Η Nikon παρουσίασε τη νέα σειρά φωτογραφικών μηχανών Nikon 1, τις γρηγορότερες, μικρότερες και ελαφρύτερες φωτογραφικές μηχανές του κόσμου.

Nikon 1Η φωτογράφιση δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδια. Η Nikon παρουσίασε σήμερα τη Nikon 1, μια νέα επαναστατική σειρά ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, που περιλαμβάνει δύο νέες φωτογραφικές μηχανές, τη Nikon 1 J1 και τη Nikon 1 V1. Αυτές οι φωτογραφικές μηχανές νέας γενιάς ανοίγουν το δρόμο σε καταπληκτικές δυνατότητες φωτογράφισης, όπως η τεχνολογία αποτύπωσης πριν και μετά από τη λήψη (pre-post) που ξεκινά τη λήψη πριν από εσάς, παρέχοντας νέες καινοτομικές λειτουργίες που εξασφαλίζουν ότι δεν θα χάσετε καμία στιγμή. Οι φωτογραφίες με κινούμενα θέματα, όπως τα παιδιά, λαμβάνονται εύκολα και γίνονται “ζωντανές” εικόνες.


“Αυτή είναι η πιο σημαντική ανακοίνωση της Nikon αφότου παρουσιάσαμε την ψηφιακή φωτογραφική μηχανή 14 χρόνια πριν” είπε ο κ. Takami Tsuchida, Πρόεδρος της Nikon Europe. “Με την κυκλοφορία της Nikon 1, αποκαλύπτουμε δύο καινοτομικές φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμο φακό, γεμάτες με επαναστατική τεχνολογία.”


Ο Jordi Brinkman, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe, δήλωσε: “Οι μηχανικοί μας κατάφεραν να τοποθετήσουν έναν απίστευτα ισχυρό επεξεργαστή και αισθητήρα στο κομψό και μινιμαλιστικής σχεδίασης σώμα της Nikon 1: οι χρήστες θα μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες που μέχρι τώρα δεν πίστευαν πως ήταν δυνατό να τραβήξουν. Δεν είναι απλά οι γρηγορότερες φωτογραφικές μηχανές του κόσμου – έχουν δυνατότητες που δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ στο παρελθόν: οι λειτουργίες λήψης όπως το Στιγμιότυπο κίνησης (Motion Snapshot) και ο Έξυπνος επιλογέας φωτογραφίας (Smart Photo Selector) θα επιτρέψουν στους χρήστες να καταγράψουν εικόνες με τρόπους που δεν μπορούσαν να φανταστούν, ενώ οι φακοί 1 NIKKOR έχουν μοναδικό τρόπο σχεδίασης με στόχο τις διευρυμένες δυνατότητες φορητότητας και λήψης video.”


Η πρωτοποριακή τεχνολογία εξελιγμένης φωτογραφικής μηχανής με εναλλάξιμο φακό (Advanced Camera with Interchangeable Lens – A-CIL) της Nikon έχει σχεδιαστεί ειδικά για την τέλεια λήψη στιγμών στο χρόνο, με το συνδυασμό εικόνων και ταινιών. Με την τεχνολογία αιχμής της Nikon, δεν θα σας ξεφύγει ποτέ τίποτε.


Συναρπαστικές νέες δυνατότητες
H σειρά Nikon 1 διαθέτει έναν μικροεπεξεργαστή που είναι πολλές φορές ταχύτερος σε σχέση με τις περισσότερες επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές και αυτή η άνευ προηγουμένου ταχύτητα παρέχει ορισμένες πραγματικά πρωτοφανείς λειτουργίες. Τα Στιγμιότυπα κίνησης (Motion Snapshot) είναι ένα νέο σύστημα φωτογράφισης. Αποτυπώνει φευγαλέες στιγμές και τις αναπαράγει με τέτοιον τρόπο ώστε οι φωτογραφίες να φαίνονται ζωντανές. Εγγράφει ταυτόχρονα ένα video σε αργή κίνηση και μια φωτογραφία και, στη συνέχεια, συνδυάζει άμεσα αυτά τα δύο σε μια κινούμενη εικόνα που καταγράφει την ιστορία της στιγμής με ανεπανάληπτο τρόπο. Για πρώτη φορά, μπορείτε να καταγράψετε ένα στιγμιότυπο στο χρόνο, είτε πρόκειται για κύματα στην ακρογιαλιά, είτε για το χαμόγελο του καλύτερού σας φίλου, είτε για το παιδί σας που σβήνει τα κεράκια της τούρτας γενεθλίων του.


Μια άλλη πρωτοποριακή δυνατότητα χάρη στην εντυπωσιακή ταχύτητα της φωτογραφικής μηχανής είναι ο Έξυπνος επιλογέας φωτογραφίας (Smart Photo Selector) που σας βοηθά να τραβάτε φωτογραφίες με την καλύτερη δυνατή πλήρη ανάλυση. Πόσες φορές προσπαθήσατε να τραβήξετε μια σκηνή δράσης, όπως το σκύλο σας να πιάνει την μπάλα ή το παιδί σας να κάνει κούνια, και χάσατε την κρίσιμη στιγμή επειδή τραβήξατε τη φωτογραφία μια στιγμή πιο γρήγορα ή πιο αργά; Αυτές οι διαισθητικές φωτογραφικές μηχανές σκέφτονται για εσάς. Πατήστε το κουμπί λήψης μία φορά και η φωτογραφική μηχανή θα καταγράψει 20 εικόνες υψηλής ανάλυσης και θα επιλέξει αυτόματα τις πέντε καλύτερες λήψεις με βάση τις εκφράσεις του προσώπου, τη σύνθεση και την εστίαση. Στη συνέχεια, θα εμφανίσει την καλύτερη εικόνα στην οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης. Εάν δεν σας αρέσει η φωτογραφία, η φωτογραφική μηχανή σάς προτείνει άλλες λήψεις για να επιλέξετε, πράγμα που σημαίνει ότι ποτέ δεν θα τραβήξετε κακή φωτογραφία ξανά.


Δύο συναρπαστικές νέες φωτογραφικές μηχανές
Η Nikon 1 J1 είναι ιδανική για εκείνους που θέλουν μια φωτογραφική μηχανή που καταγράφει χωρίς κόπο ζωντανές προσωπικές και οικογενειακές αναμνήσεις. Είναι εύχρηστη, διαθέτει ενσωματωμένο φλας και είναι αρκετά μικρή και ελαφριά για να την έχετε μαζί σας παντού και πάντα. Η Nikon 1 J1 διατίθεται σε πέντε εντυπωσιακά χρώματα: μαύρο ματ, λαμπερό λευκό, ασημί, λαμπερό κόκκινο και θερμό ροζ, με εξαρτήματα στα αντίστοιχα χρώματα.


Η Nikon 1 V1 με το ισχυρό της σώμα είναι η ιδανική φωτογραφική μηχανή για τους λάτρεις της τεχνολογίας που θέτουν τις τάσεις της αγοράς και οι οποίοι θέλουν να περάσουν στο επόμενο επίπεδο φωτογράφισης. Το σκόπευτρο υψηλής ανάλυσης που διαθέτει βοηθά στη λήψη φωτογραφιών σε έντονο φως. Διαθέτει επίσης μια θύρα επέκτασης πολλαπλών εξαρτημάτων που επιτρέπει τη σύνδεση εξωτερικού φλας και άλλων εξαρτημάτων. Η Nikon 1 V1 διατίθεται σε δύο χρώματα: μαύρο ματ και λαμπερό λευκό.


Ποιότητα χωρίς συμβιβασμούς
Η Nikon δημιούργησε μια σειρά φωτογραφικών μηχανών με επαναστατικές νέες δυνατότητες χωρίς συμβιβασμούς όσον αφορά το μέγεθος, την ευχρηστία ή την ποιότητα εικόνας και video. Αυτές οι φωτογραφικές μηχανές έχουν την ταχύτερη αυτόματη εστίαση στην κατηγορία τους, πράγμα που σημαίνει ότι είναι έτοιμες για αποτύπωση της δράσης μόλις είστε έτοιμοι εσείς. Η συνεχής υψηλής ταχύτητας λήψη των 60 fps (καρέ ανά δευτερόλεπτο) που διαθέτουν δίνει τη δυνατότητα σταθερής ροής φωτογραφιών χωρίς να αφήνετε το κουμπί λήψης – παράγοντας φωτογραφίες με επαγγελματική ποιότητα και ευκρινή ανάλυση 10 megapixel. Εάν είχατε δυσκολίες με το χαμηλό φωτισμό, ο αισθητήρας CMOS με φορμά CX της φωτογραφικής μηχανής παράγει φωτογραφίες με ζωντανά χρώματα.


Η απλή φωτογράφιση ή η λήψη στιγμιότυπου κίνησης δεν επαρκούν σε όλες τις περιπτώσεις, για αυτό και οι δύο φωτογραφικές μηχανές Nikon 1 παρέχουν πλήρεις δυνατότητες video Full HD για λήψεις στα 60 ή 30 fps. Μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία υψηλής ανάλυσης ενώ συνεχίζετε να κάνετε εγγραφή video. Είναι επίσης δυνατή η εγγραφή της δράσης σε πολύ αργή κίνηση και η αναπαραγωγή ενός κλιπ διάρκειας δύο ή τριών δευτερολέπτων σε λίγα λεπτά για πραγματικά δημιουργική κινηματογράφηση – είτε πρόκειται για μια σταγόνα που πέφτει στο νερό, είτε για το άλμα ενός φίλου στον αέρα.


Όμορφη, απλή σχεδίαση
Θα ενθουσιαστείτε τόσο με την εμφάνιση της σειράς Nikon 1 όσο και με την απόδοσή της. Και οι δύο φωτογραφικές μηχανές διαθέτουν απλή σχεδίαση, με καθαρές γραμμές και ελάχιστα κουμπιά που τονίζουν την κομψή φόρμα τους. Διαθέτουν επίσης ένα ποιοτικό, ισχυρό και ελαφρύ σώμα από αλουμίνιο, για αίσθηση αντοχής και υψηλής ποιότητας. Η Nikon 1 V1 διαθέτει καλύμματα από κράμα μαγνησίου.


Νέοι εναλλάξιμοι φακοί
Κατά την σχεδίαση της Nikon 1, οι μηχανικοί της Nikon δεν εστίασαν απλά στα νέα στοιχεία. Στην πραγματικότητα, για τη νέα μοντούρα 1, χρησιμοποίησαν περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας, μιας και η τελευταία φορά που η Nikon δημιούργησε μια ολοκαίνουργια μοντούρα φακού ήταν η μοντούρα F το 1959. Η μοντούρα 1 είναι αυτή που σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τη σειρά εναλλάξιμων φακών 1 NIKKOR του συστήματος Nikon 1. Με κατασκευή που εξασφαλίζει ότι κάθε φακός επικοινωνεί άψογα με τη φωτογραφική μηχανή, αποτελεί τον βασικό παράγοντα που επιτρέπει στις φωτογραφικές μηχανές Nikon 1 να προσφέρουν φωτογραφίες και εγγραφή video χωρίς συμβιβασμούς.


Η νέα οικογένεια των τεσσάρων εναλλάξιμων φακών 1 NIKKOR διαθέτει εξαιρετική ακρίβεια, ανάλυση και αντίθεση και έχει σχεδιαστεί σε απόλυτη αναλογία με το μικρό σώμα της φωτογραφικής μηχανής. Όλοι οι φακοί έχουν λεπτή, ελαφριά σχεδίαση για κορυφαία φορητότητα και ισορροπία και είναι ιδιαίτερα εύχρηστοι για ακόμα πιο εύκολη λήψη φωτογραφιών και video κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.


Το ευρύ φάσμα των φακών είναι αποκλειστικά σχεδιασμένο για τη μοντούρα 1. Αυτή η σειρά πρώτης γενιάς καλύπτει φακούς με διάφορες εστιακές αποστάσεις, συμπεριλαμβανομένων του 1 NIKKOR VR 10-30mm (τυπικός φακός με zoom 3x), ο οποίος παρέχει απολαυστική φωτογράφιση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, του αφαιρούμενου 1 NIKKOR VR 30-110mm (με zoom τηλεφακού) για τη λήψη μεγάλης ποικιλίας σκηνών, του εξαιρετικά λεπτού 1 NIKKOR 10mm (φακός σταθερού εστιακού μήκους) για ευρυγώνια λήψη ώστε να συμπεριλάβετε τα πάντα στη φωτογραφία σας, καθώς και του 1 NIKKOR 10-100mm PD-ZOOM (μηχανοκίνητο zoom με ρυθμιζόμενη ταχύτητα) που είναι ιδανικός για όσους απολαμβάνουν τη λήψη video. Όλα αυτά είναι μόνο η αρχή. Η Nikon γνωρίζει ότι οι καλύτεροι φακοί είναι η βάση για τις καλύτερες φωτογραφίες και οι μελλοντικοί φακοί 1 NIKKOR αναπτύσσονται ήδη.


Επεκτείνετε το σύστημά σας — Διατηρήστε το μικρό μέγεθος: Εξαρτήματα του συστήματος Nikon 1
Η γκάμα των προαιρετικών εξαρτημάτων του συστήματος Nikon 1 σάς βοηθά να αξιοποιήσετε πλήρως τις λήψεις σας χωρίς να βαρύνετε την τσάντα σας:


Το πολύ μικρό φλας SB-N5 Speedlight είναι ένας εύχρηστος τρόπος για να ελέγξετε την κατεύθυνση και την ποιότητα του φωτισμού ή να γίνετε πιο δημιουργικοί με τις φωτογραφίες σας “αντανακλώντας” το φλας στην οροφή ή τους τοίχους. Συμβατό με τη Nikon 1 V1, μπορεί να περιστραφεί κατακόρυφα και οριζόντια, ενώ ένας φωτισμός λήψης (LED) στο μπροστινό μέρος της μονάδας παρέχει πρόσθετο φωτισμό κατά τη χρήση των λειτουργιών Στιγμιότυπου κίνησης (Motion Snapshot) ή Έξυπνου επιλογέα φωτογραφίας (Smart Photo Selector) στο σκοτάδι.


Η εξαιρετικά μικρού μεγέθους μονάδα GPS GP-N100 είναι ο πλέον εύκολος τρόπος για να επισημαίνετε τις φωτογραφίες ενώ μετακινείστε. Συμβατή με τη Nikon 1 V1, συνδέεται απευθείας στη θύρα πολλαπλών εξαρτημάτων της φωτογραφικής μηχανής και καταγράφει αυτόματα το γεωγραφικό πλάτος, το γεωγραφικό μήκος, το υψόμετρο και την ώρα, με τη μορφή “geotag” στα δεδομένα εικόνας (EXIF).


Ο προσαρμογέας μοντούρας F επιτρέπει στο χρήστη να χρησιμοποιεί οποιονδήποτε φακό NIKKOR D-SLR με μια φωτογραφική μηχανή Nikon 1. Συμβατός τόσο με την Nikon 1 V1 όσο και με την Nikon 1 J1, προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες για εύρεση ενός κατάλληλου φακού για τις συνθήκες λήψης, ενώ όλοι οι φακοί NIKKOR AF-S και AF-I είναι συμβατοί με το σύστημα αυτόματης εστίασης της Nikon 1 .


Αλλά η πλήρης γκάμα εξαρτημάτων της Nikon 1 δεν σταματά εδώ. Μια πλήρης σειρά από θήκες και λουράκια για φωτογραφικές μηχανές και φακούς Nikon 1, σε συνδυασμό με παρασολέιγ και λαβές, διατίθεται για προστασία του εξοπλισμού σας και μεγαλύτερη άνεση λήψης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εξωτερικό στερεοφωνικό μικρόφωνο της Nikon, το ME-1, με την Nikon 1 V1. Και οι δύο φωτογραφικές μηχανές Nikon 1 συνοδεύονται από το νέο λογισμικό Short Movie Creator της Nikon, το οποίο δημιουργεί αυτόματα σύντομα video από ακίνητες εικόνες, αποσπάσματα video και μουσικής, καθώς και τα Στιγμιότυπα κίνησης (Motion Snapshot).