ασύρματης επικοινωνίας.”


Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας η Alcatel-Lucent παρέχει στην Telefonica μια ολοκληρωμένη (end-to-end) λύση 4G LTE, στην οποία περιλαμβάνονται σταθμοί βάσης LTE (eNodeBs), δίκτυο μεταγωγής all-IP Evolved Packet Core (EPC), και συστήματα διαχείρισης και λειτουργίας που βασίζονται στα προϊόντα IP Multimedia Subsystem (IMS) της Alcatel-Lucent. Επίσης, η Telefonica, εκμεταλλευόμενη την παγκόσμια κλάση της Alcatel_Lucent στη λειτουργία και τη διαχείριση τηλεπικοινωνιακών δικτύων, της ανέθεσε την ανάπτυξη, τη λειτουργία και τη συντήρηση των πιλοτικών δικτύων, ώστε η ίδια να είναι σε θέση να επικεντρωθεί στο σχεδιασμό των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών για τους συνδρομητές της.


Παράλληλα, η λύση που προτείνει η Alcatel-Lucent εξασφαλίζει στους παρόχους τη μελλοντική αναβάθμιση των υποδομών τους με τα πρωτοποριακά προϊόντα της οικογένειας lightRadio™, τα οποία μειώνουν δραστικά το κόστος λειτουργίας, την πολυπλοκότητα και την ενεργειακή κατανάλωση των ασύρματων δικτύων ασύρματης επικοινωνίας. Σχεδιασμένη με βάση τις μακροπρόθεσμες ανάγκες των παρόχων κινητής τηλεφωνίας, οι οποίοι αναζητούν τρόπο που θα εξασφαλίζει ότι τα δίκτυα που διαθέτουν θα μπορούν να ανταπεξέρχονται στον αυξανόμενο όγκο της τηλεπικοινωνιακής κίνησης, η τεχνολογία lightRadio απλοποιεί ριζικά και μειώνει τις διαστάσεις των σημερινών σταθμών βάσης, δίνοντας ταυτόχρονα μια υπόσχεση για απλούστερα, ελαφρύτερα και πιο πράσινα δίκτυα επικοινωνίας.


Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος, η Alcatel-Lucent παρέχει επίσης στην Telefonica υποστήριξη για το πρόγραμμα ng Connect Program, μια παγκόσμια πρωτοβουλία που έχει στόχο το συντονισμό της δραστηριότητας προμηθευτών δικτύων, εφαρμογών, συσκευών και περιεχομένου, ώστε να επιταχυνθεί η διαθεσιμότητα των υπηρεσιών και των εφαρμογών επόμενης γενιάς. Μέσω του προγράμματος ng Connect, οι πάροχοι κινητής επωφελούνται από καινοτομικές, pre-integrated τεχνολογικές λύσεις, οι οποίες τους επιτρέπουν να μειώσουν το χρόνο που απαιτείται για την έναρξη εμπορικής εκμετάλλευσης των υπηρεσιών 4G LTE, και παράλληλα τους δίνουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέα, μη-παραδοσιακά εμπορικά μοντέλα που θα εξασφαλίζουν μια μοναδική εμπειρία χρήσης στους καταναλωτές τους.


Η Alcatel-Lucent έχει εδραιώσει παγκοσμίως μια ισχυρή ηγετική θέση σε σχέση με την τεχνολογία 4G LTE, αποτελώντας ήδη την εμπορική επιλογή 15 παρόχων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και δύο από τα μεγαλύτερα παγκόσμια δίκτυα επικοινωνιών, ενώ παράλληλα συμμετέχει και σε περισσότερα από 65 πιλοτικά δίκτυα σε ολόκληρο τον κόσμο.


Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρόταση της εταιρείας για την τεχνολογία 4G LTE παρακαλούμε να επισκεφτείτε τη σελίδα της Alcatel-Lucent στο διαδίκτυο.