Η APC by Schneider Electric συμμετείχε ως χρυσός χορηγός στο πρώτο Data Centers Southern Europe & Eastern Mediterranean Regional Forum.

APC_by_Schneider_Electric_CMYK_Large_0Το Data Center Southern Europe & Eastern Mediterranean Regional Forum αποτέλεσε την πρώτη διοργάνωση αποκλειστικά για την αγορά των υπηρεσιών υποδομών Data Centers σε επίπεδο Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μεσογείου.


Το φόρουμ, που προλόγισε ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού, κ. Αντώνης Μαρκόπουλος, συγκέντρωσε κορυφαίους ομιλητές του χώρου, όπως οι κ.κ. Χρήστος Αλεξάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Invest In Greece, Dino Shiatis, Principal Banker της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης, Νεκτάριος Κοζύρης, Αντιπρόεδρος του ΕΔΕΤ, Απόστολος Κάκκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Hellix και άλλοι.


Στο πλαίσιο της χορηγίας, o κ. Κώστας Αθανασόπουλος, Country Manager για Ελλάδα, Κύπρο & Μάλτα της APC by Schneider Electric, παρουσίασε τη φιλοσοφία της APC για εγκαταστάσεις data center που μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας και το λειτουργικό κόστος. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Τη δεκαετία του ΄90, οι διαχειριστές data centers έδιναν έμφαση στη διαθεσιμότητα, την επόμενη δεκαετία κυριάρχησε η διαχείριση θερμοκρασίας και σήμερα στόχος είναι η μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικού και του ενεργειακού αποτυπώματος.»


Το Forum έκλεισε με ομιλία του κ. Francois de L’Hermite, VP EMEA Enterprise & Services, VP MED area της APC by Schneider Electric, ο οποίος παρουσίασε τις τάσεις της αγοράς και σχολίασε την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας στον τομέα των Data Centers. Στη συνέχεια δήλωσε: «Μέχρι το 2050 εκτιμάται ότι η ενεργειακή ζήτηση θα έχει διπλασιαστεί, ενώ παράλληλα η ανάγκη για μείωση των εκπομπών του άνθρακα στο μισό θα είναι επιτακτική. Η πρόταση της Schneider Electric σχετικά με το ενεργειακό δίλημμα ξεκινά με την εξής προτροπή, να δημιουργήσουμε ένα κόσμο όπου όλοι θα μπορούμε να επιτυγχάνουμε περισσότερα χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν λιγότερους πόρους από τον πλανήτη μας».


Το φόρουμ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων των φορέων και παρόχων υπηρεσιών του κλάδου από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και αποτέλεσε μια μοναδική πλατφόρμα για την εξεύρεση επιχειρησιακών ευκαιριών, την ανταλλαγή πρακτικών πληροφοριών για την εμπορική και τεχνική λειτουργία των data centers αλλά και μια ευκαιρία δικτύωσης με τους ειδικούς και επαγγελματίες του κλάδου.