Η Intersys ανακοίνωσε την διάθεση των high-end ενισχυτών της Pioneer SC-LX85, SC-LX75, VSX-LX55 και VSX-2021 για συστήματα οικιακού κινηματογράφου.

pioneerΗ Intersys Α.Ε. , επίσημη αντιπρόσωπος των προϊόντων της Pioneer για την ελληνική αγορά, ανακοίνωσε τη διάθεση των κορυφαίων μοντέλων AV ενισχυτών SC-LX85, SC-LX75, VSX-LX55 και VSX-2021. Τα τέσσερα νέα προϊόντα είναι κατασκευασμένα με εξαιρετικά υψηλές προδιαγραφές, αναπαράγοντας ήχο που πλησιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στα πρότυπα των επαγγελματικών πηγών στούντιο. Όλοι οι ενισχυτές είναι άριστα εξοπλισμένοι, προσφέροντας πληθώρα χαρακτηριστικών και λειτουργιών.


Τα κορυφαία μοντέλα της σειράς, SC-LX85 και SC-LX75, διαθέτουν ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά:
• Ενσωματώνουν τους εξαιρετικά αποδοτικούς ενισχυτές Pioneer Direct Energy HD, που χρησιμοποιούν τεχνολογία Τάξης D. Ο νέος σχεδιασμός της Pioneer αξιοποιεί την εμπειρία που αποκτήθηκε μέσω περισσότερων από 4 γενιές audiophile υλοποιήσεων Τάξης D, παρέχοντας εντυπωσιακή ισχύ χωρίς παραμόρφωση: ο ενισχυτής SC-LX85 προσφέρει 9 κανάλια με εκπληκτική συνεχή ισχύ εξόδου 810 Watt, ενώ ο ενισχυτής SC-LX75 προσφέρει 720 Watt από τον ίδιο αριθμό καναλιών. Το μοντέλο SC-LX85 μπορεί, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθεί σε έως 10 διαφορετικά setup καναλιών, με τους Ενισχυτές Direct Energy HD να οδηγούν σε κάθε περίπτωση όλα τα κανάλια με την ίδια υψηλή ισχύ. Στα setup περιλαμβάνεται μια διασύνδεση για 9 κανάλια στον ίδιο χώρο, ενώ μία άλλη, εντελώς διαφορετική, επιτρέπει την ταυτόχρονη ακρόαση ήχου 5 καναλιών σε έναν χώρο και στερεοφωνικού ήχου σε 2 άλλους χώρους.
• Η σχεδίαση Direct Energy HD έχει κατακτήσει την πολυπόθητη πιστοποίηση THX Ultra 2 Plus (SC-LX85) / THX select 2 Plus (SC-LX75, VSX-LX55 και VSX-2021). Τα μοντέλα SC-LX85 και SC-LX75 έχουν επίσης πιστοποιηθεί από τα παγκοσμίου φήμης AIR Studios.
• Η επεξεργασία ήχου hi-bit 32 και η υψηλή συχνότητα δειγματοληψίας στα μοντέλα SC-LX85 και SC-LX75 ζωντανεύουν τον πρωτότυπο ήχο, εξαλείφοντας την παραμόρφωση. Το νέο φίλτρο DAC και στα δύο μοντέλα, το οποίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε ενισχυτές AV, επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ 3 ηχητικών χαρακτήρων: αργός, οξύς και βραχύς.


Made for iPod/iPhone/iPad
Οι νέοι ενισχυτές Pioneer συνοδεύονται από ένα δωρεάν καλώδιο USB/βίντεο για iPhone, iPad και iPod touch, το οποίο επιτρέπει άμεση σύνδεση και συνεργασία με αυτές τις συσκευές, χωρίς να απαιτείται προαιρετικός σταθμός βάσης. Με αυτό τον τρόπο, οι χρήστες απολαμβάνουν αναπαραγωγή του ήχου, των βίντεο και των φωτογραφιών που είναι αποθηκευμένες στις συσκευές τους. Μια παγκόσμια πρωτιά στον τομέα των ενισχυτών AV είναι η πλήρης υποστήριξη του iPad, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας φόρτισης μπαταρίας 2.1A μέσω της θύρας USB.
Με την τεχνολογία Apple AirPlay, οι λάτρεις της μουσικής μπορούν να απολαμβάνουν τα κομμάτια της μουσικής βιβλιοθήκης τους μέσω συστημάτων οικιακού κινηματογράφου, χρησιμοποιώντας το οικιακό τους δίκτυο. Η τεχνολογία AirPlay απαιτεί το iTunes 10.1 ή νεότερη έκδοση σε υπολογιστές Mac ή PC ή, για ροή υλικού από iPod touch, iPhone ή iPad, μια συσκευή με λειτουργικό σύστημα iOS 4.2. Υπάρχει επίσης δυνατότητα προβολής εξώφυλλων άλμπουμ και πληροφοριών για τα τραγούδια σε μια συνδεδεμένη οθόνη/τηλεόραση.


Προηγμένος έλεγχος
Η νέα γενιά της εφαρμογής iControlAV2 App της Pioneer δίνει στους χρήστες ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στις ρυθμίσεις των συστημάτων οικιακού κινηματογράφου. Η εφαρμογή επιτρέπει τον έλεγχο της έντασης, των μπάσων, της ισορροπίας και των ρυθμίσεων χώρου, ενώ παρέχει ακόμη μεγαλύτερη ευκολία όταν χρησιμοποιείται με iPad, επειδή οι τέσσερις μηχανισμοί ελέγχου ενοποιούνται σε μια εύχρηστη οθόνη. Άλλα πρόσθετα χαρακτηριστικά είναι η λεπτομερής γραφική αναπαράσταση της κατάστασης πριν και μετά τη βαθμονόμηση μέσω MCACC ανάλογα με το χώρο, καθώς και η δυνατότητα υλοποίησης ηχητικών προσαρμογών που επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργούν προσωπικές ρυθμίσεις ισοστάθμισης σχεδιάζοντας απλώς την επιθυμητή καμπύλη στην οθόνη. Η εφαρμογή iControlAV2 App παρέχει επίσης έλεγχο Blu-ray Disc player, όταν συνδεθεί σε ένα συμβατό Blu-ray Disc player της Pioneer. Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο App Store για iPod touch, iPhone και iPad.


Διασύνδεση οικιακών συστημάτων
Οι ενισχυτές της Pioneer αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τις διαθέσιμες τεχνολογίες ασύρματης και ενσύρματης σύνδεσης για γρήγορη προσπέλαση του ηχητικού υλικού που είναι αποθηκευμένο σε προσωπικές φορητές συσκευές, φέρνοντάς το στο καθιστικό, όπου μπορούν να το απολαμβάνουν όλα τα μέλη της οικογένειας. Η ροή υλικού μουσικής στους νέους ενισχυτές Pioneer μπορεί να υλοποιηθεί εύκολα μέσω AirPlay, Bluetooth ή/και DLNA.

• DLNA Certified v1.5 – Επεκτείνοντας ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες ασύρματης επικοινωνίας και δικτύωσης, οι ενισχυτές υποστηρίζουν το πρότυπο DLNA v1.5, επιτρέποντας τη σύνδεση σε συσκευές με αντίστοιχα χαρακτηριστικά. Μέσω Ethernet ή του ασύρματου προσαρμογέα LAN AS-WL300 (διατίθεται προαιρετικά για το ενισχυτή VSX-2021 και παρέχεται στάνταρ με τα άλλα μοντέλα), οι ενισχυτές AV μπορούν να προσπελάζουν και να αναπαράγουν μουσική υψηλής ευκρίνειας (έως 192kHz/24-Bit) από μια συμβατή συσκευή του δικτύου. Η ροή και ο έλεγχος του ήχου μπορεί επίσης να γίνεται μέσω του ενισχυτή Pioneer AV, π.χ. με ένα smartphone το οποίο υποστηρίζει διακομιστές και συστήματα αναπαραγωγής μέσων UPnP / DLNA, παρέχοντας στους χρήστες έναν εντελώς νέο τρόπο κοινής χρήσης και αναπαραγωγής της μουσικής τους συλλογής.

• Ροή Ήχου μέσω Bluetooth – Με τον προαιρετικό προσαρμογέα Bluetooth AS-BT200, ολόκληρη η σειρά των ενισχυτών AV υποστηρίζει ασύρματη διακίνηση ηχητικού υλικού μέσω Bluetooth από οποιαδήποτε φορητή συσκευή ή προσωπικό υπολογιστή με υποστήριξη του προφίλ Bluetooth A2DP. Ο Προσαρμογέας Bluetooth AS-BT200 της Pioneer επιτρέπει στους ακροατές να κρατούν το τηλέφωνο τους κοντά τους ενώ απολαμβάνουν την ακρόαση μουσικής μέσω του συστήματος οικιακού κινηματογράφου. Επιπλέον, χάρη στην αποκλειστική τεχνολογία Sound Retriever AIR της Pioneer, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για τη βελτίωση του ήχου που μεταδίδεται μέσω Bluetooth, η μουσική ακούγεται άψογα.

• vTuner – Η Pioneer έχει ενσωματώσει στα συστήματα το ραδιοφωνικό ενισχυτή Internet vTuner για ατελείωτες ώρες μουσικής ψυχαγωγίας. Με το vTuner, οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε χιλιάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς στο Internet, από όλο τον κόσμο. Μέσω των ενδείξεων στην οθόνη, οι χρήστες μπορούν να επιλέγουν διαφορετικούς τύπους μουσικής ή τοποθεσίες σταθμών, ή απλώς να αναζητούν συγκεκριμένους σταθμούς και να λαμβάνουν εκπομπές με εξαιρετική ποιότητα.


Δημιουργία των πιο προηγμένων συστημάτων οικιακού κινηματογράφου
Η νέα σειρά ενισχυτών AV της Pioneer είναι πανέτοιμη για τις προηγμένες τεχνολογίες Οικιακού Κινηματογράφου. Όλα τα μοντέλα υποστηρίζουν διασύνδεση HDMI (v1.4a με 3D και ARC). Αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμα για τη διακίνηση υλικού 3D από Blu-ray player ή καλωδιακές/δορυφορικές εκπομπές 3D προς οποιαδήποτε συμβατή οθόνη. Η τεχνολογία ARC (Audio Return Channel) επιτρέπει την αποστολή σημάτων ήχου από μια συμβατή τηλεόραση στο ενισχυτή AV (π.χ. από ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα) μέσω του ίδιου καλωδίου HDMI που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά υλικού από το ενισχυτή στην τηλεόραση. Για τους χρήστες οι οποίοι σκοπεύουν να χρησιμοποιούν περιοδικά τα ενσωματωμένα ηχεία της τηλεόρασής τους, η σειρά ενισχυτών της Pioneer περιλαμβάνει το χαρακτηριστικό HDMI Standby Through (διέλευση μέσω HDMI κατά την αναμονή). Αυτό “περνάει” τα σήματα ήχου και βίντεο από έναν αποκωδικοποιητή διαμέσου του ενισχυτή AV, χωρίς να απαιτείται ενεργοποίησή του.


Απόδοση βίντεο
Η πραγματική ανάλυση 1080p με 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο συμπληρώνεται ιδανικά από την υποστήριξη της τεχνολογίας HDMI Deep Colour 36-bit για κινηματογραφική εμπειρία με εντυπωσιακό βάθος και καθαρότητα. Οι ενισχυτές περιλαμβάνουν ένα ισχυρό υποσύστημα αναβάθμισης βίντεο (upscaler), για αυτόματη αύξηση της ανάλυσης υλικού τυπικής ευκρίνειας σε 1080p. Η συμβατότητα με HDMI έκδοση 1.4a διασφαλίζει την επεξεργασία υλικού 3D από τηλεοπτικούς σταθμούς ή παιχνίδια στο σύστημα οικιακού κινηματογράφου με ανάλυση έως 1080p.


Η τεχνολογία τριπλής μείωσης θορύβου στο βίντεο HD και οι εκτεταμένες ρυθμίσεις των παραμέτρων βίντεο εγγυώνται την ικανοποίηση ακόμη και των πιο απαιτητικών χρηστών.


Διαθεσιμότητα
Τα μοντέλα SC-LX85, SC-LX75, VSX-LX55 και VSX-2021 είναι άμεσα διαθέσιμα στην ελληνική αγορά